Skocz do zawartości

Rozbudowa pływadełka (Belly Boat) - uchwyty, pojemniki i inne

dczun

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam. Wkurzaly mnie torby oryginalne savage'a - otwor byl wezszy niz srodek - nie dalo sie wykorzystac calosci przestrzeni + byla tylko 1 kieszen i sie rzeczy mieszaly etc.

post-48321-0-70842700-1594055828_thumb.jpg

Wiec zapodalem torbe z linku w filmiku wczesniej : https://www.12bb.eu/en/product/217-12bb---luxe-xl-tubetas-met-bijvakken-voorvak---clips-en-klitteband/

Nowa torba ma 2 waskie kieszenie po bokach (ideal na drobne narzedzia etc), gumke u gory (zawsze sie wkurzalem, ze nie ma gdzie dac kurtki/bluzy bez zawijanie jej w reklamowki by nie zmokla), rzepy od spodu jak oryginal, 2 regulowane tasmy do zaczepienia w oryginalne zaczepy ,duza kieszen i jako bonus mala z tylu + uchwyt na napoj z przodu mz super.

post-48321-0-79546800-1594055851_thumb.jpg

Do tego zaczepilem wszystkie graty do bb (kotwice schowalem za oparcie siedzenia) - bo torba mi sie o kolana obijala jak chodzilem - teraz pewnie bede musial zmienic szelki bo sie beda wbijac w ramiona ;P

Ale na razie dziala i wszystko procz wedek moge nosic na plecach

post-48321-0-16648500-1594055861_thumb.jpg

post-48321-0-20540700-1594055874_thumb.jpg

jakbym mogl cos zmienic w torbie z 12bb to dodalbym taki stelarz jak jest w savagu + juz od siebie dodalem kawalek sznurka by jedna reka otwierac cala glowna kieszen,

Edytowane przez gooral
  • Like 1

• 4 tygodnie później...

bylem w sklepie i wpadla mi w oko inna torba - jest dosyc sztywna i ma calkiem spore wymioary (45x26x25cm + ma kieszonki na szczypce etc)

Wchodza standardowe "plytkie duze pudla" w iliosci 4 sztuki - az tyle na bb nie uzywam wiec mam 3 + smietnik ;)

ps kosztowala ca 55 euro i po zasunieciu suwakow pozwoli nosic pudla w bb. Kolega na aliexpres wynalazl podobna (ciutke mniejsze) za ponizej polowe ceny - jak komus sie chce czekac.

moja jest firmy kinetic rozmiar S (bylo kilka wiekszych)

post-48321-0-24867300-1596059172_thumb.jpg

• 3 tygodnie później...

Zwykle nosilem bb jako plecak, ale pojawialy sie niedogodnosci roznego typu. Czasami go ciagnalem za soba po trawie i ew piachu. Niedawno w samochodzie mi sie srubki wysypaly i jedna przebila glowna boczna komore - jak juz zabralem sie za latanie to okazalo sie, ze spod jest sporo porysowany od tego ciagania. Wiec pomyslalem, ze doloze kolka transportowe. Oryginalny pomysl byl taki, ze kolka mialy przechodzic przez poprzeczke z przodu (w ten sposob nie musialbym myslec gdzie po dotarciu nad wode je schowac - kola zdjete trafily by za plecy a oska zostala w poprzeczce. Ale to by chyba od roweru kola trzeba bylo ;) Drugi byl pomysl by dac koloa od spodu na wysokosci poprzeczki - niestety jedyna aluminiowa rurka jaka znalazlem w domu byla o dobre 10-15cm za krotka do tego celu. Wiec zmienilem taktyke - kola dalem z tylu (uzylem oryginalnych szelek by trzymac je w miejscu z jednej strony i paska z klamra zaciskowa z drugiej - linke do noszenia zapialem o te 2 Dringi na czubkach komor (to chyba oparcie dla nog przy uzywaniu wiosel?) a do linki zalozylem tasme materialowa regulowanej dlugosci - moge ja sobie przelozyc przez ramie na ukos klatki piersiowej i chodzic w dowolnym kierunku - bb podaza bez problemowo nawet w skretach pchany/ciagniety.  Przy lowieniu planuje zaczepic oske z kolami na dziobie za podbierakiem szczupakowym.

post-48321-0-48403400-1597591861_thumb.jpg

ps krawedzie latek pokrylem klejem do gumy i posypalem talkiem by jakies badziewia sie nie lapaly - stad wyglad bb.