dczun Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Witam, Chciałbym dokupić do swojego pływadełka - Vision Keeper ISO uchwyt na wędki i jakieś sensowne mocowanie na echosondę. Może ktoś coś wie, słyszał gdzie u nas można kupić np. coś takiego Outcast Float Tube Rod Rack ? LINK Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Sam uchwyt do wędek wyglada jak ten z oferty firmy barkley (patrz poniżej)http://www.rybi-ogon.pl/Uchwyt-na-wdki-Berkley-Horizontal-Rod-Rack---6PC-p-9391.html Jam masz czas i zdolności manualne to mozesz coś takiego "custom'owego" sobie zmajstrowac.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Sam uchwyt do wędek wyglada jak ten z oferty firmy barkley (patrz poniżej)http://www.rybi-ogon.pl/Uchwyt-na-wdki-Berkley-Horizontal-Rod-Rack---6PC-p-9391.html Jam masz czas i zdolności manualne to mozesz coś takiego "custom'owego" sobie zmajstrowac....U mnie kolego ze zdolnościami i czasem to już gorzej. Szukam czegoś gotowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Też mam Kepper ISO i echo ze skrzynką mieści mi się do bocznej kieszeni, muszę tylko jakoś zabezpieczyć dodatkowo żeby nie wypadło. Czujnik mam zamontowany na pasku transportowym z Castoramy za 7zł Mocowanie do wędek też bym nabył, lub zrobił ale nie mam pomysłu jak się do tego zabrać bo też mam kiepskie zdolności manualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Też mam Kepper ISO i echo ze skrzynką mieści mi się do bocznej kieszeni, muszę tylko jakoś zabezpieczyć dodatkowo żeby nie wypadło. Czujnik mam zamontowany na pasku transportowym z Castoramy za 7zł Mocowanie do wędek też bym nabył, lub zrobił ale nie mam pomysłu jak się do tego zabrać bo też mam kiepskie zdolności manualne masz może jakąś fotkę tego echo? Jak sprawuje Ci się to pływadełko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Na razie mam tylko takie foto Na lewym pływaku widać pasek na którym zamocowany jest sonar.Jak wrócę do domu to mogę więcej fotek porobić jak z bliska wygląda.Na razie nie spisuje mi się bo jeszcze nie wodowałem A tobie jak się spisuje? ja jeszcze muszę wybrać płetwy i jakieś buty do nurkowania, ale mętlik w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 koniecznie podeślij dodatkowe zdjęcia.ja do tej pory używałem innego pływadła- ron thompson ale jak dla mnie było za małe dlatego kupiło to, ale podobnie jak Ty jeszcze nie wodowałem.płetwy- polecam typowe do nurkowanie- na sprężynach. te na paskach są awaryjne. LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kizior Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Tez myslalem o uchwycie pod wedki jednak na zbiornikach ktore oblawiam to male utrudnienie. Dlaczego? Poniewaz czy wedka bedzie uatawiona rownolegle boku plywadelka czy proatopadle do linii wody zawsze bedzie prawdopodobienstwo uszkodzenia jej w wyniki zachaczenia o roslinnosc wodna czy konary. Dodam iz nie sa to moje czysto teoretyczne dywagacje na temat polowu ryb z bellyboat. Kilkukrotnie bylem bliski polamania wedki podczepionej do plywadla. Czasami wplywam w waskie korytarze trzcin czy inne chaszcze. Swoja droga zaskoczylo mnie marne wykonanie wymienionego w temacie plywadla visiona. Podczas pierwszego regulowania paskow i szelek urwalem sciagacz umieszczony za oparciem siedzenia oraz szelke mocujaca poprzeczke moedzy komorami z powietrzem (ta z miarka). Zaraz po lince big daddy to trugi bubel jesli chodzi otrwalosc firmy vision z ktorym mialem do czynienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Tez myslalem o uchwycie pod wedki jednak na zbiornikach ktore oblawiam to male utrudnienie. Dlaczego? Poniewaz czy wedka bedzie uatawiona rownolegle boku plywadelka czy proatopadle do linii wody zawsze bedzie prawdopodobienstwo uszkodzenia jej w wyniki zachaczenia o roslinnosc wodna czy konary. Dodam iz nie sa to moje czysto teoretyczne dywagacje na temat polowu ryb z bellyboat. Kilkukrotnie bylem bliski polamania wedki podczepionej do plywadla. Czasami wplywam w waskie korytarze trzcin czy inne chaszcze. Swoja droga zaskoczylo mnie marne wykonanie wymienionego w temacie plywadla visiona. Podczas pierwszego regulowania paskow i szelek urwalem sciagacz umieszczony za oparciem siedzenia oraz szelke mocujaca poprzeczke moedzy komorami z powietrzem (ta z miarka). Zaraz po lince big daddy to trugi bubel jesli chodzi otrwalosc firmy vision z ktorym mialem do czynienia.ja problemy z jakością miałem w pływadełk ron thomspon max float, miałem nadzieję że tutaj Vision nie wypuści babola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregmegabass Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Witam, Chciałbym dokupić do swojego pływadełka - Vision Keeper ISO uchwyt na wędki i jakieś sensowne mocowanie na echosondę. Może ktoś coś wie, słyszał gdzie u nas można kupić np. coś takiego Outcast Float Tube Rod Rack ? LINK Z góry dzięki za pomoc. Sprobuj czegos takiego : Ja uzywalem swoj przez pare lat i bylem bardzo zadowolony...powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Tez myslalem o uchwycie pod wedki jednak na zbiornikach ktore oblawiam to male utrudnienie. Dlaczego? Poniewaz czy wedka bedzie uatawiona rownolegle boku plywadelka czy proatopadle do linii wody zawsze bedzie prawdopodobienstwo uszkodzenia jej w wyniki zachaczenia o roslinnosc wodna czy konary. Dodam iz nie sa to moje czysto teoretyczne dywagacje na temat polowu ryb z bellyboat. Kilkukrotnie bylem bliski polamania wedki podczepionej do plywadla. Czasami wplywam w waskie korytarze trzcin czy inne chaszcze. Swoja droga zaskoczylo mnie marne wykonanie wymienionego w temacie plywadla visiona. Podczas pierwszego regulowania paskow i szelek urwalem sciagacz umieszczony za oparciem siedzenia oraz szelke mocujaca poprzeczke moedzy komorami z powietrzem (ta z miarka). Zaraz po lince big daddy to trugi bubel jesli chodzi otrwalosc firmy vision z ktorym mialem do czynienia. Jak by do poniższego uchwytu dorobić "podstawkę" kawał elastycznego mocnego plastiku i przymocować paskiem do opony to mogło by mieć to sens, można ustawić pod ostrym kątem i obracać o 360st ps. Mi też urwał się pasek od poprzeczki, nawet nie wiem kiedy jakoś chyba przy montażu pływadła, ale reszta wygląda raczej solidnie poza pływakami bo są z jakiegoś cieńkiego gumolita jak koło ratunkowe dla dzieci Sprobuj czegos takiego : Ja uzywalem swoj przez pare lat i bylem bardzo zadowolony...powodzenia Gdzie to kupiłeś? pewnie trochę kosztowało?Mój patent też ma opcję wyjęcia sonaru z wody, po prostu luzuję pasek, przeciągam czujnik na burtę i zaciągam pasek Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Gofer2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pixel Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 A siedzisko w Keeperze jest dość sztywne czy zapada się mocniej jak się usiądzie? Pytam bo sam szukam takiego w którym tyłek będzie nad wodą. Ważę ponad 90 kg i wcześniej myślałem nad ron thompsonem, ale może lepiej dołożyć ciut na keepera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Siedzisko jest sztywne i grube (pianka) ale nie mam pojęcia czy utrzyma nad wodą dupsko, chociaż powinno. Oparcie jest tylko trochę za miękkie bo jak się opierałem to się lekko załamuje i chyba dołożę tam jakąś sklejkę żeby usztywnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 A siedzisko w Keeperze jest dość sztywne czy zapada się mocniej jak się usiądzie? Pytam bo sam szukam takiego w którym tyłek będzie nad wodą. Ważę ponad 90 kg i wcześniej myślałem nad ron thompsonem, ale może lepiej dołożyć ciut na keepera.W ron thompsonie nie ma szans żebyś nie był lekko w wodzie, poza tym ja dla mnie oparcie strasznie niewygodne- szybko bola plecy. Szkoda, że na rynku nie widać czego naprawdę dopracowanego w każdym detalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Siedzisko jest sztywne i grube (pianka) ale nie mam pojęcia czy utrzyma nad wodą dupsko, chociaż powinno. Oparcie jest tylko trochę za miękkie bo jak się opierałem to się lekko załamuje i chyba dołożę tam jakąś sklejkę żeby usztywnićZ tą sklejką to nie głupi pomysł Jaki masz akumulator do echo, jak trzyma się w tej bocznej kieszeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Aku mam 9ah w kieszeni trzymam całą skrzynkę z aku, do tego mam przymocowane echo. Nawet wejdzie razem z pokrowcem jak by się uprzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kizior Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Ja waze okolo 94kg i tylek w visionie delikatnie sie moczy. Co do oparcia to jesli dobrze dociagniesz je szelkami to nie ma problemu z kego odchylaniem sie do tylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Nie ważne jak dociągnę to i tak oparcie się zagina w dolnej części i nie ma to nic wspólnego z szelkami, po prostu za mało sztywne jest i właśnie cieńka deseczka lub kawał jakiegoś sztywnego tworzywa to wyeliminuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 zastanawiam się czy jest szansa żeby trzymać coś za oparciem tak żeby było suche- np. jakieś pudełka czy ciuchy czy będzie ta przestrzeń zalana wodą. W ron thompsonie była tam siatka i normalnie było zalane wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Wydaje mi się że tylko w pojemniku coś ala te od odżywek (zakręcane) bo przez ten trójkąt woda przeleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Bardzo ciekawy projekt: http://www.bigfishtackle.com/forum/Float_Tube_Fishing_C66/Float_Tubing_General_F81/Re%3A_%5Bjnbsigma%5D_Latest_Mods_for_my_ODC_420_P417477/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Bardzo ciekawy projekt: _Latest_Mods_for_my_ODC_420_P417477/]http://www.bigfishtackle.com/forum/Float_Tube_Fishing_C66/Float_Tubing_General_F81/Re%3A_[jnbsigma]_Latest_Mods_for_my_ODC_420_P417477/ Tu chyba rękę przyłożył Mc Gywer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregmegabass Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Gdzie to kupiłeś? pewnie trochę kosztowało?Mój patent też ma opcję wyjęcia sonaru z wody, po prostu luzuję pasek, przeciągam czujnik na burtę i zaciągam pasekKupilem to ladnych pare lat temu wiec jesli Ci bardzo zalezy to moge poszukac bo juz nie pamietam gdzie to bylo...Co do kosztow to tak nie bylo tanie ,ale duzym plusem byla bateria w zestawie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Na razie przetestuje swój patent, ale myślę że komuś na pewno się przyda, więc przy chwili mógłbyś zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 mocowanie czujnik pod wodą czujnik z boku echo1 echo2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi