Skocz do zawartości

Najlepszy film/piosenka na y.t.pl

kryst

Rekomendowane odpowiedzi

Genialny kawałek :huh: :huh:

Mnie też męczy od jakiegoś czasu. Męski głos w refrenie ma coś z młodego Stinga z początków Police. :D

Ma coś z klimatu niezapomnianego duetu Petera Gabriela i Kate Bush, w don't give up.

Panowie, Gotye jest spoko, a dziewczyna z refrenu? Imieniem Kimbra? Bardzo ciekawa postać, obiecująca artystka! Sama sobie pisze, ładnie śpiewa, ma coś w sobie i tylko 21 lat. Niezły potencjał, uważam. Polecam płytę, choć wykonania live miażdżą :D ale ostatnio muzycznie kochliwy jestem i ciężkie klimaty lub ambitne melodie nie do powtórzenia, odchodzą na rzecz takich lżejszych przyjemności. Może też dlatego, że ja to pośpiewać lubię?! :lol:

Sprawdźcie skojarzone filmiki z tej sesji.

Pozdrawiam

Grzesiek

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Sorry janusz, nie liczy się chodziło o rodzime klasyki :mellow:.

Procol Harum, no jakby nie patrzeć super-klasyk.

Z naszej rodzimej twórczości

1).

2).

3). i jakże inaczej

4). A ona tańczy

licytujemy się

Piękne w tamtych czasach było to, że liczyła się muzyka, słowa, przekaz, jak był koncert w mieście to ludzie walili drzwiami i oknami.

Nie trzeba było pokazywania cycków i wypinania zadka ze sceny dla uatrakcyjnienia występu (no dobra sporadycznie w Jarocinie zdarzało się), bo muza była jakościowo dobra - echhh, to se ne wrati.

Jolka Jolka - no baaaaa, utwór wykonywany przez Felicjana Andrzejczaka, pamiętacie

notabene w oryginale jest to utwór grupy Eloy (może ktoś lubi progresywnego rocka ?)

I Budka którą lubiłem w tym wocalu - Romek Czystaw

Cugowskiego w obecnej postaci BS nie lubię :angry:, pójść na ich koncert i słuchać ich z dubbingu to żenada.

Notabene co do utworu Gotye to wykonanie

bardziej do mnie przemawia, pomysły tej grupy również :mellow:.

Jeszcze coś takiego, dla mnie ma podtekst osobisty B)

Pani Iza jak zawsze wspaniała i czaruje oczami.

Bingo janusz !! Utwór ma w sobie niesamowity sexapil, nie wiem czy młodsze pokolenie zrozumie o co kaman, skoro w teledysku cycków i pośladków brak !

Tak tak moi młodsi bracia, kiedyś kobiety miały w sobie to coś :mellow:.

Jeszcze coś takiego, dla mnie ma podtekst osobisty B)

Pani Iza jak zawsze wspaniała i czaruje oczami.

Bingo janusz !! Utwór ma w sobie niesamowity sexapil, nie wiem czy młodsze pokolenie zrozumie o co kaman, skoro w teledysku cycków i pośladków brak !

Tak tak moi młodsi bracia, kiedyś kobiety miały w sobie to coś :mellow:.

Fakt, podejrzewam, że z młodszym pokoleniem może być problem. Bo cóż to dla nich dzisiaj znaczy, mieszkanie w bloku i Mały Fiat, abstrakcja jakaś, kosmos normalnie. ;) :lol: B)

Wszechobecne, intelektualne spłycenie na muzyce też piętno swe odbija, Maleńczuk tego przykładem...

Moje faworytki z tamtych lat:

http://www.youtube.com/watch?v=pbA2qk5Nan4&feature=relat ed

http://www.youtube.com/watch?v=3wUN75jov7M

http://www.youtube.com/watch?v=kcf3dTEka_8&feature=relat ed

Wszechobecne, intelektualne spłycenie na muzyce też piętno swe odbija, Maleńczuk tego przykładem...

A pamiętasz tego

, tudzież album Bella Puppa z Korą ?.

Ja osobiście lubię go posłuchać w formacji Homo Twist:

1). Cover na bazie

jest OK, noooo i ten Pan z tyłu z czarnymi piórami :mellow:.

2).

tutaj z Yugopolis.

3). a dla odmiany świeżutki death metal prosto z

.