woblerek48 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 witam Płynie czasami dużo ziela ale to po mocnych opadach deszczu.Tak ogólnie Krzna bardzo mocno się odrodziła .Rybki się pokazują .Dużo tez futerko wców bobrów,wydr.Na rybostan wpłynęła budowa jazu z przepławką.W tym roku już złowiłem prawie wszystkie gatunki drapieżnika.Obecnie jazie,kleniki,może będą większe. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Że chce się koledze dźwigać taki kawał oskrobsnego pniaka do zdjec.szacun☺ Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez Czoper 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Dzisiejszy wieczorny ,nie pierwszy w tym roku ale juz trochę 'Lepsiejszy" zebrał 3 cm twisterka przezroczysty z czerwonym brokatem na 3 gr główce 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Że chce się koledze dźwigać taki kawał oskrobsnego pniaka do zdjec.szacun☺To bobry go tak obskubały całego 10m od brzegu.Wychodzą na łąki bo przy rzece nie ma już jedzonka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 witam Niech mój pierwszy klenik tez zagości na forum .Niech się troszkę ociepli będą większe. Ryba przeniesiona do odpowiedniego działu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Skromne 40 cm. Szkoda że, zdjęcie nie oddaje prawdziwych kolorów rybki. Jaź wziął na granicy nurtu i spokojnej wody przy zalanych trawach. Słabo u mnie z jaziami w tym sezonie w moich stronach, lepiej łowi mi się na gościnnych występach. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Mnie też udało się dzisiaj troszkę podłubać ! 2 Jazie 44 i 46 cm przy czym parę spadło... Dodatkowo miałem bardzo fajnego bolka ale zawinął się o grzbiet i zerwał cieniutką żyłeczkę. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Dzisiejszy poranny Sory za jakość foty 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Kolorowy 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Gucio ruszają się już u Ciebie do smużaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Nie wiem jak u Gucia, ale u mnie mimo pogody kręcą się już przy powierzchni 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 U mnie jeszcze za zimno na smużenie, rano muszę skrobać szyby w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 U mnie na zmianę... w piątek waliły na powierzchni, dzisiaj rano w połowie wody a o 13 znowu wyszły na górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomus Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Chwilka czasu do południa to trzeba zajrzeć nad rzeczkę ... nie za ciepło, w nocy nawet był przymrozek ale pomimo tego jaziki fajnie brały !!!!! Rodzynek 54cm i kilka około 40staków ... Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Tomus 71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Dziś z wieczora grubas 52 Ciężko było go podebrać bo taki okrągły.... było jeszcze kilka rybek 40+.Brania przy trawiastych opaskach na prowadzonego mega wolno malutkiego woblerka 16mm. Czasami robię przestoje po 2-3sek (wobek w tym momencie nie gaśnie - specjalnie je tak skonstruowałem) brania są atomowe ale pod warunkiem że uda nam się podkraść niezauważalnie na dystans rzutu pod te mega ostrożne ryby ... Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez Tomus 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Biała Dunajcowa też czasami daje ładnego jazia Na tle kolegów wypadam blado bo to "tylko" 48cm ale to moja życiówka 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Po wczorajszych opadach woda na Wiśle dość mocno w górę jednak klarowność do łowienia . I przydarzył się taki oto jazio. Sprzętowo dragon HMG Invader z red arc 10200 i pletką. Uklejka na końcu dała radę I odpłynął.... 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomus Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Rybka coś około 50cm Widać brał mocny udział w tarle bo trochę poobijany i potargany... No ale za to będą nowe pokolenia super jazi .... Zebrał malutkiego woblerka prowadzonego w ślimaczym tempie pod nurt. Dziś na godzinkę łowieni tylko jedno branko i jedna ryba ..Batson 275/10g rx6Spro blue arc 2000żyłka 0.14 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik15 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Wątek spadł na drugą stronę, więc przydałoby się go nieco wywindować. W moich rejonach jazie ruszyły jakiś czas temu, ale ze względu na fakt, iż nie dysponowałem swoim podstawowym kijkiem, odbijały się od przynęt - najzwyczajniej w świecie przez nieco za mocny kij pod standardowe, idusowe zasysanie. Po sobotnim spotkaniu z kolegami po kiju nad Bzurą, w niedzielę postanowiłem odwiedzić swoje mety, w celu skuszenia jakiegoś jazio-klenia. Szału może nie było - kilka klonków, ale na koniec wędkowania, po około 2 minutowym przytrzymaniu woblerka w przewężeniu rzeczki, na wylęg kolegi @Tomus skusił się fajny jasiek. Sprzętowo: Batson IST1142-f, Twin Power 2500, żyłeczka 0,16 mm.Rybka +-40 centów. A co to za oczka? 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalKl Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Dzisiejsza wymęczona 50tka, ryb w opór ale generalnie mają wszystko w d Wobler HMG Killler Egg oczywiście:) 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Portrecik deszczowej piecdziesiatki 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Dzisiaj woda maluteńka . Dzięki temu mogłem pooglądać rybska słusznych rozmiarów zamieszkujące mój odcinek rzeczułki . A taki prawie czterdziestaczek uwiesił się na pocieszenie . Rybka po przejściach , sporo ubytków łusek ale dzielna i waleczna . 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Fajnie zbierały z wierzchu: 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Jaśki trzy. Jeden muchowy. 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Jazie na drugiej stronie? Tak nie może być dzisiejszy wielbiciel "wylęgu" od Tomusia.był jeszcze jeden sporo większy, ale przetarł plecionkę o kamienie.. 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi