Skocz do zawartości

Jazie 2016

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Kobitki wygnaly mnie dzis na wode po tym jak widzialy ze ukladam sie w sypialni [emoji16] Wiec jak kobitki karza to trzeba sie sluchac. W tym roku jeszcze nie mialem konkretnego Janka wiec wybor byl prosty. Rybka 54cm, lyknela standardowo Illex tiny Fry 38. Kijek to Evergreen temujin the firangi znpodpieta certate Finesse custom. Zyleczka standardowo Maschine gun Cast 8lb.

Zdr

19aa4aa19d59ce24ff8f3187e99c74c3.jpg

• Like 34

Kobitki wygnaly mnie dzis na wode po tym jak widzialy ze ukladam sie w sypialni [emoji16] Wiec jak kobitki karza to trzeba sie sluchac. W tym roku jeszcze nie mialem konkretnego Janka wiec wybor byl prosty. Rybka 54cm, lyknela standardowo Illex tiny Fry 38. Kijek to Evergreen temujin the firangi znpodpieta certate Finesse custom. Zyleczka standardowo Maschine gun Cast 8lb.

54 to już mega jaziun!!! Szacuneczk dla kolegi ;)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Norweski jazior 53 cm, złowiony zaraz po tym jak zdradził swoją obecność na powierzchni. Był to jedyny spław dzisiejszego dnia i na szczęście wykorzystany. Ostatnio też widziałem tylko jeden spław, jednak ryba również koło 50 spadła. Dziś trafił się jeszcze jeden koło 40, ale  to już na gumkę przy okoniach. Niby przyłów, ale jeśli tylko jazie są w łowisku to bardzo częsty. Ten ze zdjęcia uderzył na mojego 3 cm, ciężkiego woblerka w kolorze fioletowym, oczywiście ze stalką, bo szczupaków w okolicy sporo :)

DSCN1649_zps2cmgxe0t.jpg

DSCN1652_zpsp4urbyn4.jpg

• Like 25

• 2 tygodnie później...