Skocz do zawartości

Kolce do butów SIMMS

fedx

Rekomendowane odpowiedzi

Ten rozmiar polecasz dokładnie ? Są krótsze jeszcze , chodzi mi o to aby skarpety nie uszkodzić .

Ten dokładnie mam wkręcony w Simms G3 Guide na Vibramie w fabrycznych miejscach. Trzyma super i nie widać zużycia.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 3 miesiące temu...

Kup takie https://allegro.pl/oferta/kolec-do-opon-osobowych-enduro-gokart-1300-6532687593

Mam w trzech parach butów i świetnie się sprawują. Do tego osadzak i trochę wprawy przy wkręcaniu.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Mam takie pytanie odnośnie montażu tych kolcy do opon. Trzeba wywiercić otwór do wkręcenia, czy wkręci się w podeszwę bez jej rozwarstwienia? Mam buty Simms Freestone na gumowej podeszwie i jest warstwowa a opony mają przeważnie gniazda do montażu i guma jest jednolita.

• 2 tygodnie później...

Pozwole sobie napisac cos w tym temacie, gdyz bowiem pareset kolcow w pare sezonow zalatwilem.

W sezonach 2015-19 wkrecalem je w podeszwy Simms Guide G3 z podeszwa wibram.

Oczywiscie zaczynalem od tych drogich , firmowych, simmsowych.

Potem przeszedlem na motocyklowe o dlugosci gwintu 3/8 cala.

Mniej wiecej takie :

https://allegro.pl/oferta/kolce-do-opon-motocykle-atv-gwint-11-mm-100-szt-9541324555?reco_id=90dd3f65-d7c1-11ea-a7dc-0c42a1097456&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951

Nie dorobie filozofii i nie napisze, ze te Simmsa sa lepsze, trwalsze albo cos tam :)

Motocyklowe sa tansze i kupuje sie na setki. 

Otwory sie wyrabaiaja w podeszwach, ale loctite jagodowy do gwintow zawsze wspomagal.

Od tego sezonu zaczalem uzytkowac Simms Freestone, aczkolwiek wyjatkowosc tego roku sprawia, ze bylem w nich tylko kilka dni.
Oczywiscie podkulem je takimi samymi kolcami. 

Jak chodzi o samo wkrecenia to mi lepiej sie sprawdza spory srubokret. Bo te motocyklowe nie musza byc wkrecane tym podle malym kluczykiem, ktory Simms doklada do swoich.

Jest naciecie, jest narzedzie, jest wkrecenie.

:)

• Like 1

• 2 lata później...

Potrzebuję porównania kolców do butów Simms G4, przykręcane na wkręty. Są alumibite i hardbite. Cenowo spora różnica, użytkowo pewnie też ale tego nie wiem. Hardbite mam do dzisiaj, wkręcane, w starych rivertekach i to bdb kolce. Ale może alumibite są również bdb??? Warunki w których będę łowił przez najbliższe miesiące raczej niewymagające, lekkie. To rozwiązanie w G4 mam nadzieję sprawdzi się. Wygląda na przemyślane, nie wkręca się kolców bezpośrednio w podeszwę.