Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomus Opublikowano 2 Stycznia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Dziś rzeczka obdarzyła mnie dwoma jazikami... Rybki niemierzone ponieważ nie chciałem ich męczyć przy tym mroziku Nie są to żadne okazy ale w taką pogodę strasznie cieszą !!!!!! Mam nadzieje że nie Macie mi za złe rozpoczęcie wątku także z jazikami ??Pozdrawiam i życzę Większych !!!!!Batson SH1082-2 + Spro blue arc 2000 + żyłka 0.14mm + dalsze testy wobka 76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Jaka była temperatura na dworze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Jaka była temperatura na dworze?Z tego co się orientuję to około -6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Witam, rzeki po tygodniu uwolniły się z okowów lodu i można łowić Pozdrawiam Serdecznie 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Forecast Opublikowano 15 Stycznia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zmieniłem gust Jazie mają się również dobrze. Pozdrawiam 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zimowy Jasio. Pozdrawiam 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Dzisiejsza niespodzianka na 5cm łamanego wobka. Edytowane 17 Stycznia 2016 przez Mariano Italiano 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) To efekt przyrody Kolega powiedział,że to Orfa.Odmiana jazia,ale skąd On w tej wodzie się wziął to bladego pojęcia nie mam.Dodam,że już widziałem te ryby,choć myślałem,że to karpie Koi. @comaMam nadzieje,że się spełnią Edytowane 17 Stycznia 2016 przez Mariano Italiano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Osobniki ubarwione na złoto powstają spontanicznie podczas naturalnego tarła jazi jak i podczas celowych zabiegów hodowlanych. Zwykle przeżywalność orf w środowisku naturalnym jest bliska zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil098 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Witam gratuluję łowcom jazi zimową porą.Wczoraj pomysł z kolegą co by nie zrobić pierwszego podejścia pod ten gatunek ryb.Dziś próba rybki chwilę aktywne i łowimy po jednej rybce.Pierwsze grzmoty i śnieżyca może wiosna zawita już za niedługo.Jeden z dzisiejszych amator żółtego świstera.Pozdrawiam. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil098 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Witam sobotni smakosz perłowego relaxa trzeba się było narzucać by zaliczyć jedno branko. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Witam ,dziś pierwsze jazie w tym roku spróbowały moich woblerków ,oto największy z nich.Może ktoś wie ,kto wykonał tego wobka? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) Na odcinku rzeki gdzie łowiłem jazie jest ich bardzo mało a na domiar złego rzeczka przeżywa inwazję wydr.Na brzegu można znaleźć resztki ryb i takie kupki łusek. Wygląda to dramatycznie i też przerażająca jest skala szkodliwej działalności wydr. Kilka wypadów nie zaowocowało złowieniem jazia. Trafiłem klenia, kilka płoci jakieś okonie a nawet leszcza z obgryzionym ogonem aż w końcu gdy już wątpiłem czy został tam choć jeden jaź,złowiłem jednego grubego jasia.Wędka Sage ESN w klasie 3 . Skuteczną nimfą tego dnia był szary kiełż na 14stce ps. Niech da z siebie wszystko w udanym tarle Edytowane 9 Lutego 2016 przez Sebo 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Deszczowy jaź, sprzęt jak zwykle wędka blass XF, 6lb, żyłka 0,14, czarny twisterek. Pozdrawiam Serdecznie 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Zakąsił keita w ciemnych barwach. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Wiosna a tu wątek jaziowy trafi na drugą stronę Dzisiejszy jaż na nimfkę. Kiełż o tej porze roku to podstawa Były też płocie i leszcz. A przede wszystkim był piękny słoneczny dzień zwiastujący wiosnę 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 U mnie "demony" budzą się nocą Pozdrawiam. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Radeks. Nimfa - kiełż na haku nr 14. Na spina próbowałem ale w tej materii mam swojego Mistrza. Jedynie z muchówką w dłoni mogę usiłować Mu dorównać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Grabowski Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Wczoraj byliśmy na Bzurze w okolicach Dachowej . Woda duża, brudna bez kontaktu. Spotkaliśmy miejscowego łowił na robaki. Miał w siatce jazia ok. 50 cm. Kupiliśmy go po targach za 15 zł. Gdy go wypuszczaliśmy patrzył na nas jak na wariatów. Ryba była za słaba by robić jej zdjęcia.Jestem bardzo zadowolony że ta m byłem.. pozdrawiam. 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Przez chwilę chciałem sprzedać moją wędkę Sage ESN 10'#3 ale po korekcie uzbrojenia wykonanej przez Wojtka Grocholę stała się moją ulubioną. Dzisiaj na jaziach spisała się wyśmienicie. Wcześniejsze dotknięcia,muśnięcia, domniemania brania teraz zamieniają się w hole ryb Natomiast wypuszczenie już zupełnie normalne 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Marku. Ja specjalistą jaziowym nie jestem. Z moich skromnych doświadczeń wynika, że na jazie nie ma reguły. Raz łowię je z szybkiej prostki a branie mam na samym środku rzeki i gdy myślę, że już je rozgryzłem okazuje się, że następnego łowię z wolnego wsteczniaka pod roślinami . To samo z prowadzeniem much. Potrafią walnąć w wolno prowadzone nimfy z przytrzymaniem jak i szybkie agresywne podnoszenie muszek go góry. Myślę, że trzeba trafić lub wyczuć jak danego dnia reagują ryby. Mój jaziowy nauczyciel mawia, że najważniejsza jest konsekwencja i tu muszę przyznać Mu rację. Tak naprawdę to te jazie ani nie są nad wyraz duże ani waleczne ale to takie ciekawe, nieobliczalne rybki i to jest w nich pociągające. Dodatkowy atut to to, że jazie znajdziemy właściwie wszędzie i stanowią dobrą alternatywę dla zajeżdżanych do bólu pstrągów czy lipieni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) A dziś u mnie jaśki z zewnętrznego zakrętu rzeki. Zachowanie rybek jak latem http://s20.postimg.o...1o/DSC06978.jpg Edytowane 29 Marca 2016 przez bartsiedlce 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) Ten rok rzeczywiście jest inny ale wśród tego braku reguł kiełż okazuje się być skuteczną nimfką iw wolnej i w szybszej wodzie. Dzisiejszy na 47cm. Zmierzyłem bo wydawał się być nieco większy od pozostałych Edytowane 10 Marca 2016 przez Zielony 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Dzisiaj ze Skalką pojechaliśmy nad rzekę tak na godzinkę po pracy sprawdzić czy rzeczywiście przyleciał miejscowy bocian. Bociana nie było a po niebie śmigał jakiś artysta na maotlotni. Były też jazie. Może nie olbrzymy ale fajnie, że są 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Jutro obiecuję nie jechać na jazie. Ostatnio muszką numer jeden są imitacje kiełży 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi