Skocz do zawartości

Najlepszy film/piosenka na y.t.pl

kryst

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro jakieś lejk of tirs to może...

Pamiętacie?

: )

I ciągnąc death/doom... a i tak wszystko "popsuli" później

(a z MDB to tak trochę dziwne odczucia mam. Niby nie lubię ckliwego metalu, ale ich granie mi pasuje).

I na koniec, typ trashu który uwielbiam:

Edytowane przez krzychun

Jeżeli MDB to tylko w pierwszej, klasycznej wersji j.w. Niecierpliwi niech słuchają od 6:30 ha, ha, ha.

Wiele kapel z czasem strasznie zakombinowało: Paradise Lost, Tiamat, Samael... kwestia wieku, gustu, pieniędzy?

Anathema hmmm, to nowe łagodne oblicze nie jest najgorsze. A jak jeszcze się miło kojarzy (...) to tym bardziej.

Xentrix...zajefajne. Mam jeszcze ten klip na VHS :-).

Aaaaaaaaa jeszcze pytanie.

Kapela trash, lata 80/90, wokalista miał strasznie długie i blond/białe włosy. Nie mogę tego odszukać a łazi mi po głowie od dłuższego czasu. Przewaliłem nawet część kaset ale bez efektu. Może ktoś skojarzy (fakt, że charakterystyka dość skąpa). A ja i tam będę dalej szperał...

Aaaaaaaaa jeszcze pytanie.

Kapela trash, lata 80/90, wokalista miał strasznie długie i blond/białe włosy. Nie mogę tego odszukać a łazi mi po głowie od dłuższego czasu. Przewaliłem nawet część kaset ale bez efektu. Może ktoś skojarzy (fakt, że charakterystyka dość skąpa). A ja i tam będę dalej szperał...

Może chodzi Ci o Sanctuary? Wokalista Warrel Dane, obecnie Nevermore.

Długo mnie nie było :), ale przesłuchałem wszystko. Jak jak zwykle ogrom najlepszej muzy pod słońcem. Nie brak wyszukanych smaczków, jak i klasyków. Kolega Haja1978 zaprezentował niezły zestawik muzy .której słucham najczęściej.

Krzychun przypomniał lata 90-te i kawałek wszech czasów dla mnie z genialnej płyty Anathemy, no i rodzimy Sirrah, który w tamtym okresie naprawdę był objawieniem.

Dagon czy to aby nie ten sam Tenebris, którego mogę znać z dwudziestoletniej już kasety? Nawet nie myślałem że oni jeszcze grają.

Z mojej strony dodam taki zespolik, o ile pamiętam to chyba z Wrocka byli.i nagrali super album, który wraca jak bumerang

Mój faworyt z tego krążka a to dlatego że uwielbiam Moonspell

Dagon czy to aby nie ten sam Tenebris, którego mogę znać z dwudziestoletniej już kasety? Nawet nie myślałem że oni jeszcze grają.

Ja też nie, chciałem sobie odświeżyć stare nagrania a tu niespodziewanka, wydali nową płytę B) .

A Moonspell chyba się jeszcze tutaj nie pojawił...

• Like 1

Moonspell zawsze będzie mi się kojarzył z książką Bryana Lumley'a - Nekroscop. Kasetę Wolfheart zdarłem na amen i musiałem kupić drugą bo jeszcze dwa tomy zostało :D.Żartuję z tymi tomami w między czasie na tapecie był stary Pyogenesis i Closterkeller.

Co nie zmienia faktu. że Wolfhearta musiałem mieć nowego.

A i jeszcze był Type O Negative, którego kiedyś tu przypomnę ,bo zapewne warto

http://www.youtube.com/watch?v=0pC77cuATEQ

• Like 1

Po całym tygodniu słuchania kupy, serwowanej przez stacje radiowe mam już dość samochodowego radia i z lubością wracam do tego działu :D.

A więc w końcu mogę spokojnie usiąść, otwieram pyfko marki Lwówek książęcy i zabieram się za odrobienie muzycznych jerkbaitowych zaległości :).

Ze swojej strony polecam trochę bluesowych klimatów, a skoro blues to i staruszek Lemmy ;).