TeeS Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Witam W jeden z dni długiego weekendu majowego odwiedziłem odcinek Nysy Kłodzkiej powyżej Barda. Cel - klenie. W 3 godziny złapałem 7 sztuk. Co prawda tylko 3 wymiarowe, ale za to jeden z nich jest moim nowym rekordem tego gatunku. Mimo, że łowiłem na różne hornety, wszystkie klenie zaatakowały wersje H3F YD. Nysa miedzy Kłodzkiemi Bardem jest raczej płytka i bardzo szybka. Mało jest miejsc typowo kleniowych, ale jak już się takowe znajdzie to kleń tam jest i często wychodzi do przynęty. Najwiekszy kleń miał 46cm. Oto kilka zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 gratulacje kolego! ten 46 to już kawał rybki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 @Tomek, gratuluję połowów i nowej życiówki w kleniu. Piękna rybka. Ja byłem w sobotę późnym wieczorem na Wisełce (w ciągu dnia niestety musiałem popracować) i dorwałem dwa klenie 42 i 44 cm. Obydwa wzięły na napływie wielkiej kamienistej główki, a spinningowałem troszkę od niechcenia bo czekałem na jakieś oznaki żerowania boleni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_w Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Gratuluje , myślałem , że w Podtyniu nic juz nie bierze , ale jak widze mylilem sie moze warto tam wrocic ? ... Widze ze klenie braly Ci przy wysokiej burcie kolo schodow .. czy miales jakies efekty na naplywie jakies 150-200m od mostu? zawsze tam byly pstragi... Jesli tam bywasz czesciej odwiedz drugi most kiedys tam dostalem pieknego 50taka... PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikulak Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Witam! Ja tez byłem na kleniach Wstawiam zdięcia, troche stare ale nie mam świeżych. Najważniejsze ze z tego roku Tomek_w na co trafiłeś tego klonka? index.php? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_w Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Klenika złowiłem w tamtym miejscu jakies 4 lata temu , moze nawet 5 .. Złowiłem go na hornecika.. Dlaczego go pamietam , bo złowiłem go w lutym gdy na dworze bylo -10 i padal snieg , pomimo ze pozniej mialem wiele wiekszych kleni ten utkwil mi najbardziej w pamieci byl sliczny pomimo ze nie byl maly mial wszystkie luski zadnego ubytku.. Przy takiej pogodzie byl wtedy najpiekniejsza ryba swiata... wlasnie wrocilem z bystrzycy , bylem 3 godzinki po pracy , efekt 3 wyjete kleniki ale takie ok30cm ... kilka bran spapranych i jeden szczupaczek ... ale przyznam sie ,ze zlowilem je na muchowke , tak mnie cos wzielo .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeS Opublikowano 16 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Dzięki za gratulacje @Tomek, Przy schodach złapałem tylko jednego 30taka.Póżniej wróciłem na drugi brzeg i jakieś 300 metrów niżej na zakręcie dostałem tego największego. Po drodze kilka maluchów.Byłem tam pierwszy raz, ale napewno będę pojawiał się częściej.O drugim moście też słyszałem. Sprawdzę następnym razem. Słyszałem też o brzanach tam żyjących. Tomek, wiesz coś na ten temat? PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Witam,Dzisiaj mi się poszczęściło i chciałem się pochwalić <_< . Udało mi się skusić takiego oto 54cm prosiaczka Cieszę się podwójnie bo to mój rekord życiowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shad Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 @Phala grtulacje...naprawde ladny ten prosiaczek Jak tak dalej pojdzie to ten rok zostanie okrzykniety rokiem Phalacrocorax-a <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Ktoś tu sie chyba rozbrykał moje gratulki phala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Phala teraz to już poszłeś na maksa. Gratuluję piękny klonek Na co wzioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Gratulacje Phala, ten rok rzeczywiście chyba należy do Ciebie - oby tak dalej ... zasadź się teraz na bolenia! A jeśli można wiedzieć co to za akwen? Ładna woda. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Phala nie nawala Rekordy rybie powala A mnie TO zadawala Bo to New Fala ...tralalala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 PHALA! GRATULACJE, POBIŁEŚ O 2 CM MÓJ REKORD Z WISŁYPS. JAKIE TO ŁOWISKO? PRZYNĘTA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 No to powaliłeś na kolana.Po tych szczupakach na północy teraz to klenicho Gratulki Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Dzięki, dzięki.Jak to mówią... trafiło się ślepej kurze ziarno Co do łowiska to jest to Narew koło Nowego Dworu Mazowieckiego. Klenik wziął w samo południe na Rapalę Shad Rap 7cm w kolorze niebiekim.@Jerry, dzięki za wierszyk/piosenkę, jest super... chyba będę sobie podśpiewywał na rybach tylko melodię muszę sobie dorobić.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Phala, gratulacje - piękny kleń.Widzę, że Shad Rap, tak jak Executor, sprawdza się na duże sztuki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Ja ostatnio popadłem na Wisełce klenika 50cm, zdjęcia ma Remek, może jak znajdzie troche czasu to je zamieści?Pozdr W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Fajny klenicho @phala, z trollingu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Nie Friko, z rzutu. Woblerek prowadzony wolno z prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 pięknie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 @Phala, piękny klenio! Gratuluję. Ja w sobotę byłem także nad Narwią. Kilka godzin latałem za bolkami i nie miałem nawet brania. Wieczorkiem postanowiłem odwiedzić moją kleniową rafę. W ciągu godziny złowiłem 3 klenie 40-43cm, spiąłem jednego podobnego i zanotowałem kilka brań. Miałem łowić muchówką ale nie wytrzymałem presji... hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Cześć,Wstawiam zdjęcia @wujka. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Śliczny baleronik, gratuluję szkoda tylko że bez łowcy, ale zdaję sobie sprawę z trudności technicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Piękne klenie. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi