Skocz do zawartości

Najlepszy film/piosenka na y.t.pl

kryst

Rekomendowane odpowiedzi

@stoner, początek video wróżył co najmniej gotyckie klimaty, dzieci w upiornym makijażu, no tylko czekałem aż na scenę wyskoczy jakiś krajowy Dimmu Burger czy coś w ten deseń. :)

Troszkę mnie ciąg dalszy zaskoczył klimatem, ale jeśli to są faktycznie początki zespołu to nie jest źle, więcej - dobrze jest. ;)

Kontynuując ładnie rozpoczęty temat historyczno - muzyczny, ciągle jednak z płcią piękną w tle (tak, tak, wbrew temu co nam panowie w pulowerkach wmawiają, płeć piękna to nadal i wyłącznie - KOBIETA),

Dagon - "panowie w pulowerkach" MISTRZOSTWO ŚWIATA :lol: :lol: :lol:

Żeby nie było, że OT, kontynuując wcześniej wyrazoną "Naszą Polską" myśl:

No i fragment chyba najlepiej zrealizowanego/wyprodukowanego koncertu polskiej kapeli, a przy okazji jednego z najlpeszych w historii również (i zespołu i koncertu) :) Jeśli już było to trudno, warto...

http://www.youtube.com/watch?v=s7XOGQPtdyI

Pozdrawiam

Arek

• Like 3

No i fragment chyba najlepiej zrealizowanego/wyprodukowanego koncertu polskiej kapeli, a przy okazji jednego z najlpeszych w historii również (i zespołu i koncertu) :) Jeśli już było to trudno, warto...

http://www.youtube.com/watch?v=s7XOGQPtdyI

Miałem diabelną przyjemność być na tej imprezie. Wielki koncert.

A tu również potężny gig, który oglądałem z pod sceny.  Z kultowego niegdyś Jarocina

http://www.youtube.com/watch?v=ZcbS1ddOiE8

Dzisiaj tak sobie odgrzebywałem kapele z mojego zapizdziałego miasta. Jak stwierdził Mój kolega " co to za miasto, jak nie można znalezć ani perkusisty. ani basisty."

Pierwsze dwa utwory to zespół już praktycznie znany wszem i wobec.

Na początek fragment koncertu na którym byłem

tutaj kompletny rarytas i znalazłem sie na tym filmie :) nie mogę w to uwierzyć

tutaj już bardziej dojrzałe brzmienie.

Pepa powinienem. Ale szefo nie dał urlopu, W dodatku jestem ślepy na jedno oko a robotę trzeba skończyć. Myślałem o chorobowym ale wiąże się to ze stratą roboty, P..... ny chory kraj. Ale słyszę, Bo to kawałeczek ode mnie, Żal mi jak cholera, bo i kasa była na imprezę. A najbardziej serce sciska , jak widzę całą brać chodzącą po mieście. Qrwa. tyle mi zostaje powiedzieć

No to współczuję. Wiem jak to boli bo ja też miałem tam być ale finanse nie pozwoliły. Na pocieszenie zostaje mi po raz siódmy bodaj że IM w Łodzi (bilety kupiłem już w grudniu jako prezent gwiazdkowy mojemu starszemu synowi) oraz festiwal w Jarocinie na którym nic z resztą nie ma. Ale i tak będę żeby spotkać się ze starą wiarą i ponarzekać na nową oprawę festiwalu tym bardziej, że jestem jarociniakiem i chodzę na te koncerty odkąd skończyłem czternaście lat.

Ja jeszcze w kwestii Romka K: dziwna to jest postać i twórczość Kata również jest dziwna, tzn. ja tam odnalazłem zarówno mnóstwo pięknych, urzekających tekstów i muzyki jak i jakąś taką obrzydliwą wręcz część, są też te całe czary mary i takie tam, no ale np. ballady po prostu poruszające. W takim razie zapodam antytezę:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=DaVAtH2lJIQ

• Like 1

Twórczość Romana Kostrzewskiego zawsze była kontrowersyjna i ciężko przyswajalna, niestety antyklerykalny i laveyański kontekst robi swoje, druga sprawa to, że metal często opisuje tę część ludzkiej egzystencji, o której większość ludzi woli nie pamiętać, bądź odwraca wzrok.

Na całe szczęście muzyka, nawet ta mocna (a może w szczególności ;) ) to całe spektrum możliwości.

Ludzie o różnej wrażliwości szukają tu odskoczni od codzienności i co ciekawe, najczęściej ją znajdują. :)

Poniżej kapela prezentująca ideologicznie drugi biegun, w opozycji do twórczości chociażby Kata ... i też mi się podoba ...  ;)

http://www.youtube.com/watch?v=oAicxhYR_VU

Edytowane przez Dagon

Pepa. Odkryłem  tą kapelę  kilka lat temu, podczas mojej fascynacji drone i sludge metalem. Prawdę powiedziawszy to sobie o niej zapomniałem i grzebiąc w necie, natrafiłem na ich nowe dziecko :rolleyes: , Między innymi szukając wieści o czymś nowym kapelki poniżej.

Chyba już ją kiedyś prezentowałem tutaj.

Tutaj już bardziej stonerowy klimat ale gitary w tym utworze mnie rozwaliły

• Like 2