mazur 17 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Proszę o opinie ? Który z nich nada się bardziej do ciężarów 3-18 g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 A Ty w stronę którego byś się skłaniał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur 17 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 dopiero rozpoczynam przygodę z catingiem wszyscy chwalą daiwę o tailwalk mało kto się wypowiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Mam 103SHL i jakoś nie widzę jej, przynajmniej przy moich umiejętnościach, do wabików 3g. Przynety 5-6g przy oryginalnej szpuli to wg mnie takie minimum. Moze z jakaś lżejsza szpula tuningowa da radę zejść niżej ale przy oryginalnej chyba nie. Do takich wabików 3-18g poszukałbym chyba czegoś innego, sprzedawałem ostatnio Chronarcha 51E. Tam po wymianie szpulki na Availa można spokojnie od 3g rzucać. Albo tez Scorpiona jakiegoś rozważ. Edytowane 2 Stycznia 2016 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slava Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 dopiero rozpoczynam przygodę z catingiem wszyscy chwalą daiwę o tailwalk mało kto się wypowiada? Nie rozpoczynaj przygody z castem tak lekko. Pozdrawiam,Sławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur 17 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 dzięki za podpowiedz chyba zernę na scorpiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Ja kupiłem tu na forum JB curado 101 i patyk do 14 gr.rewelacja super multik polecam???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur 17 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 jak z przynętami 3g -5g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 jak z przynętami 3g -5g----------------Oprócz Chronarcha/Curado 51 możesz też spróbować ABU Revo LT, u mnie daję rade w tym zakresie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Nie rozpoczynaj przygody z castem tak lekko. Pozdrawiam,SławekMożna rozpoczynać na lekko, ale pod warunkiem odpowiedniego dopasowania sprzętu, czyli multik, linka, wędkaAczkolwiek do przedziału 3-18gr w castingu to ja osobiście widzę 2 wędki....3-7gr i 7-18gr.....Jeśli Curado, scorpion, chronarch w wielkości 51 to na oryginalnej szpulce do wędki 7-18gr nawiń linkę ok 15lb, a do wędki 3-7gr na tuningową szpulkę (avail, youmeya) daj linkę max 8lb. Edytowane 2 Stycznia 2016 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur 17 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 dzięki za wszystkie podpowiedzi a wedki 3-15 g co polecicie po czytając w necie mało jest o sprzęcie w tym przedziale (mam na oku st.croix rage albo lamiglas excel II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 SG Finezze ML cast monoblank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Łowię castem trzy miesiące nie jestem wielkim znawcą, z własnego skromnego doświadczenia mogę ci polecić curado z nawiniętą żyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Sakura Neo Trinis 3-10,5 (ogarnia do 14) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Abu Revo LT - cena-jakość, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Polecam za niewielkie pieniążki Insygnia Cast 4-18g jak na początek wystarczy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Excel 2 to sztywne kołki i dolne CW to kpina, jak znajdziesz coś ze starej złotej serii to bierz w ciemno np XL 702 do 14gram...ogarnie okonie i pstrągi.W cenie nowego exela 2 możesz sobie zbudować wędkę u jakiegoś zbrojmistrza.......nie pchaj się w niebieską serię. W spinie wędka z CW 3-15 to nie problem, w castingu jeśli ma być dobrze to już czarna magia. Do jakich przynęt to ma być sprzęt bo to też ma znaczenie.....kosą do jigów nie porzucasz komfortowo woblerami....zwłaszcza 3gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur 17 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 woblery obrotówki te najmniejższe rzadko gumy na głokach 3 g ? A jak myślisz seeker sp 652 ( mam go w spinie) jakby go przezbroił na casta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Każdą wędkę się da przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur 17 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 ale warto? czy raczej nie zawracać sobie gitary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Zaoszczędzisz pewnie z 250zł na blanku, więc pewnie lepiej zostawić. PS Zeszliśmy trochę z tematu..... Edytowane 2 Stycznia 2016 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Jak się nie mylę do multików Elan też są tuningowane lekkie szpulki http://www.hedgehog-studio.co.jp/product/1872nie jestem pewny czy do tego modelu co wymieniłeś ale są ,a lekka szpulka to podstawa przy takim CW. Długi kijaszek ja zaczynałem stara seria Team Dragon SE 3-14g 2,4m, nie super mega xxfast tylko zwykły fast tez pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zacznij grubiej. Łatwo się możesz sparzyć do casta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Dzisiaj bedzie u mnie zestaw tatula 103 i SG do 18 gr zmontuję go i sprawdze jak z tego lata.Ps.Jak pisza koledzy zacznij trochę grubiej późnije choroba postepuje i naåewno zejdziesz na lekko. Edytowane 3 Stycznia 2016 przez kolo807 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Pierwsze testy już mam za sobą ciężar około 5gr mała oliwka przy wietrze dystans okolo 10 metrów nieźle jak na kilka prób pozatym pierwszy raz miałem do czynienia z tak mały cieżarem.Zacznij lepiej ciężej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi