Skocz do zawartości

Najlepszy film/piosenka na y.t.pl

kryst

Rekomendowane odpowiedzi

Nie lubicie samozwańczych cenzorów? Takich co to powołują się na samego siebie, bujając rozdętym ego przed oczami zażenowanej publiki?

Nie czas się przyzwyczaić? Pełno ich przecież wszędzie, mówią co czytać, czego słuchać, na co iść do kina.

Każą jedno, innego zabraniając, odwracając się ze wstrętem od wszystkiego, czego nie rozumieją.

Tłumy ich, tłumy ich...

To jest właściwe godło popkultury, model telewidza i konsumenta, który choćby nie wiem jak był przeciw, nie wiem jak niezłomnie stawał i opadał - i tak w końcu powie - czyńcie jak ja czynię, reszta jest obciachem. :)  ;)

I sam się nim stanie. :D

Nie na pusto - skocznie z rana. B)

http://www.youtube.com/watch?v=9XVATLAuYWU

• Like 7

Poczytałem sobie i mało mnie ku.....ca nie wzięła.

Panie Sławku z miasta Łodzi !!!

Polecam zainwestować w dobrego psychoterapeutę a nawet szarpnąć się na dobrego psychiatrę. Może uda mu się poszerzyć lekko Twój horyzont myślowy i wyleczyć z zadufania w sobie i w swoich chorobliwych przekonań.

Posłuchałem sobie i gratulacje dla reszty chłopaków. super muza jak zwykle.

Pantera, Evile, Neurosis i Zacier od Anparta.

Ode mnie najlepszy remastered tego roku.

Wszystkie trzy podwójne albumy a szczególnie cd2 nie do pobicia.

http://www.youtube.com/watch?v=Z8kWx088vSw

• Like 7

Irek,nie wkurzaj się na Sławka :) . Przecież to ,co ON tak mocno piętnuje w tym wątku, jest jakoś tak podejrzanie bardzo dobrze mu znane :D . Chyba nasze grono wspólnie,nie jest w stanie powiedzieć, co akurat jest grane na Wiwa cwaj ;)  :D .

Zresztą myślę,że Sławek z przyjemnością wysłuchuje naszych propozycji,fascynacji,tylko nie przyznaje tego abyśmy z tonu nie spuścili :) . Jak to mówią..Wielki Brat czuwa!

Z dedykacją dla niego właśnie..miłych chwil życzę

• Like 3

Co , co , czego dusza jęczy ? Rock stał się niestety kolejną popkulturową szmirą - taka jest smutna prawda , a ja się na szmirę zwyczajowo nie godzę .. Ferdek Kiepski , Freddie Parówa i Conchita Wurst to nie dla mnie , choć tutejsze homolobby próbuje mi tradycyjny kod kulturowy omamić . Nie słuchajcie tego scheissu , ludzie!! ..

Vivaldi Cię - stoner , wyrwie z telewizyjnych nizin ..

Daj sobie szansę .. 

Nie mówiłem?  :lol:

Tutejsze homolobby -  to dobre. :lol:

Jeszcze tylko brakuje "kto nie skacze, ten jest pedał", nie skacze oczywiście, jak mu Sławek zagra.

Patrząc na to jednak z drugiej strony, nikt tak chętnie za parówą Conchity tutaj nie węszy, zupełnie jakby chciał znaleźć, to nie jest zdrowy objaw. :lol:

• Like 6

Coraz więcej piłuję wiejskiego grania. Chyba się starzeję  :wacko: , ale co by nie mówić o tej muzyce, to zdecydowana większość tekstów jest do słuchania. Jest tam jakaś treść, najczęściej wartościowa. Rzygam już gównem które idzie w radiu. 

http://youtu.be/GpEOmZTYA4A

Ale dagonie nie zaprzeczysz , że zdumiewająco wiele okropnych podobieństw może zauważyć człowiek nieogłupiony pomiędzy "kultową" tutaj  Fredką Mercury a Conchitą :) Podobnie jak pomiędzy Robem Halfordem a ogólnometalowym sztafażem , szczególnie szatanistycznymi pajacykami . Błękitna Ostryga ..

Z tymi podobieństwami, to najczęściej jest tak, że ten je widzi, kto ich szuka, na siłę zazwyczaj. ;)

Nie zapominaj, że nie o wymianie poglądów tutaj mowa, a o ocenie gustów, to śliski i brzydki temat, niech go trawią ci, którzy mają z tego procederu chleb, dziennikarze, pieśniarze RMFu, czy tam inny Pajacykow. ;)

Ja Tobie oczywiście nie zabraniam życia w świecie, w którym otaczają Cię zewsząd sataniści, komuniści i transwestyci. Podobno ludzie zaprawieni trwogą, dłużej żyją. :lol:

Oszczędź nam jej jednak, podziel się muzyką. ;)

• Like 6

Ten zazwyczaj widzi , co ślepy nie jest :) Ani głuchy .

Rock umarł , był zresztą bardzo schorowany , oraz po wielokroć przecwelony .   Sieroty po nim pozostały , ja szlocham tylko po Beefheart - ostatniej rockowej kapeli ..

I oczywiście muzyka pozostała . Chyba , że znowu się teraz ktoś uprze , że hip hop jest muzyką ..

Gusty są różne , co wcale nie przesądza , że te inne od moich są lepsze , bo są przecież tylko Kiepskie :)

Nadużycie w porównaniach i autopromocja jak zwykle Ci służy. :D

Dobrze jest wiedzieć, że tak łaskawie uchylasz nam zasłony za kulisy własny, ewidentnie lepszych smaków muzycznych.

Nie przyćmią tego nawet liczne fobie i wypatrywanie sterczącej zza każdego węgła kiełbasy. ;)

Jesteś klasą samą w sobie i - obawiam się, że dla samego siebie. :)

Kagankiem nadziei w popkulturowej ciemności, różą na kupie łajna, słowikiem w kurniku.... :lol:

Dziękuję....

• Like 4

Ufff... Wątek był już prawie w telewizyjnym rynsztoku . A rock systemowy , ten chłopak na posyłki każdej władzy i ciacho zarazem dla gimbazy - won na drzewo, po gałęziach sobie hulać .. A nie j.pl kalać :)

Zanim nas kolejny dyktator mody i trendu zacznie zbawiać, na siłę wyrywać mocarnym ramieniem z morza wyimaginowanej tandety, a niepokornych na drzewo wysyłać, wstawię kolejny kawałek, a co? :)  ;)

Zespół złożył się był z członków komunistycznej bojówki, pospołu z gwiazdami mieszanych drużyn hokeja na trawie z Peru, zasilony dilerem zakazanych roczników WŚ i zbuntowaną chłodziarko zamrażarką, dawną TW "Barbara" (oczywiście!). ;)

Grywają wyłącznie na rzecz politycznych rautów byłych generałów, na bankietach TVN, oraz corocznych spędach "Trociarzy - Kelciarzy", gościnnie u Owsiaka. B)

Programowo, systemowo, lemingowo, homologacja, bum tralalala! :lol:

Edytowane przez Dagon
  • Like 2