Skocz do zawartości

Najlepszy film/piosenka na y.t.pl

kryst

Rekomendowane odpowiedzi

Woooow, Zwierzu ale dałeś czadu, dla mnie niesamowita kapela, Jak wiadomo uwielbiam stonerowe klimaty, po prostu jestem głodny tej muzy,to jest jak narkotyk,(w pozytywnym znaczeniu). W dodatku wybrałeś dwa najlepsze kawałki owej kapeli.

Skoro już jesteśmy przy młodszych kapelach z potencjałem, to polecam;

No i nasz rodzimy zespół, któremu od początku kibicowałem i według mnie gra na najwyższym poziomie

• Like 3

No i już siedzę i grzebię w sieci w poszukiwaniu Nightstalkera i House of broken promises.

Chłopaki, wybraliście świetne kapele. :)

Może Was troszkę zaskoczę tym kawałkiem, bo wydaje mi się że, pasuje tu troszkę :) .

Kumpel mnie tym zespołem zaraził po powrocie z Rosji.

Witam,

Tym razem chciałem trochę inaczej niż zwykle ...i wiem, że nie do końca ten dział, nie ten temat itd., ale Panowie, natrafiłem na all... na takie coś zalinkowane poniżej i nie wiem do końca, co się k.... dzieje. Normalnie świat (muzyczny) się kończy... Jedna z ciekawszych płyt i kapel ostatnich lat i cena za ich płytę to tylko 7zł, podczas gdy np. za pieprzone dodatki do gazet z agrorockiem lub innymi "hitami" trzeba zapłacić więcej. Jak tu ma być dobrze w naszej ulubionej muzie.

I tu pojawią się też mieszane uczucia, jak u zięcia, którego teściowa spada w przepaść jego nowym samochodem, bo jeśli ktoś nie ma na półce (ja już mam), to naprawdę warto. Żeby była jasność, ani z Mystic ani z kapelą Taffa nie mam niestety nic wspólnego :)

http://allegro.pl/black-river-black-n-roll-promocja-folia-i3359962642.html

A że warto mieć w kolekcji, dla nieznających, dowody poniżej:

Pozdrawiam

Arek

• Like 1

I ja wstawię swoich faworytów z 2012, Asphyx już kiedyś wstawiłem, tytułowy kawałek z ich świetnej, najnowszej płyty, pozostałe kapele będą chyba pierwszy raz w tym wątku (tyle tu muzy, że musi być to "chyba"). Wstawiłbym więcej, bo sporo fajnych płyt wyszło w ubiegłym roku, ale niech już zostanie przy trzech, które najmocniej łoiłem i łoję do tej pory. B)

No cóż, po tym upalnym dniu proponuje coś melodycznego i pompatycznego.

Tym bardziej, że Joanna Lacher to dla mnie prawdziwa bomba naszej sceny muzycznej, której pudrowane chuderlaki ze sztucznym tym i owym,

mistrzynie playbacku i tańca synchronicznego do zgrabnych kostek nawet nie podskoczą.  ;)

Przyłączam się do tej opinii, pęciny ma ta dziewka niczym kasztanka marszałka, a patrząc na to co wyprawia z gryfem  gitary to strach się bać :).

A ze składu Percivala to i pani Kasia niczego sobie, ma w sobie jakiś czarci urok ;).

Osobiście mam nadzieję że PS pójdzie muzycznię w tę stronę Eluveitie (również było).

No ale ale, skoro zawitał już (nie po raz pierwszy) Percival Schuttenbach to czy o Radogost zainteresowani słyszeli (niestety jakość taka sobie) ?

Chwała !

• Like 1

Chciałbym was zachęcić do zapoznania się z twórczością tego zespołu, inaczej określają swoją muzykę, ale dla mnie jest to kontynuacja granego w starym dobrym stylu Death-Doom, słyszę tu pierwsze płyty Anathemy, Katatonii czy MDB, jest odrobinkę dużo nowszego Hanging Garden. A wszystko to, mimo podobieństw, zagrane ciekawie, wpadające w ucho i na długo cieszące mocnymi dźwiękami.

Naprawdę warto dać szansę tej kapeli. :)

http://www.youtube.com/watch?v=4XV92vCBPzU

• Like 2

Wracając do "stonerowych" dźwięków, które za sprawą tego wątku bardzo mocno mi podpasywały, przypomniałem sobie, że dostałem kiedyś płytę, która przeleżała i przypomniałem sobie o niej sobie ostatnio.

Nawet fajna:

Edytowane przez krzychun
  • Like 1

Chciałbym was zachęcić do zapoznania się z twórczością tego zespołu......

Oj Dagonie już mnie tak zachęciłeś, że znowu muszę grzebać w sieci aby zdobyć kolejnego kruczka dodanego przez Ciebie. :) .

Kawał niezłej muzy.

Panie Pieczywko jestem w trakcie trawienia płytki Coffins i muszę przyznać że jedzie po bebechach :)

a ode mnie, dosyć ciekawa płyta - polecam

Już kiedyś wrzucałem tą kapelę ale z ich pierwszej płyty.

http://www.youtube.com/watch?v=moaEUogYDUc

Ten wokal milo posłuchać i przypomnieć sobie korzenie :)

• Like 1

Teraz coś co jest coraz głośniej nazywane nową falą thrash metalu. Od kilku lat cieszy mnie to zjawisko, a muzyczne wzorce przyświecające, mam nadzieję, wschodzącym gwiazdom tego gatunku, w końcu są ulokowane tam, gdzie być powinny.

Jak mawia mój brat - solidne łojenie, bez gry wstępnej. B)