stoner Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Wow! Ale pojechaliście z muzą . Same smaczki jak zwykle. Ucieszyłem się na widok tak zacnej kapeli, którą jest Stos. Jakby nie patrzeć kapela z mojego podwórka . Pepa 100 lat i duży rośnij A ode mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Dzięki panowie za życzenia. No bo jak to powiadają już mam z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 (edytowane) Pepa. Fakt. Już nam z górecki Ale stare wygi my są.Coś z podwórka, Koledzy zaczynają. Kiepski teledysk,ale potencjał jest Edytowane 16 Czerwca 2013 przez stoner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 @stoner, początek video wróżył co najmniej gotyckie klimaty, dzieci w upiornym makijażu, no tylko czekałem aż na scenę wyskoczy jakiś krajowy Dimmu Burger czy coś w ten deseń. Troszkę mnie ciąg dalszy zaskoczył klimatem, ale jeśli to są faktycznie początki zespołu to nie jest źle, więcej - dobrze jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Kontynuując ładnie rozpoczęty temat historyczno - muzyczny, ciągle jednak z płcią piękną w tle (tak, tak, wbrew temu co nam panowie w pulowerkach wmawiają, płeć piękna to nadal i wyłącznie - KOBIETA),Dagon - "panowie w pulowerkach" MISTRZOSTWO ŚWIATA :lol: Żeby nie było, że OT, kontynuując wcześniej wyrazoną "Naszą Polską" myśl: No i fragment chyba najlepiej zrealizowanego/wyprodukowanego koncertu polskiej kapeli, a przy okazji jednego z najlpeszych w historii również (i zespołu i koncertu) Jeśli już było to trudno, warto...http://www.youtube.com/watch?v=s7XOGQPtdyIPozdrawiamArek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 No i fragment chyba najlepiej zrealizowanego/wyprodukowanego koncertu polskiej kapeli, a przy okazji jednego z najlpeszych w historii również (i zespołu i koncertu) Jeśli już było to trudno, warto... http://www.youtube.com/watch?v=s7XOGQPtdyI Miałem diabelną przyjemność być na tej imprezie. Wielki koncert. A tu również potężny gig, który oglądałem z pod sceny. Z kultowego niegdyś Jarocina http://www.youtube.com/watch?v=ZcbS1ddOiE8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Dzisiaj tak sobie odgrzebywałem kapele z mojego zapizdziałego miasta. Jak stwierdził Mój kolega " co to za miasto, jak nie można znalezć ani perkusisty. ani basisty."Pierwsze dwa utwory to zespół już praktycznie znany wszem i wobec.Na początek fragment koncertu na którym byłem tutaj kompletny rarytas i znalazłem sie na tym filmie nie mogę w to uwierzyć tutaj już bardziej dojrzałe brzmienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 http://www.youtube.com/watch?v=T1Qmi75V7VI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) Warto może przypomnieć za słabo, moim zdaniem promowaną, poboczną twórczość Strasznego Romana. Ten wokal, te pisane w malignie teksty, dla mnie, ciągle niekwestionowany, król polskiej sceny metalowej. Edytowane 21 Czerwca 2013 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Troszkę węgierskiej Sepultury i Soulfly.http://www.youtube.com/watch?v=B6_O4gkIh-A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) Kawałek zespołu który wydał niebanalną płytę. Wybrałem ten utwór , bo tak troszkę spasował mi do obecnych czasów i sytuacji.Dodam że To najgorszy (muzycznie) utwór z ich płyty. Edytowane 21 Czerwca 2013 przez stoner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) @stoner. Nie powinieneś być teraz pod sceną na Metalfescie. Chyba, że Twoje Jaworzno to nie to Jaworzno Kapela, której niestety tam nie ma. Edytowane 21 Czerwca 2013 przez pepa73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Pepa powinienem. Ale szefo nie dał urlopu, W dodatku jestem ślepy na jedno oko a robotę trzeba skończyć. Myślałem o chorobowym ale wiąże się to ze stratą roboty, P..... ny chory kraj. Ale słyszę, Bo to kawałeczek ode mnie, Żal mi jak cholera, bo i kasa była na imprezę. A najbardziej serce sciska , jak widzę całą brać chodzącą po mieście. Qrwa. tyle mi zostaje powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 No to współczuję. Wiem jak to boli bo ja też miałem tam być ale finanse nie pozwoliły. Na pocieszenie zostaje mi po raz siódmy bodaj że IM w Łodzi (bilety kupiłem już w grudniu jako prezent gwiazdkowy mojemu starszemu synowi) oraz festiwal w Jarocinie na którym nic z resztą nie ma. Ale i tak będę żeby spotkać się ze starą wiarą i ponarzekać na nową oprawę festiwalu tym bardziej, że jestem jarociniakiem i chodzę na te koncerty odkąd skończyłem czternaście lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Ja jeszcze w kwestii Romka K: dziwna to jest postać i twórczość Kata również jest dziwna, tzn. ja tam odnalazłem zarówno mnóstwo pięknych, urzekających tekstów i muzyki jak i jakąś taką obrzydliwą wręcz część, są też te całe czary mary i takie tam, no ale np. ballady po prostu poruszające. W takim razie zapodam antytezę:http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=DaVAtH2lJIQ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 (edytowane) Twórczość Romana Kostrzewskiego zawsze była kontrowersyjna i ciężko przyswajalna, niestety antyklerykalny i laveyański kontekst robi swoje, druga sprawa to, że metal często opisuje tę część ludzkiej egzystencji, o której większość ludzi woli nie pamiętać, bądź odwraca wzrok.Na całe szczęście muzyka, nawet ta mocna (a może w szczególności ) to całe spektrum możliwości.Ludzie o różnej wrażliwości szukają tu odskoczni od codzienności i co ciekawe, najczęściej ją znajdują. Poniżej kapela prezentująca ideologicznie drugi biegun, w opozycji do twórczości chociażby Kata ... i też mi się podoba ... http://www.youtube.com/watch?v=oAicxhYR_VU Edytowane 23 Czerwca 2013 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Polecam przesłuchanie tego albumu.Czasami długo poszukuję takich dżwięków 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 @stoner.Gdzieś Ty to wymarał? Ciekawa kapela. Przyznam, że nic o nich nie słyszałem. Muszę się bliżej przyjrzeć tym gościom.Jednak Jerkbait to większa kopalnia wiedzy o muzyce niż o wędkarstwie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 ...Jednak Jerkbait to większa kopalnia wiedzy o muzyce niż o wędkarstwie Coś w tym jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Pepa. Odkryłem tą kapelę kilka lat temu, podczas mojej fascynacji drone i sludge metalem. Prawdę powiedziawszy to sobie o niej zapomniałem i grzebiąc w necie, natrafiłem na ich nowe dziecko , Między innymi szukając wieści o czymś nowym kapelki poniżej.Chyba już ją kiedyś prezentowałem tutaj. Tutaj już bardziej stonerowy klimat ale gitary w tym utworze mnie rozwaliły 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Huldra ja to się mawia: bardzo znakomita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Huldra ja to się mawia: bardzo znakomita Tak, nie można się nie zgodzić. Poniżej świetny kawałek kapeli, która musi co jakiś czas się tutaj pojawić. http://www.youtube.com/watch?v=xXiSNWImhw0 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Dagon, masz rację, troszkę o nich zapomnieliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Mało jest piosenek o wędkarstwie ale są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 A już niedługo Żelazna znowu w Polsce :-). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi