Skocz do zawartości

Jazie 2016

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

witam Płynie czasami dużo ziela ale to po mocnych opadach deszczu.Tak ogólnie Krzna bardzo mocno się odrodziła .Rybki się pokazują .Dużo tez futerko wców bobrów,wydr.Na rybostan wpłynęła budowa jazu z przepławką.W tym roku już złowiłem prawie wszystkie gatunki drapieżnika.Obecnie jazie,kleniki,może będą większe.

post-46487-0-69076200-1461409992_thumb.jpg

• Like 6

Dziś z wieczora grubas 52 :D Ciężko było go podebrać bo taki okrągły.... było jeszcze kilka rybek 40+.
Brania przy trawiastych opaskach na prowadzonego mega wolno malutkiego woblerka 16mm. Czasami robię przestoje po 2-3sek (wobek w tym momencie nie gaśnie - specjalnie je tak skonstruowałem) brania są atomowe :D ale pod warunkiem że uda nam się podkraść niezauważalnie na dystans rzutu pod te mega ostrożne ryby ... :)

DSC07130.jpg

Edytowane przez Tomus
  • Like 35

Po wczorajszych opadach woda na Wiśle dość mocno w górę jednak klarowność do łowienia :) . I przydarzył się taki oto jazio. Sprzętowo dragon HMG Invader z  red arc 10200 i pletką. Uklejka na końcu dała radę ;)

4d1e82652a1af842.jpg

I odpłynął.... B)

00915173937a1aa3.jpg

• Like 25

Wątek spadł na drugą stronę, więc przydałoby się go nieco wywindować. ;) W moich rejonach jazie ruszyły jakiś czas temu, ale ze względu na fakt, iż nie dysponowałem swoim podstawowym kijkiem, odbijały się od przynęt - najzwyczajniej w świecie przez nieco za mocny kij pod standardowe, idusowe zasysanie. :P Po sobotnim spotkaniu z kolegami po kiju nad Bzurą, w niedzielę postanowiłem odwiedzić swoje mety, w celu skuszenia jakiegoś jazio-klenia. Szału może nie było - kilka klonków, ale na koniec wędkowania, po około 2 minutowym przytrzymaniu woblerka w przewężeniu rzeczki, na wylęg kolegi @Tomus skusił się fajny jasiek. Sprzętowo: Batson IST1142-f, Twin Power 2500, żyłeczka 0,16 mm.
Rybka +-40 centów. :)
MT2nbG4.jpg

A co to za oczka? :P
ZvB6Vhb.jpg

• Like 17

Dzisiaj woda maluteńka . Dzięki temu mogłem pooglądać rybska słusznych rozmiarów zamieszkujące mój odcinek rzeczułki . A taki prawie czterdziestaczek uwiesił się na pocieszenie . Rybka po przejściach , sporo ubytków łusek ale dzielna i waleczna . 

1462706984dsc03766.jpg

• Like 12

• 2 tygodnie później...