pitt Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 rozgladam sie za specyficznym blankiem, do specyficznych sytuacji i do wspolpracy z lekkimi woblerami ... specyfika polega na tym, ze lowiska to male rzeczki z bardzo silnym uciagiem, ale takze zastoiska i glebsze przelewy przy jazach, glebokosc do okolo 2-2.5 metra, a ryby (klenie i brzany ... dosyc regularnie zebaty rozbojnik lub sandacz) choc duze, sa rozsmakowane w malych woblerach o drobnej i szybkiej amplitudzie ... z wyzej wymienionych powodow wedka powinna spelniac kilka wymogow: dobrze podawac lekkie woblery o masie ca. 3-10 gram i dlugosci 4-6 cm, w tym SDR'y schodzace na 1.5-2 metry (odlegosci rzutowe graja wtorna role)blank powinien byc na tyle 'nerwowy' i czuly, aby dobrze przenosil drobna prace zarowno tych malych wabikow, a rownoczesnie nie powinien umierac pod wspomnianymi wczesniej SDR'ami kij musi miec rownoczesnie tyle powera, zeby klenie 55+ i brzany do okolo 65 cm, holowane w uciagu, wyskakiwaly bez specjanych (i niezbyt dlugich) przepychanekdlugosc najchetniej 7'6 i najlepiej w jednym kawalkuline weight w granicach 12-14 lb ... wstepnie tak go umiejscowilemakcja najchetniej mod-fast, progresywnie przechodzaca w pelne ugieciegotowa wedka powinna byc lekka, a w miare mozliwosci nawet bardzo lekka ...... ta wedka to bedzie raczej zwierzak, blank powinien byc w stanie zniesc to i owo, wlacznie z przedzieraniem sie przez geste krzaki mam nadzieje, ze doradzicie mi cos odpowiedniego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 4S70MLF Nie wiem jak brzany, ale szczuble w okolicach 60 cm wyciagasz jak chcesz. Podobnie szybko ciagniesz bolenia z Warcianskiego nurtu.. mam cast na tym blanku i z gloogami czy malymi hornetami radzi sobie swietnie. Na spinie bedzie jeszcze lepiej. Zwlaszcza, ze na wspomnianych przez Ciebie warunkach rzuty za horyzont nie sa konieczne Nie jest to typowa szpada o akcji X-fast, zwlaszcza jak uzbroisz w sici albo alconity. Pod takie warunki podchodzi mi jeszcze AVC66MLF o mocy 12 funtow. Mialem w rekach tylko seryjny. Na 100% jest dluzsza wersja tego kija.. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Witam wszystko procz 4 i 6 super kijek na szybszy nurt St.Croix Legend Elite jestem bardzo zadowolony <_< Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Ja bym zbudowal spining na blanku Lamiglasa opisany w baitcastowym dziale jako szklany kij castingowy. MB 90 1F* 230 w 1 kawalku pelna amortyzacja podczas holuwytrzymalosc w terenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 teoretycznie odpowiednich blankow jest kilka:batson IP902, IP903, CB76Mtalon 7'6-MLFst.croix 2SW76LM, 2SW76MLF, 3SW76MLF, 4SW76MLFphenix UMBX-707ML-Blamiglas LSJ 862cts EM763rouge rods 711 CB2C, 711 MB3C, 711 SJ2S ale niestety mam niewiele informacji, takich z pierwszej reki, na ich temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 talon 7'6-MLF MIODZIO Widziałem, macałem. Nie zbudowałem.......jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 wrociles z ferii, naladowany energia ... widac ... to pisz konkrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 wrociles z ferii, naladowany energia ... widac ... to pisz konkrety Konkretów niet. Jak pisałem, jeszcze nie zbudowałem . Najpierw pewien CeDek.Ad. pytanie na wstępie... Moim skromnym zdaniem, spokojnie obsłuży cały, wymieniony przez Ciebie asortyment przynęt. I ryb oczywiście Przy tym akcja nie za szybka i nie za szczytowa. Przepięknie się ugina pod obciążeniem i naprawdę uznaję ten blank za jeden z ciekawszych, na dość zapchanym rynku.Niestety nie dane mi było połowić tym majstersztykiem ale wszystko przede mną Sorki za brak konkretów. Może kiedyś. A może będziesz pierwszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 dzieki za info, czyli na sucho spelnia oczekiwania juz nie raz bylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 a jak z jednoczesciowscia w talonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 ten jest jednoczesciowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 sprawdz dostepnosc kiedys dostalem propozycje poczekania 7-8 miesiecy na blank 1 czesciowy 210 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 dzieki za cenny wink jak sie zdecyduje na jakis, to sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Wlasnie robie (ciezko mi to idzie bo zajec sporo) Loomisa 7.6 12LB GL3- ma jakas zdumiewajaco cienka szzcytowke (~1.7mm) a reszte calkiem mocna. Ale dla siebie zrobilem Lamiglasa z serii rogue river 2.3 12LB...blank byl polowe tanszy. Mnie sie ten kijek podoba - szzcytowka nieco grubsza ale ugina sie bardziej po calosci przy wyrzucie.Nie probowalem jak mocny jest ale mysle, ze wystarczy. Problem jest taki, ze ani jednego ani drugiego juz nie produkuja, chociaz pewnie mozna to najsc jeszcze gdzies w sieci. No a znajac Twoje doglebne wybory i polityke Lamiglasa to zaraz sie cos pojawi podobnego... A pewnie tez jest cos podobnego w seriach G1000 albo CP... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 dzieki panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 jakbys szedl w kierunku 12 lb w 1 kawalku to cos widzialem w dziale sprzedam jakiegos GL3 230 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 w zasadzie wole, do tego celu, wolniejsza akcje ... ale decyja ma jeszcze czas, bo musi dojzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 wedka stala sie, jest zbudowana na blanku EM763-1 7'6 8-14lb i opisanym jako 6-18g ... kij wazy 115 gram a detale sa widoczne na zdjeciach dziekuje wszystkim za przyslowiowe 5 groszy w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 1 kawalek i VSS - to mi sie podoba Moze troche wiecej o tym blanku i jego pracy ? wyglada ladnie W Krakowie budowany byl ten CTSik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 wedka ma, jak dla mnie, fenomenalne ugiecie, absolutnie swietny blank ubrany w 8 pierscionkow alconite i 1 sic na szczycie ... pomimo, ze bardzo lekka delikatna ma moc i juz widze, ze to bedzie prawdziwy samolap ... bylem wczoraj 3 godziny wieczorem nad jeziorem, bardziej zeby sie kijem pobawic a mniej zeby cos zlowic (30?C, patelnia i przeswietlona woda to pogoda do opalania sie a nie do wedkowania) ale na koniec wypadu zaliczylem 2 klenie i okonia (bez fajerwerkow) ... tak, wedka jest z krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfg8 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Ale design rękojeści piękny… normalnie deja vu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi