psd27 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Witam, nie wiem, czy dział prawidłowy - jeśli nie, prośba do Admina o przeniesienie. Czy ktoś wie, czy, a jeśli "tak", to gdzie kupić kotwice z tak ustawionymi grotami, jak w Savage Gear 4play? Poniżej foto, aby szukać nie było trzeba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Wez dwie pary szerokich szczypiec/kombinerek i zwyczajną delikatnie rozginaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Wez dwie pary szerokich szczypiec/kombinerek i zwyczajną delikatnie rozginaj. Niby tak, ale jednak osłabiasz już w ten sposób kotwice. To podobno są Ownery, ale znaleźć mi się ich w sprzedaży nie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 A może tu je znajdzieszhttp://allegro.pl/akcesoria-wedkarskie-haczyki-i-kotwiczki-121732?id=121732&order=m&string=savage+gear&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-fuzzy-v1-spo-1-5-1218 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Niby tak, ale jednak osłabiasz już w ten sposób kotwice. To podobno są Ownery, ale znaleźć mi się ich w sprzedaży nie udało.To już zależy od materiału z jakiego jest zrobiona kotwica. Często manipuluję kotwiczkami, i nie widzę utraty mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 W przypadku "standardowych" ownerów czy gamakatsu powinno się dać. VMCki raczej pękną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Kotwice o podobnym kształcie produkuje do woblerów Owner.Jest to model Owner Short Shank Treble Hook ST-35.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Kotwice o podobnym kształcie produkuje do woblerów Owner.Jest to model Owner Short Shank Treble Hook ST-35. Na 99% masz Kolego rację!Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Ja na Twoim miejscu nie szukałbym tych trudno dostępnych kotwiczek, ale jeśli z realizacją brań masz kłopoty, to należy zamienić kotwiczki na Ownery standardowe np. ST-36BC ale o jeden rozmiar większe.Tak często robię z woblerami wyprodukowanymi w Japonii, nie psuje to akcji woblera, a skuteczność zacięć wzrasta zdecydowanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Jak wyjąłem z wody wobka SG to myślałem ,że pogięte...dopiero potem wpadłem na pomysł celowego projektu?!rzeczywiście groty mniej kaleczą boki wabika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Ja uważam, że chodzi właśnie o to, aby mieć większe kotwice, które się nie sczepiają, a dzięki wielkości pozwalają na lepsze zacięcie. Ale pewnie wobka też rzeczywiście mniej kaleczą. Co do podmiany, to jeśli ich nie nabede, owszem podmienie na większe ownery :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi