skippi66 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Jest to moja druga wizyta w tym wątku i chyba ostatnia. Część mnie, ta związana z muzyką została brutalnie wynicowana. Miałożby tak być że fascynacje które do tej pory dawały mi radość, te wszystkie Pink Floydy, Ten Years Aftersi, Marilliony, Doorsi, King Crimsoni, Bracia Allman, setka innych pomniejszych wliczając w to kilka koncertów fortepianowych oraz organy, są tylko kiczem? Masową kulturą rodem z jarmarku i tę samą ławę pokrytą baranicą, dzielą z muzyką Podhala, łowickimi pasami, adonisami z Modern Talking i koronkami z Koniakowa? Że blues zapodawany na antenie Trujki przez Wojtka, że Trzy Kwadranse Jazzu i również potrójne wymiary gitarrry to spychacz pchający mnie w objęcia bylejakości? Matkobosko...Dobrze że nie ma u nas wątku o malarstwie, bo to byłaby prosta droga do samobójstwa.Co najgorsze, strach kontestować poglądy Sławka i jeszcze publicznie, bo chłopisko jest wielkie i może przygrzmocić.Jedyna nadzieja w tym że Sławek, jak każdy chłopak z Łodzi, pomarudzi i odchodzi. Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez skippi66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Nikt nikogo nie zmusza do przegldania wątku, a z tego co mi wiadomo temat został założony po to żeby ludzie mogli dzielić się tym, czego słuchają. Segregacji gatunkowej też nie wprowadzono, so możesz tu znaleźć w zasadzie wszystko. Takie narzekanie przypomina trochę dyskusję o tym, że w pudle wędkarskim ktoś trzyma Jaxony koło RiverRunów albo Musky Manii... Przy okazji Trójka chyba nie zmieniła nazwy/pisowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Cholera coś ci łodzianie strasznie nerwowi są Przy okazji Trójka chyba nie zmieniła nazwy/pisowni W Łodzi chyba tak ,Bo Sławek też tak napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Nikt nikogo nie zmusza do przegldania wątku, a z tego co mi wiadomo temat został założony po to żeby ludzie mogli dzielić się tym, czego słuchają. Segregacji gatunkowej też nie wprowadzono, so możesz tu znaleźć w zasadzie wszystko. Takie narzekanie przypomina trochę dyskusję o tym, że w pudle wędkarskim ktoś trzyma Jaxony koło RiverRunów albo Musky Manii... Przy okazji Trójka chyba nie zmieniła nazwy/pisowni Trujka od trucia. To takie proste.Kontekst zresztą jest głębszy a skojarzenia powinny iść daleko, daaaleko dalej Ale o tym nie będziemy rozmawiać. Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez skippi66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Pieczywko ucieszyłeś mnie niezmiernie kawałkiem Fu Manchu. Kolejna płyta, która muszę zdobyć, nawet nie wiedziałem ,że wydali nową.Cieszę się jak dzieciak z lizaka. Też upragniona nowość Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez stoner 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez didi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) i po wedkarskiemu ,co by nie bylo,he he! Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez didi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 :) http://www.youtube.com/watch?v=zavEZSOI3ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Akordeoniści są zdecydowanie muzykalniejści od szarpidrutów , zwłaszcza od teraźniejszej , telewizyjnej generacji - co w ogóle nie podlega dyskusji , a jeden jedyny wyjątek niestety zmarł dość dawno temu Finlandia tymczasem rules .. http://www.youtube.com/watch?v=7VmGyZAH4lY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Przyznam się że jestem pod wielkim wrażeniem, takiego wykonania Hendrixa Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez stoner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Irek ja i tak wolę tego szarpidruta Hendrixa .@popper, o żesz ... Ten afro mógłby spokojnie robić za orkiestrę, ma chłop talent w ustach ! No to Lou Reed, znany głównie z Velvetów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Dużo skakania, ale muza ciekawa. http://www.youtube.com/watch?v=1qhYPVnpUQs I coś z zupełnie innej bajki. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Dobry tytuł http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=W2vAcLn3I_8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 I coś z zupełnie innej bajki. Woooow. Zajefajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Znowu mnie na wspiminki wzięło To był jeden z najbardziej zakręconych albumów jakie pojawiły się w tamtych latachhttp://www.youtube.com/watch?v=dF5-yy-jopA 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Tak z samego rana http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SS9d7Xopg_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 (edytowane) @Dagon Finsterforst bajka Tak myślałem co by tu wrzucić po sobotnim hamburgerze zapitym Coca-Colą (która wylała mi się na dres i zapaćkała złoty łańcuch z pentagramem) i jest myśl. Wrzucę tanią papkę, serwowaną co drugi dzień przez komercyjne toki-fm i inne muzyczne mtv dla napalonych nastolatków - a co mi tam A więc bezgustni Panowie, pławiący się w muzycznym rynsztoku muzyki kłamliwej i szarpidruto podobnej "paczta i słuchajta" bo drugi raz wrzucał nie będę ! Trochę southernowego brzmienia, Artimus Pyledriver (staroć, ale jaka ) - polecam. Na pohybel muzycznym inkwizytorom. *wysłane z mojego klastra komputerowego: Pentium II 400MHz, 384MB Ram, Slackware - Fluxbox, Midi-Tower Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez Zwierzu 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 No to do puli , Zwierzu Metal , moc , mrok , magia , mega muza , mistyka , metafizyka ..Ciemno widzę ..Pozdrowienia dla poszukujących muzyki w telewizji , ale i tak najlepsze klipy są jednak .. bez dźwięku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi