MarcinZ Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Godzonny wypad na wisełkę.Mój pierwszy jaź w tym roku 39 cm ...szorstki jak diabli...oczywiscie wrucił do wody. Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka Edytowane 31 Marca 2016 przez woblery z Bielska 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Przez te ostatnie kilka cieplejszych dni jaziorry nieźle się rozkręciły 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam14 Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Pierwszy jaź w tym roku. Rzeka Krzna. 43 cm. 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Dzisiaj, pierwszy raz na rybach w tym roku. Pierwsze koty za płoty. Nowy MHX st 1081 od Voldemorta rozdziewiczony. Łowisko - Wisła Brzegi. Pierwszy raz nikogo nie spotkałem. Zero luda na wodą, a pogoda zachęca do spacerów.Wynik: jazik 40 cm. Nieduży ale cieszy pierwsza ryba w tym roku. Wziął na woblerek @SDD. Dzięki Sławek.Jutro następny wypadek na Wisle. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Jazik z wisełki czy dopływu i jak wygląda Wisła nadal podniesiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Z Wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Mój pierwszy jaź w tym roku, ryba przykładana do wędki, w okolicach 42-43 cm. Trochę zdezelowany ogon. Złowiony na swojego woblera, wieczorem. Z dnia na dzień powinno być coraz lepiej. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Dzisiaj wybrałem się nad niewielką rzeczkę w której jeszcze nigdy nie łowiłem. Zaliczyłem kilka brań, dwie ryby udało się zaciąć. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Nadeszła chwila czyszczenia wątków z rybami w tytule. Zostałem zobowiązany do zrobienia porządków. Wpisy niemerytoryczne będą kasowane. Ryby niezgodne z regulaminem będą kasowane. Wszelkie zażalenia proszę zgłaszać na priv. Dyskusje w wątkach będą usuwane. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laserro Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 W końcu dzień nad wodą, jednak pogoda zmieniała się co chwilę, wiatr na przemian z deszczem i słońcem. Godzina spokoju przyniosła jedno branie, zacząłem sezon jaśkiem 49cm który stał w dosyć głębokiej rynnie. 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) Poranny jaź 42 cm. Najpierw odprowadził wobka, po czym zniknął w toni niewielkiej podlaskiej rzeczki, by po kilku minutach agresywnie go pochwycić. Woblerek od Marcina K. (RUDI75). Sprzętowo MHX 1141, żyłeczka 0,14 , zauber 2000. Edytowane 30 Marca 2016 przez beton007 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Wczoraj powtórka z rozrywki z tym, że na innej, dużej rzece. Kilka brań się udało zaliczyć z czego 3 ryby wylądowały na brzegu. Wielkościowo 44, 40, 38,5. Wszystkie rybki wróciły z powrotem do wody. Sprzętowo j/w. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroni26 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Poranny jaź 42 cm. Najpierw odprowadził wobka, po czym zniknął w toni niewielkiej podlaskiej rzeczki, by po kilku minutach agresywnie go pochwycić. Woblerek od Marcina K. (RUDI75). Sprzętowo MHX 1141, żyłeczka 0,14 , zauber 2000.Ta niewielka rzeczka to przypadkiem nie Supraśl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Mój pierwszy jazik w tym sezonie.Zaatakował ciemnego paproszka i po 2 fotkach wrócił do domu. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 "Pierwsze koty za płoty" Wraz ze zmianą aury sprzęt został troszkę odchudzony zmiana łowiska i ruszyłem na jazie w pierwszym rzucie delikatna 'puk' i pierwszy jazik robi dwa młynki i spada. Potem jeszcze dwa branka. I meldują się dwie ładne rybki. Sprzętowo: konger elvis do 4gr, red arc 10200 z hm8x 0,06 i woblerek na końcu Pierwszy w tym roku na krakowskiej... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Już potarłowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 tak ryba wytarta :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Nie wiem Piotrze czy masz podobne doświadczenia ale z kleniojazi, które łowię na krakowskiej Wiśle jakieś 80-90% ma zauważalne mniejsze lub większe blizny po atakach drapieżników. Teoretycznie świadczyło by to o dużej ilości ryb drapieżnych... U ciebie też jest widoczna taka tendencja? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Wiesz zdarza się tak jak piszesz natomiast ta ryba na zdjęciu jest egzemplarzem potarłowym stąd też te ubytki w łuskach i ubytki w ogonie. Kiedyś troche łowiłem na Rudawie tam wiekszość ryb które łowiłem była pokaleczona przez wydry, kiedyś znalazłem dołek gdzie ryby były porysowane jak papierem ściernym przez sumy. Jednak takie ubytki na wiosnę to w większości pozostałości po niedawnym tarle 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Taka rybka dzisiaj wziela po dluuugim trzymaniu rudiego w nurcie :-) 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Po tygodniu posuchy, jak woda się sporo podniosła i w końcu zaczęła powolutku opadać, doczekałem się rybki. Co prawda nie największy, ale duża ilość spławów wieczorem pozwala sądzić, że będzie dobrze. W granicach 38-39 cm. Szorstki. Przynętę widać. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Wyskoczyłem dziś na szybko po pracy. Jednego dostałem na mokrą, drugiego na goddardzika z wierzchu Były też jakieś kleniki i namierzone grubsze stworki, do których mam nadzieję dobrać się niebawem 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Śliczny. Co to za wędeczka ? Muszę pokażesz na zbliżeniu czy tajemnica ? Długo czekałeś na branie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Wędka to czerwony szklak od Ego w 4 klasie. Mokrą wessał po przepłynięciu około metra od przeciwległego brzegu. Na sucharka zdjąłem go po wcześniejszym zauważeniu zbiórek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Nowa życiówka 46cm Podziękowania dla Rafała za podbierak Sprzętowo Mikado Tsubame UL 260, Spro Passion 720, York Golden Line 0,12 + wynalazek Gajosika 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi