Skocz do zawartości

Najlepszy film/piosenka na y.t.pl

kryst

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie pozwolę sobie zaprezentować dwie genialne kapele.

Pierwsza to Baroness i utwór z płytki z ubiegłego roku. Płytę to uważam za jedną z najlepszych płyt ,wydanych w tamtym roku.

Drugi utwór to rodzima Luxtorpeda.

Nie przypadkowo połączyłem te dwa utwory.

Obydwa mają pociągający stonerowy riff

DOBRE BO POLSKIE! ale przede wszystkim skoczne, rytmiczne i z wdziękiem :-).

Dużo lepiej było przed wypadkiem (szkoda chłopaków i w szczególności najbardziej chyba utalentowanego młodego perkusisty w branży). To jest jeden z niewielu "nowych" zespołów, które ja, zmurszały fan starego florydzkiego d. m. lubię.

Stare, dobre czasy. I ryb było ponoć więcej.

Ryb więcej było (a najwiecej zawsze tam, gdzie nas nie było), sprzęt lepszy, no i ta muzyka :)

I tak pod Sławka - idole byli bardziej wyraziści (albo w ogóle byli, bo teraz brak).

PS. Skoro już nagranie dostało fejsliftingu, to by chociaż logo w spokoju zostawili.

Edytowane przez krzychun

Dragon dzięki za Massacre , dla mnie zaisty kawałek.

Ja polecę troszkę lżej. Katowałem dokonania tej za......ej kapeli w tamtym roku. podczas dłuższych podróży na rybki.

jak się okazuje to te dwie urocze panie na gitarkach niezły kawał rocka grają. Jeszcze jest na czym oko zawiesić.

Mam nadzieję że się spodoba

• Like 2

Mocno ale z melodią i efektem.

Dla mnie następna - Thresholds - to top10 mojch. Po pierwszym przesłuchaniu, przyzwyczajony do klasycznego, florydzko-szwedzkiego rzępolenia, było to niemałym szokiem.

Edytowane przez krzychun

Panowie dziś oglądnąłem koncert Black Label Society (Unblackened).

Godzinę i czterdzieści minut siedziałem w wytrzeszczem oka i ucha, w dodatku kopara to mi do ziemi opadła.

Jeśli ktoś ma okazję zdobyć i obejrzeć ten koncert, to naprawdę polecam. Zakk i chłopaki naprawdę pokazali klasę.

Dodam że jak moja kobita nie lubi jak to mawia: "tego rzępolenia" i ku mojemu zaskoczeniu obejrzała ze mną do końca,po czym powiedziała że jej się podobało.

Pewnie chciała się podlizać co zapewne niedługo objawi się pustką w moim portfelu.

To fragmenty tegoż koncertu

http://www.youtube.com/watch?v=1hS7J1leqOs

Zak jest w deche!Katowalem jego zagrywki mozna palce polamac ;)

Morello ma troche prostrze riffy ;)  jedna z moich ulubionych kapel i nie chodzi tylko o muzyke.....

http://www.youtube.com/watch?v=6NEoesmnYU4

http://www.youtube.com/watch?v=H0kJLW2EwMg

• Like 1