Skocz do zawartości

Najlepszy film/piosenka na y.t.pl

kryst

Rekomendowane odpowiedzi

Do piątkowego kufla.

Trochę starsze, ale naprawdę warte uwagi albumy. B)

Zawsze Samael kojarzył mi się z Alastis, tak samo jak Anathema i Crowbar. Dlatego,bo, jak robiłem wyprawę do muzycznego po kasety, to kupowałem w takich właśnie parach.

Tutaj mój ulubiony kawałek.

a co tam, cała płyta jest boska

http://www.youtube.com/watch?v=-shiCZXCWT4

• Like 5

Dwa oblicza Lux Occulty

(...)

Z drugim musiałem się troszkę pomęczyć ale dałem radę

(...)

Znaliście ich z tej strony?

Prawdę mówiąc nie, ale dla mnie LO to właściwie dwie pierwsze płyty.

Ja też się pomęczyłem, ale rady nie dałem. :)  ;)

Obawiam się, że mogą podzielić los wielu innych, eksperymentujących z brzmieniem zespołów, które właściwie z każdą kolejną płytą miały coraz mniej do zaoferowania fanom, obym się mylił.

• Like 1

Zacytuję zespół:

"Nie jest to płyta metalowa, jak poprzednie, ale obecne oblicze grupy łączy z zamierzchłą przeszłością mroczny, niepokojący nastrój. Środki wyrazu są dziś jednak zupełnie inne - słychać akordeon (gra na nim Vogg, na co dzień lider deathmetalowego Decapitated), kontrabas, trąbkę, skrzypce. Dominuje elektronika i gitary przywodzące na myśl raczej zimną falę, niż black metal. Tu śpiewają wokalistki importowane muzyką z Francji, ówdzie pieśniarka łemkowska. Na płycie wykorzystano również fragmenty archiwalnych nagrań Łemków z Beskidu Niskiego, zarejestrowane w latach 80".

Spróbuję przesłuchać całą płytę. Ciekawe dokąd to zmierza?

Na dzień dobry   wodospad6_%28www.e-gify.pl%29.gif

instrumenty8.gif

Edytowane przez anpart
  • Like 2

Zacytuję zespół:

"Nie jest to płyta metalowa, jak poprzednie, ale obecne oblicze grupy łączy z zamierzchłą przeszłością mroczny, niepokojący nastrój. Środki wyrazu są dziś jednak zupełnie inne - słychać akordeon (gra na nim Vogg, na co dzień lider deathmetalowego Decapitated), kontrabas, trąbkę, skrzypce. Dominuje elektronika i gitary przywodzące na myśl raczej zimną falę, niż black metal. Tu śpiewają wokalistki importowane muzyką z Francji, ówdzie pieśniarka łemkowska. Na płycie wykorzystano również fragmenty archiwalnych nagrań Łemków z Beskidu Niskiego, zarejestrowane w latach 80".

Spróbuję przesłuchać całą płytę. Ciekawe dokąd to zmierza?

No to kwestię kierunku muzycznego rozwoju LO mamy wyjaśnioną. :) 

Na rozbudzenie zagram dwa kawałki świetnej kapeli, której eksperymenty muzyczne śledzę i o dziwo, nawet mi się podobają. :D  :rockon:

http://www.youtube.com/watch?v=-aqg85RCWtE

• Like 1