Skocz do zawartości

Najlepszy film/piosenka na y.t.pl

kryst

Rekomendowane odpowiedzi

To utwór z pierwszego winyla jakiego kupiłem :

Pewny nie jestem czy to był mój pierwszy winyl, ale na pewno jeden z pierwszych.

http://www.youtube.com/watch?v=XcfefA4H0tU

Pierwszą muzę to słuchałem z grających pocztówek :D , kto to jeszcze pamięta :o

Edytowane przez pisarz
  • Like 3

Pttp://www.youtube.com/watch?v=wT_ObQMSs3U&feat

Pierwszą muzę to słuchałem z grających pocztówek :D , kto to jeszcze pamięta :o

Pamiętam jak jeszcze w podstawówce jeżdziłem na bazar Rózyckiego po te pocztówki, oraz komiksy z kapitanem Klosem i Żbikiem. A kilka kroków od bramy był sklep wędkarski ;)

http://www.youtube.com/watch?v=5ddhdvFd1AU&feature=player_d

Edytowane przez anpart
  • Like 2

Oooo wspomnień czar, tak tak, Breakout :).

Kiedyś już przytaczałem.

https://www.youtube.com/watch?v=KBRu4yx6HBw

i cover który bardzo lubię w wykonaniu Homo Twist, no i ten czarno-pióraty jegomość w tle :).

Co do budki to dla mnie skończyła się na czasach Romka.C - po Czystawie jeno pustka i nicość.

A obecnej formy jakoś nie akceptuję  <_<.

chociaż w tym czasie moje "Sauronie" oko zwróciło się już zdecydowanie w stronę innej muzyki  :bighair:.

Edytowane przez Zwierzu
  • Like 6

B)

To ktoś tu rapu słucha? Czy tylko rozwrzeszczanych- długowłosych ?? :D

Jakoś mi głos PiH'a nie leży. Choć w tym kawałku jeszcze jakoś mnie nie denerwuje. Aczkolwiek punchy i skillsów mu odmówić nie można... Laska z Magierą mu naprawdę bujający bit wysmażyli :)

PiH ma jakąś taką manierę w głosie, tu wyjątkowo słyszalna:

Co nie zmienia faktu, że kawałek dobry, a Pork od 2:50 nawinął jedną z lepszych zwrotek w PL rapie.

• Like 2

Gdy za te moje wszystkie grzeszki trafię do piekła i założą mi na uszy słuchawki, z których popłynie rap, wolałbym już, o ile będzie wybór... :rolleyes:

Może jednak diabły puszczać będą jedynie heavy metal na zmianę z disco polo, nawet piekło nie może być tak okrutne, coby kuracjuszy raczyć polskim rapem, hahahaha  :D

Cóż Ci to polski rap takiego złego uczynił? ;)

A może wiedzę o nim i znajomość masz tylko za pośrednictwem rozgłośni radiowych, które grają kawałki pod publiczkę?

Każdy rodzaj muzyki niesie chyba jakiś przekaz. A twórca stara się coś przekazać, w sobie wybrany sposób. I wiem, że niektórym ciężko się z tym pogodzić, ale rap też. A czasami nawet przede wszystkim rap..

A uwierz mi, że "chłopaki w przydużych ciuchach" to w życiu widzą nie tylko jaranie jointów i chlanie piwa pod blokiem. Zaryzykował bym stwierdzenie, że wielu z nich to prawdziwi poeci, wrażliwi ludzie mający niesamowite spojrzenie na otaczający świat. A w tle leci bit... Co w tym takiego drażniącego? 

P.S

Ale się rozpisałem :D Normalnie adwokat....diabła :D

Pozdrówka

Kamil

• Like 1

Z Rapem czy z Hip hopem mam mało wspólnego. Jakoś ta muza do mnie nie przemawia.

Ale są dwa wyjątki, które naprawdę bardzo cenię.

Kaliber44 za cały dorobek i Cypress Hill, również za całokształt

Dla pogodzenia mocniejszej muzy z powyższymi klimatami nowiutki,świeżutki ;

Body Count is back!.

Edytowane przez stoner
  • Like 3