Skocz do zawartości

Najlepszy film/piosenka na y.t.pl

kryst

Rekomendowane odpowiedzi

cristovo, coś w tym jest. Sam chodziłem w dziwnych strojach i nie miałem poczucia obciachu.

Co więcej! Jako pierwszoklasista w liceum ( a nie byłem ułomkiem i pomimo wieku życie znalem ;-) ) postanowiłem być bardzo modny i zafarbowałem dobrze wytarte i sprane dżinsy na kolor hmmm zielonkawy z odcieniem chartreuse.

No i co!! Drugiego dnia podeszły do mnie laski z III Klasy!!! I zapytały gdzie kupiłem tak zajebiste dżinsy. Wyjaśnianie niuansów zajęło kilka tygodni ;-) i w ten oto prosty sposób dołączyłem do "high society" w mojej szkole .

Dziś pewnie nie chciałoby mi się farbować swoich dżinsów.

Najgorsze jest to, że mój syn nawet na to nie wpadnie! A nie jest głupi chłopak.

Po prostu inne czasy!

A!!! I dziękuję za Davida Bowie!

Niedługo coś z niego zaproponuję, bo mało go cenimy.

Edytowane przez pepso
  • Like 2

Jutro 20 rocznica śmierci Ryśka. odszedł przedwcześnie przez to ścierwo , jakim jest brudna polska heroina.

Szkoda :(

Inny czas inni ludzie.

W moim bloku w Zabrzu mieszkał Zbyszek B. . Starszy ode mnie o kilka lat. Świetny chłopak, starszy kolega, graliśmy w piłkę, paliliśmy ogniska, bardzo go wszyscy młodsi lubiliśmy. Potem go nie widywaliśmy. Pierwsza ofiara kompotu w mieście.Prasa huczała ! Znaleziony gdzieś martwy na klatce schodowej.

Damian K. kolega z jednej klasy z podstawówki, z nim wypiłem pierwsze wino "Kwiat Jabłoni". Chodziliśmy razem na większość koncertów. Kiedyś z dumą pokazał mi nakłucia w okolicach łokcia. Ja pozostałem przy piwie Górnośląskim. W czasie szkoły średniej wyjechał z rodzicami na stałe do Niemiec i za kilka lat znaleziono go martwego w podmiejskim pociągu.

Potem inne historie. Naoglądałem się niestety.

Też paru moich kumpli z dzieciństwa zabrała polska heroina . Jeden z kumpli "Rudy" ,chłop miał prawie dwa metry wzrostu i budowę boksera wagi ciężkiej .Po licznych odwykach i powrotach do ćpania , miał już tak dość życia , że zrobił złoty strzał i wyskoczył z 10 piętra.Myślę że wielu z nas którzy żeli w tamtych czasach zna podobne historie. :( :angry: :(

Edytowane przez pisarz

Clapton, bardzo długo tego kawałka nie chciał wykonywać (po rozstaniu z nią). Tak naprawdę Pattie Boyd, laska, która inspirowała (ładne słowo, na wyrażenie skądinąd prostych "chciejstw") nie tylko Harissona (swojego czasu najlepszego funfla Claptona) ale również i Jaggera i Lennona. Piękna historia do pięknego kawałka.

Edytowane przez anpart
  • Like 3