pepa73 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Jak Dagon zasugerował napełniłem kufel i tak sobie siedzę w altance w ogrodzie i tak jakoś się zrobiło nostalgicznie, cicho i spokojnie. Nie będe burzył tego nastroju.Tej kapelki chyba tu jeszcze nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 To ten Asphyx z Holandii?The Rack to jedna z moich pierwszych płyt CD, wygrana z Metal Hammer :-).Krzepko się trzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Tak, ten sam Asphyx i ciągle w formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) Skoro jakieś lejk of tirs to może...Pamiętacie?: ) I ciągnąc death/doom... a i tak wszystko "popsuli" później (a z MDB to tak trochę dziwne odczucia mam. Niby nie lubię ckliwego metalu, ale ich granie mi pasuje). I na koniec, typ trashu który uwielbiam: Edytowane 6 Maja 2013 przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Jeżeli MDB to tylko w pierwszej, klasycznej wersji j.w. Niecierpliwi niech słuchają od 6:30 ha, ha, ha. Wiele kapel z czasem strasznie zakombinowało: Paradise Lost, Tiamat, Samael... kwestia wieku, gustu, pieniędzy? Anathema hmmm, to nowe łagodne oblicze nie jest najgorsze. A jak jeszcze się miło kojarzy (...) to tym bardziej. Xentrix...zajefajne. Mam jeszcze ten klip na VHS :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Aaaaaaaaa jeszcze pytanie.Kapela trash, lata 80/90, wokalista miał strasznie długie i blond/białe włosy. Nie mogę tego odszukać a łazi mi po głowie od dłuższego czasu. Przewaliłem nawet część kaset ale bez efektu. Może ktoś skojarzy (fakt, że charakterystyka dość skąpa). A ja i tam będę dalej szperał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) Kapela death z blondaskiem na wokalu to byłby Morgoth, gitarzysta blond to mógłby być Mantas z Venom, a może po prostu Kai Hansen z Helloween? Zdaje się też, że blond kudły miał wyjec z Annihilator. Edytowane 6 Maja 2013 przez haja1978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Sadus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Mam nadzieję chłopaki, że się nie obrazicie, ale....THRASH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Aaaaaaaaa jeszcze pytanie.Kapela trash, lata 80/90, wokalista miał strasznie długie i blond/białe włosy. Nie mogę tego odszukać a łazi mi po głowie od dłuższego czasu. Przewaliłem nawet część kaset ale bez efektu. Może ktoś skojarzy (fakt, że charakterystyka dość skąpa). A ja i tam będę dalej szperał... Może chodzi Ci o Sanctuary? Wokalista Warrel Dane, obecnie Nevermore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Dzięki ale nic z tego, poszukiwania trwają....Dagon - trash czy thrash to chyba dość długa dyskusja, nawet wiki na ten temat szeroko donosi ha, ha, ha. Najważniejsze, że wiemy o co chodzi.Pzdro dla wszystkich thrasherów i trashersów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Oczywiście, że chodziło o Sanctuary. Thanx Pepa, dopiero teraz obejrzałem video z linku. To jest to, a właściwie TEN !Chylę czoła przed wiedzą. Wolałem jednak Jego wokal za młodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Dagon - trash czy thrash to chyba dość długa dyskusja, nawet wiki na ten temat szeroko donosi ha, ha, ha. Najważniejsze, że wiemy o co chodzi.Pzdro dla wszystkich thrasherów i trashersów. Progresywne dźwięki z krajowej sceny, album 2013 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 naprawdę góra dobrej muzyki koledzy, cała masa słuchania, kiedy to przesłuchać?! @haja1978 koncert BS genialny!ja ostatnio sobie przypomniałem (co tu kryć) moje metalowe początki:http://www.youtube.com/watch?v=3Ss97QjZDWo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Długo mnie nie było , ale przesłuchałem wszystko. Jak jak zwykle ogrom najlepszej muzy pod słońcem. Nie brak wyszukanych smaczków, jak i klasyków. Kolega Haja1978 zaprezentował niezły zestawik muzy .której słucham najczęściej.Krzychun przypomniał lata 90-te i kawałek wszech czasów dla mnie z genialnej płyty Anathemy, no i rodzimy Sirrah, który w tamtym okresie naprawdę był objawieniem.Dagon czy to aby nie ten sam Tenebris, którego mogę znać z dwudziestoletniej już kasety? Nawet nie myślałem że oni jeszcze grają.Z mojej strony dodam taki zespolik, o ile pamiętam to chyba z Wrocka byli.i nagrali super album, który wraca jak bumerang Mój faworyt z tego krążka a to dlatego że uwielbiam Moonspell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Dagon czy to aby nie ten sam Tenebris, którego mogę znać z dwudziestoletniej już kasety? Nawet nie myślałem że oni jeszcze grają.Ja też nie, chciałem sobie odświeżyć stare nagrania a tu niespodziewanka, wydali nową płytę .A Moonspell chyba się jeszcze tutaj nie pojawił... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Moonspell zawsze będzie mi się kojarzył z książką Bryana Lumley'a - Nekroscop. Kasetę Wolfheart zdarłem na amen i musiałem kupić drugą bo jeszcze dwa tomy zostało .Żartuję z tymi tomami w między czasie na tapecie był stary Pyogenesis i Closterkeller.Co nie zmienia faktu. że Wolfhearta musiałem mieć nowego.A i jeszcze był Type O Negative, którego kiedyś tu przypomnę ,bo zapewne wartohttp://www.youtube.com/watch?v=0pC77cuATEQ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Dzisiaj w samochodzie słuchałem tej płyty I kolejny stwierdzam, że to nie dla mnie.Potem był Prong "Rude Awakening" i wróciłem do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Po całym tygodniu słuchania kupy, serwowanej przez stacje radiowe mam już dość samochodowego radia i z lubością wracam do tego działu .A więc w końcu mogę spokojnie usiąść, otwieram pyfko marki Lwówek książęcy i zabieram się za odrobienie muzycznych jerkbaitowych zaległości . Ze swojej strony polecam trochę bluesowych klimatów, a skoro blues to i staruszek Lemmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Zwierzu ale mi smaczka tym piwem narobiłeś . Miałem okazję rok temu spróbować jak mi kuzyn kratę przywiózł.Pychotka. Szkoda że tak rzadko bywam w mieście w którym się urodziłem i muszę się tyskim zadowalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 (edytowane) Tyskie dla mnie "umarło" tzn jak się nie ma co się lubi (to wybieram wtedy Żubra ciemnozłotego). Coś dla Ciebie, trochę stonerowych rytmów . Edytowane 11 Maja 2013 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Obiecałem ze wstawię ToN ale zacznę od początków nieżyjącego już frontmana Clip akurat to fragment dosyć fajnego filmu Jak znajdę to wrzucę jeszcze coś co zostało wskrzeszone z Type o Negative Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 cholernie podoba mi się ta płytka i ten klimacika tutaj podobny klimacik, choć z pewną różnicąhttp://www.youtube.com/watch?v=Zh748rfBujg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 możliwe, że to już podrzuciłem, ale co mi tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 http://youtu.be/JWcUJxrih5M Moim zdaniem lepsze niż oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi