Skocz do zawartości

Najlepszy film/piosenka na y.t.pl

kryst

Rekomendowane odpowiedzi

No w końcu uporałem się z przesłuchaniem zaległości :).

...Kultowy kawałek i końcowa scena filmu Roba Zombiego.

Ojjj dawno dawno nie słuchałem już Lynard Skynard - kawałek super !
Co do Barones - ZA-JE-BI-STE ! Nie znam tej kapeli ale już ją "przerabiam"
Ze swojej strony dodam coś podobnego - Clutch, aczkolwiek Barones ma bardziej mięsiste brzmienie.

Fajne klimaty pewnie kilku zakretasow z forum to zna ;)...

No patrz Pan Panie dzerwys jaki ten świat jest mały ;).
Dodam że jak do tej pory brzmienie basu dopełnianego saksem nikt na ich modłę nie podrobił (chyba że o czymś nie wiem).

... jedna z moich ulubionych kapel i nie chodzi tylko o muzyke.....

Ach ten obrazoburczy klimacik obnażania działania systemu :). RATM było już przytaczane, dla mnie kultowa kapela podobnie jak Dead Kennedys.

DOBRE BO POLSKIE! ale przede wszystkim skoczne, rytmiczne i z wdziękiem :-).

Z przyjemnością posłuchałem, faktycznie dobre.

To ja dalej w rytmie rockabilly będę nadawał.

Zwierzu po raz kolejny trafiłeś w moje gusta ( trudno nie trafić skoro nie słucham tylko disco z pola,popeliny i jakichś tam chamskich przytupów w kaczych dołach).

Swego czasu usilnie przerabiałem cztery kapele: Cluth, The Machine , Colour Haze , no i Baroness.

Co do psychobilly to jak zwykle świetne kawałki (szczególnie drugi).

Ja ostatnio wynalazłem takiego kruczka i niestety tylko jedną epkę udało się zdobyć.

Będę szukał dalej :)

Dodam że jak moja kobita nie lubi jak to mawia: "tego rzępolenia" i ku mojemu zaskoczeniu obejrzała ze mną do końca,po czym powiedziała że jej się podobało.

Pewnie chciała się podlizać co zapewne niedługo objawi się pustką w moim portfelu.

One tak mają. Moja też podobnie mówiła, dopóki nie zabrałem jej na pierwszy koncert Zakka w Stodole, a potem jeszcze był Down i już wsiąkła na dobre :)

I ciąg dalszy niezobowiązującego grania na luzie:

http://www.youtube.com/watch?v=b4lc_69Lotg

Tych "wieśniaków" uwielbiam, no i poza tym się łowi biggrin.png

Na koniec spójrzcie Koledzy, co znaczy talent, a ten "Koleś' go ma

Miłego słuchania!

Edytowane przez haja1978
  • Like 1

Co do psychobilly to jak zwykle świetne kawałki (szczególnie drugi).

Tak tak , również pokazałbym jej jak Wołodyjowski szablą machał ;).

A ten wyszukany kruczek ma fajne punkowe zabarwienie, ale to trzeba zdecydowanie w lepszej jakości posłuchać :/

@haja1978 o ile Motorjesus znam, to Down, Corrosion of Conformity, Albatross Overdrive, Halfway to Gone - super, ze wskazaniem na dwa ostatnie, piękne mięsiste brzmienie czyli wchodzą do mojego panteonu gwiazd :).

A przed Państwem babeczka która rozpali zmysły :)

Jeśli ktoś lubił Amy Winehouse, to może jej inne wcielenie przypadnie do gustu ;)

W pozytywnych rytmach

v

Edytowane przez Zwierzu

Zwierzu, ta Diabelska Laleczka faktycznie rozpala, świetne :)

To i ja kilka pań zaproponuję,

Na początek Beth Hart z genialnej płytki z herosem wiosła Joe Banamassą

Dana Fuchs - to objawienie, jakby Janis Joplin i Robert Plant w jednym ciele

No i dowód na to jak mało, lub jak ktoś woli jak dużo potrzeba, żeby muzyka była muzyką

Edytowane przez haja1978

Niebanalny głos i fajny utwór

Żeby nie było tak słodko, na koniec fragmencik "Dźwięku cierpliwości" kapeli zwanej "Śmierć" - dla mnie opus magnum gatunku, album skończony pod każdym względem

Pozdrawiam

Arek

Edytowane przez haja1978

Żeby nie było tak słodko, na koniec fragmencik "Dźwięku cierpliwości" kapeli zwanej "Śmierć" - dla mnie opus magnum gatunku, album skończony pod każdym względem

Jako że Death to tak po prawdzie Schuldiner, to nie może zabraknąć czegos, czego nie zdążył skończyć.

Odkąd pierwszy raz ją usłyszałem, to bewględnie wcisneła się w top 3 moich faworytów. Top 1 lub 2 podal wyżej Arek.

Edytowane przez krzychun
  • Like 1

Zwierzu mnie uprzedził z tym kawałkiem THC.

Ja ostatnio słucham sobie nowej płytki Stone Sour. Prewdę mówiąc nie za bardzo przepadam za tym gatunkiem muzy ale ten zespół to wyjątek. Taki miodzik dla uszu po dosyć kiepskiej, długo oczekiwanej płycie Volbeat :(.

http://www.youtube.com/watch?v=O1-5s5IHevs

http://www.youtube.com/watch?v=RyyVI6WO9Lo

Dagon, Helltrain nie znałem, już go szukam :)

Edytowane przez stoner

Nie wytrzymałem i musiałem napisać jeszcze jednego posta dzisiaj.

Mad Season - Zapewne wielu z Was kojarzy. Kwintesencja Soundgarden, Alice in Chance, nawet Marka Lanegana  tam słyszę.

Ku mojemu zdziwieniu ukazała się płytka, Jakże stara a zarazem nowa. Już drugi raz słucham i strugam te swoje wypociny.

Ta muzyka wgniata w fotel, szczególnie koncert.

Serdecznie polecam: Mad Season - Above Deluxe Edition 

Mam nadzieję że mnie nie zlinczujecie za te posty :) . Nic nie poradzę że jestem muzycznym maniakiem i tak prawdę mówiąc to już nie te czasy kiedy biegało się pochwalić do kumpla nowym kawałkiem. Strasznie mi tego brakuje :)

To ten moj drugi z top1/2.

Tak patrzę i jacy oni już starzy, a pamiętam jak biegałem po Metal Hammer, to na zdjęciach KK miał jeszcze długie włosy, i to tylko lekko przerzedzone.

Pamiętam, jak w '92 spierdzieliłem z rok starszym bratem na koncert do Zabrza. Maiłem 14 lat. Oczywiście nie weszliśmy. Później, za kare, przez rok nie mogłem na ryby  chodzić :)

• Like 1