pepa73 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Jak na razie to w tym wątku dominują skundlone gusta muzyczne I tak trzymać. Tego chyba też tu jeszcze nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) Tego chyba też tu jeszcze nie było. Kiedyś wstawiłem, inny kawałek, co nie zmienia faktu, że ta płyta im wyszła miód malina i jak dla mnie to można wstawić full album .A to tak, by rozbić prymat zagraniczny i powrócić do słowiańskich korzeni.Teksty i wokal.....Wilczygniew Kurhan (To jest kurka imię!) Edytowane 13 Czerwca 2013 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 (edytowane) @pieczywko - przebiłem się przez twoją wstawkę, potrafią budować nastrój, nie ma co, już zwątpiłem, że coś gruchnie, grzmotnie i zaryczy, ale warto było czekać, naprawdę ciekawy kawałek mocnej muzy. Teraz wrzucę video dwóch kapel, nieodżałowanych do dzisiaj przeze mnie, nie poradziłem sobie z ich kierunkiem rozwoju i dalszą wizją twórczości i zarzuciłem słuchanie. Chociaż starsze płyty to ciągle u mnie bardzo wysoka półka i jak katar, wracam chronicznie do tej muzy.http://www.youtube.com/watch?v=8uMij4bNJR0 Edytowane 14 Czerwca 2013 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 (edytowane) @Dagon, w moim odczuciu Katatonia pięknie się rozwinęła, podobnie jak Anathema Warto wrócić. Inna sprawa, że Katatonii było więcej jeśli dobrze pamiętamhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=rswNcz_U8Lg Edytowane 14 Czerwca 2013 przez MichałR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 @Dagon, w moim odczuciu Katatonia pięknie się rozwinęła, podobnie jak Anathema Warto wrócić. Inna sprawa...Obawiam się, że dla mnie powrót nie jest możliwy, to już nie moje klimaty.Z Anathemą też się pożegnałem po albumie jak poniżej, ostatnim który kupiłem i który jeszcze w miarę mi się podobał.Z wielkiej doom trójki jedynie MDB się ostało u mnie, w sumie też nie wiem dlaczego ... ot taki gust i co zrobić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 To może ja też coś wrzucę http://www.youtube.com/watch?v=-YC4WJcvd7Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 To bez długich wstępów tym razem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Fajne są utwory jak wokalista i wydrzeć ryja potrafi i zaśpiewać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Ano, fajne są, fajne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Troszkę śpiewu i darcia ryja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 I tak powinny wyglądać kasety z muzyką relaksacyjną dla seniorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 I jeszcze jedno http://www.youtube.com/watch?v=DSR6SdfUdQ4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 No dziadek wymiata @Dagon, ja ostatni album Anathemy synkowi do snu puszczam To może Porcupine Tree, chyba jeszcze nie było, piękny album, choć w zasadzie każdy ich album taki jest:http://www.youtube.com/watch?list=PLBD101801893F56AF&feature=player_detailpage&v=ERQDxLsfrjw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 I to jest chyba najwłaściwsze podejście do tematu edukacji muzycznej naszych pociech, inaczej ani się człowiek spostrzeże a wychowa w domu fankę koreańskiego disco idola czy też innego Justyna Bobera.Ja też chyba podmienię dzieciakom cichaczem płytę z "Pingwinami z Madagaskaru" na jakiś mały koncercik IM. Młodszego już udaje mi się powoli urabiać ... podstępem ... "chodź synku, tatuś smoki pokaże, dinozaury....." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 (edytowane) hehe, ja młodego od kiedy miał pół roczku chowam na brytyjskim rocku lat 60/70/80, klasyce hard, heavy i rocku progresywnym, oprócz tego klasyka, fortepian, gitara a w przerwach wiadomo prawda fasolki, gumi miś zwłaszcza w utworze"czekolada" oraz "niech żyje gol" (polecam ) i nieśmiertelny kulfon. A mocniejsze brzmienia synuś pozna tak jak tatuś w wieku 9 lat Edytowane 15 Czerwca 2013 przez MichałR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 "W roku 1168 duński król Waldemar najechał i spalił ostatnią świątynię słowiańskiej wiary. Wraz z upadkiem Arkony - centrum kultu Svantevita - przyszedł kres Słowian połabskich, którzy na kilkaset lat pogrążyli się w mrokach niepamięci. Percival Schuttenbach po 845 latach pragnie przypomnieć ten dzielny, wojowniczy lud słowiański, którego siedziby z racji swego najbardziej na zachód wysuniętego położenia, jako pierwsze padły ofiarą bestialskich praktyk chrystianizacyjnych zachodniego możnowładztwa."We wrześniu nowy album. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 (edytowane) trochę klasyki Edytowane 15 Czerwca 2013 przez pieczywko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 i tu tez jest klimcik,im wiecej browara tym nogi bardziej nie spokojne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 (edytowane) Obawiam się, że dla mnie powrót nie jest możliwy, to już nie moje klimaty.Z Anathemą też się pożegnałem po albumie jak poniżej, ostatnim który kupiłem i który jeszcze w miarę mi się podobał.Z wielkiej doom trójki jedynie MDB się ostało u mnie, w sumie też nie wiem dlaczego ... ot taki gust i co zrobić ... Mam te same odczucia. Zawsze jak w którymś wywiadzie słyszę/czytam, że zespól marudzi, że najnowsza płyta będzie krokiem do przodu, to już zazwyczaj na nią nie czekam Do zestawienia "zepsutych" - w moim mniemaniu - zespołów a'la doom dodam jeszcze Amorphis. Edytowane 15 Czerwca 2013 przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 (edytowane) @krzychun co racja, to racja, eksperymenty i poprawianie świetnego na jeszcze lepsze niewielu kapelom wyszły na dobre. "W roku 1168 duński król Waldemar najechał i spalił ostatnią świątynię słowiańskiej wiary. Wraz z upadkiem Arkony - centrum kultu Svantevita - przyszedł kres Słowian połabskich, którzy na kilkaset lat pogrążyli się w mrokach niepamięci. Percival Schuttenbach po 845 latach pragnie przypomnieć ten dzielny, wojowniczy lud słowiański, którego siedziby z racji swego najbardziej na zachód wysuniętego położenia, jako pierwsze padły ofiarą bestialskich praktyk chrystianizacyjnych zachodniego możnowładztwa."We wrześniu nowy album. @pepa73 dobre, bardzo dobre wieści!Tym bardziej, że Joanna Lacher to dla mnie prawdziwa bomba naszej sceny muzycznej, której pudrowane chuderlaki ze sztucznym tym i owym, mistrzynie playbacku i tańca synchronicznego do zgrabnych kostek nawet nie podskoczą. Edytowane 15 Czerwca 2013 przez Dagon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 (edytowane) Nieźle laska na "grubym" wymiata Troszkę historii. Jeden z ciekawszych naszych rockowych wokalistów, Maciej Taff kiedyś z Geisha Goner. Ostatnio w Black River Edytowane 15 Czerwca 2013 przez pepa73 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 (edytowane) Kontynuując ładnie rozpoczęty temat historyczno - muzyczny, ciągle jednak z płcią piękną w tle (tak, tak, wbrew temu co nam panowie w pulowerkach wmawiają, płeć piękna to nadal i wyłącznie - KOBIETA), wrzucę dwa utwory, może ktoś pamięta o tym niedocenianym zespole (Jaworzno), przewijał się często w tamtych latach po Kasprzakach w różnych piwnicach, strychach...Starszy i nowszy, sporo nowszy bo z 2012 i z wspierającym Grzegorzem Kupczykiem. http://www.youtube.com/watch?v=mFpFxfgswAs No ładnie!Edit...Teraz dopiero zauważyłem...@pepa73 - setki!!! Edytowane 16 Czerwca 2013 przez Dagon 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 @pepciu, sto lat w zdrowiu, z dobrą muzą przy uchu i z zacną rybą na kiju . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi