Skocz do zawartości

Najlepszy film/piosenka na y.t.pl

kryst

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie mi przypomniałeś Dagonie, gdzieś tam w piwnicy powinno leżeć kilka pudeł z kawalerskich czasów z ~ 1200/1300 kasetami (pozostałość).

A wyniosłem do piwnicy, lata temu jak żona stwierdziła że nie będą mi już potrzebne <_< (pewnie większość już nie do odtworzenia :( ).

@Zwierzu ja miałem dokładnie tak samo tylko gorzej, białogłowa, korzystając z metod perswazji tak dla jej płci charakterystycznych, wymusiła pozostawienie pudeł z muzą u moich rodziców, bo i tak „kaset już nie słuchasz”. Najulubieńsze przemyciłem, zaszparowałem i ciągle w domu mam, teraz całe szczęście w necie wszystko znaleźć można, a jak sam zapomnę, to w tym wątku koledzy o guście podobnym przypomną. ;) 

@stoner Tool – świetna kapela, super muza. Już zawsze chyba będzie mi się kojarzyła z literaturą SF, Młodszy przywlókł ich nagrania do domu jak pławiłem się w prozie Carda, „Gra Endera” i „Aenima” to w mojej głowie jedno wspomnienie.

Teraz rozżalony powrotem zimy, mrozów, depresyjnie się raczę taką oto muzą.

fajny kawałek, to ja też zapodam nostalgicznie F. Larousse

i G.Bianco najpiękniejsze wykonanie La Cathedrale jakie znam

To jest muza dla prawdziwych wędkarzy. :) Słuchając ma się wrażenie , że nareszcie przyszła wiosna , a człek wreszcie z wędą nad Wisełką. :D Słuchając inne zamieszczone tu kawałki ,to albo środek zimy  zawieje i zamiecie , lub upalny lipiec i burza z pieronami. :lol: Aaa sprawa najważniejsza.Grający tę przepiękną muzę w swoich gitarach mają zamontowane nie  stalowe szarpidruty , a prawdziwy fluorocarbon lub ewentualnie gorzowską żyłkę. :) :D :lol: To jest wędkarska muza na 100%. :P

Witam. Tak sobie słucham jednej płytki i doszedłem do wniosku że Szwedzi są jednak genialni, nie ma chyba gatunku (no, może poza bluesem i jazzem) w którym wiodą światowy prym.

Przykład, już wcześniej wspominanego gatunku ;).

Wokal i melodyka dopięte na ostatni guzik. A jak wpada w ucho :)

• Like 1

Aż nie chce się wierzyć , że to holenderka.

Nie dość , że głos świetny to i babeczka fajna.

Anouk z najnowszym kawałkiem przewidzianym na Eurowizję 2013r w Malmo 14-16 maja.

Polska nie występuje w tym roku więc mój głos poleci na Netherland i Anouk.

Utwór zaśpiewany na żywo w radiowym studio do podkładu muzycznego , podczas czasu antenowego.

W min 1:10 zdarzyło się jej nawet chrząknąć.

A teraz coś wesołego....co po przebudzeniu na moim kawalerskim zacząłem śpiewać w momencie jak mój podpity...co tam podpity...ostro naj..y kumpel nie mogąc dojść do łazienki oddał mocz do zlewu :lol:  :lol:  :lol:  Na początku tej wesołej piosnki zawsze przypomina mi się kumpel i jego niecny uczynek :P

Małe babeczki z wielkim głosem :

Fiona  Apple

Danielle Harrison z Irlandzkiego i zupełnie nieznanego Skindive :

http://www.youtube.com/watch?v=nrEtbqmDSGU

Alison Goldftapp z Angielskiego Goldfrapp :

Nicole Blackman , Nowojorska poetka udzielająca się wokalnie swym niepokojącym ,erotycznym głosem w dusznym  projekcie A.Wildera (Depeche Mode) Recoil :

Edytowane przez makamba
  • Like 1

E tam miejsce kobiety jest w kuchni ;) Wtedy można przynajmniej popatrzeć jak wygląda w naturalnym środowisku.

Zgadzam się i niech jeszcze w tej kuchni śpiewa (byle ładnie) !

Ja tam dalej będę "lansował" się z Imeldą :P.

Stoner masz ostatnią szansę żeby się zakochać ;).

Edytowane przez Zwierzu

A  ja dalej pomęczę babeczki.

Tym razem polka z pochodzenia , królowa sexelektro -  Merrill Beth Nisker - czyli Peaches.

3 kawałki z jednego z ciekawszych i przełomowych w karierze zespołu genialnego albumu z 2009 roku I Feel Cream i coś z poprzednich lat.

" never go to bed without a piece of raw meat..." 

A tak było kiedyś :

http://www.youtube.com/watch?v=lPVPNahfBLo

Z Iggy Popem.