Skocz do zawartości

Najlepszy film/piosenka na y.t.pl

kryst

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to moja druga wizyta w tym wątku i chyba ostatnia. Część mnie, ta związana z muzyką została brutalnie wynicowana. Miałożby tak być że fascynacje które do tej pory dawały mi radość, te wszystkie Pink Floydy, Ten Years Aftersi, Marilliony, Doorsi, King Crimsoni, Bracia Allman, setka innych pomniejszych wliczając w to kilka koncertów fortepianowych oraz organy, są tylko kiczem? Masową kulturą rodem z jarmarku i tę samą ławę pokrytą baranicą, dzielą z muzyką Podhala, łowickimi pasami, adonisami z Modern Talking i koronkami z Koniakowa? Że blues zapodawany na antenie Trujki przez Wojtka, że Trzy Kwadranse Jazzu i również potrójne wymiary gitarrry to spychacz pchający mnie w objęcia bylejakości? Matkobosko...

Dobrze że nie ma u nas wątku o malarstwie, bo to byłaby prosta droga do samobójstwa.

Co najgorsze, strach kontestować poglądy Sławka i jeszcze publicznie, bo chłopisko jest wielkie i może przygrzmocić.

Jedyna nadzieja w tym że Sławek, jak każdy chłopak z Łodzi, pomarudzi i odchodzi.

:)

Edytowane przez skippi66

Nikt nikogo nie zmusza do przegldania wątku, a z tego co mi wiadomo temat został założony po to żeby ludzie mogli dzielić się tym, czego słuchają. Segregacji gatunkowej też nie wprowadzono, so możesz tu znaleźć w zasadzie wszystko. Takie narzekanie przypomina trochę dyskusję o tym, że w pudle wędkarskim ktoś trzyma Jaxony koło RiverRunów albo Musky Manii... Przy okazji Trójka chyba nie zmieniła nazwy/pisowni :)

Nikt nikogo nie zmusza do przegldania wątku, a z tego co mi wiadomo temat został założony po to żeby ludzie mogli dzielić się tym, czego słuchają. Segregacji gatunkowej też nie wprowadzono, so możesz tu znaleźć w zasadzie wszystko. Takie narzekanie przypomina trochę dyskusję o tym, że w pudle wędkarskim ktoś trzyma Jaxony koło RiverRunów albo Musky Manii... Przy okazji Trójka chyba nie zmieniła nazwy/pisowni :)

Trujka od trucia. To takie proste.

Kontekst zresztą jest głębszy a skojarzenia powinny iść daleko, daaaleko dalej :) Ale o tym nie będziemy rozmawiać.

Edytowane przez skippi66

Akordeoniści są zdecydowanie muzykalniejści od szarpidrutów , zwłaszcza od teraźniejszej , telewizyjnej generacji - co w ogóle nie podlega dyskusji , a jeden jedyny wyjątek niestety zmarł dość dawno temu :rolleyes: Finlandia tymczasem rules ..

http://www.youtube.com/watch?v=7VmGyZAH4lY

@Dagon Finsterforst bajka :)

Tak myślałem co by tu wrzucić po sobotnim hamburgerze zapitym Coca-Colą (która wylała mi się na dres i zapaćkała złoty łańcuch z pentagramem) i jest myśl.

Wrzucę tanią papkę, serwowaną co drugi dzień przez komercyjne toki-fm i inne muzyczne mtv dla napalonych nastolatków - a co mi tam ;)

A więc bezgustni Panowie, pławiący się w muzycznym rynsztoku muzyki kłamliwej i szarpidruto podobnej "paczta i słuchajta" bo drugi raz wrzucał nie będę ;) !

Trochę southernowego brzmienia, Artimus Pyledriver (staroć, ale jaka :)) - polecam.

Na pohybel muzycznym inkwizytorom.

*wysłane z mojego klastra komputerowego: Pentium II 400MHz, 384MB Ram, Slackware - Fluxbox, Midi-Tower

Edytowane przez Zwierzu
  • Like 7

No to do puli , Zwierzu  :)  Metal , moc , mrok ,  magia , mega muza , mistyka , metafizyka ..

Ciemno widzę ..

Pozdrowienia dla poszukujących muzyki w telewizji , ale i tak najlepsze klipy są jednak .. bez dźwięku :)