bassy Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się w kwestii legalnosci łowienia drop shot'em w naszym kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DominikSy. Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 A ja cały czasm mam problem z określeniem, czy to jeszcze spinning, czy to już gruntówka.Ot taki, "regulowany boczny troczek" Spinning stacjonarny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patrykwędkarz Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Witajcie, po dobrych opiniach jakie usłyszałem o metodzie drop shot chciałbym spróbować swoich sił, lecz nie bardzo wiem jak dobrać sprzęt. Moje doświadczenie spiningowe jest średnie, dlatego mam do was kilka pytań Przede wszystkim jaka byłaby zalecana grubość żyłki do łowienia zarówno okoni jak i sandaczy oraz rodzaj i waga obciążenia (pałeczka, głowka jigowa itp) mając na uwadze, że będę łowił głownie na rzece typu Motława na przynęty typu Keitech oraz jaskółeczki. PS. Jeśli łowi ktoś na Motławie i byłby chętny podzielić się swoimi doświadczeniami to zapraszam priv. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rav_id Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 http://jerkbait.pl/topic/14015-drop-shot-kije/?hl=drophttp://jerkbait.pl/topic/67670-drop-shot-wszystko-o-tej-metodzie-łowienia/ jedne z wielu na temat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 (edytowane) A ja zapraszam Cię do zgłębiania przepastnych czeluści tego forum ☺ akurat drop shot ma powodzenie ☺ i jest tu ktoś od Motławy. Edytowane 18 Grudnia 2017 przez SlawekNikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patrykwędkarz Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 A ja zapraszam Cię do zgłębiania przepastnych czeluści tego forum ☺ akurat drop shot ma powodzenie ☺ i jest tu ktoś od Motławy.No jest bardzo dużo postów od drop shocie. Ciekawe czy znajdzie się jakaś miła osoba, która podzieli się swoimi doświadczeniami związanymi z wędkowaniem nad Motławą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DelTor0 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Temat połączony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 slawitogdy Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 No jest bardzo dużo postów od drop shocie. Ciekawe czy znajdzie się jakaś miła osoba, która podzieli się swoimi doświadczeniami związanymi z wędkowaniem nad Motławą Idź nad Motławę i popytaj. Pewnie codziennie kręci się tam mnóstwo wędkarzy którzy nie gryzą i chętnie coś podpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 3 dni obserwowałem bulwary i stada wędkarzy. 90% z nich lowili na DS, podejdź popytaj, podotykaj... Ja tak robiłem nikt nie robił problemów. Różnorodność wędek, przynęt i zestawów oszałamia. Obserwując ich zrodził się chytry plan sprawdzenia tej metody na Odrze centralnie w nurcie. W Szczecinie łowią tak 15-30gr... 30 gr na moim odcinku juz by mogło stanąć przy cienkiej pletce, będę próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dero1990 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Łukasz nie sprawdzi się, szczególnie na naszym odcinku.Napór wody na plecionkę, nawet bardzo cienką będzie za duży.O ile branie jeszcze czasem poczujesz, to już z zacięciem będzie poważny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 O widzisz, dzięki za info. Łowiąc na tyczkę widzę że większość ryb siedzi w korycie rzeki. Myślę że drapieżniki również, dlatego zaczynam się zbroić (ponton, silnik, echo...) a dodatkowo obmyślam metody połowu. Sum na chwilę obecną mnie nie interesuje, ale kto wie.Myślałem o DS bo widząc jak łowią w Szczecinie (wody 10m uciąg też spory) myślałem że i u nas by się dało w rynnach czy opaskach z pontonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Idzie wiosna więc trzeba zacząć się zbroić. Wasze sprawdzone typy na wiosenne oxy ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) 3 calowy Berkley PowerBait Minnow kolor Smelt Edytowane 2 Lutego 2018 przez Karpiu95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 masterkid Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Ja zawsze zaczynam od Berkley Realistix PowerBait Minnow 2 cale Przynęta mega skuteczna na garbusyTylko, że jest jedno ,ale a mianowicie posiadam te gumki z za wody jak i również zakupione w Decatlonie w Angli i jedne kupilem online w Polsce.Jak dla mnie to są całkiem inne gumy. Te z za wody pracują inaczej guma jest miększa i mają delikatnie inny odcień.W każdym razie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Luka81 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Panowie polecice jakiś fluorocarbon do ds. Miałem duel soft był ekstra ale się skończył i nie ma gdzie kupić (w PL).Poza tym, w związku tym że jestem leniwy, to pomyślałem sobie żeby zamiast wiązać przypony po prostu nawinąć ze 100 metrów fluocarbonu na szpulę i tak łowić.Więc mam podwójny zgryz jaki fc miękki i sprzedawany na duże szpilki. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mlgi Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Panowie polecice jakiś fluorocarbon do ds. Miałem duel soft był ekstra ale się skończył i nie ma gdzie kupić (w PL).Poza tym, w związku tym że jestem leniwy, to pomyślałem sobie żeby zamiast wiązać przypony po prostu nawinąć ze 100 metrów fluocarbonu na szpulę i tak łowić.Więc mam podwójny zgryz jaki fc miękki i sprzedawany na duże szpilki. Z góry dzięki za pomoc.Ja zamówiłem z ebay Sunline FC Sniper jako linkę główną do okoniówki. Jest o niej kilka pozytywnych opinii na forum. Konfekcjonowana w odcinkach 200 jardów zatem ok 182m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Luka81 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Możesz dać namiar na sprzedawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mlgi Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F190837076428 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Panowie jaką macie metodę na szybką zmianę zestawu - haka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DominikSy. Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Panowie jaką macie metodę na szybką zmianę zestawu - haka ?Muchowy microring i skoczek na fc 2-3cm . Ryby zapinają się tak samo dobrze jak na haku wiązanym tradycyjnie . FC musi być w miarę grube-sztywne,żeby przynęta trochę odstawała od linki idącej do obciążenia. warto w domu zawiązać sobie parę miniprzyponików z róznymi hakami, i w razie zerwania lub zmiany kształtu haka, tylko przewiązać przy ringu wystarczy . I tak większość brań jest na zluzowanym zestawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Ja mam powiązane przypony dropshotowe z różnymi hakami i na koncu krętlik. Zapinam to po prostu na agrafkę albo łącznik bezwęzłowy. Nie zauważyłem jakiejs roznicy między zawiązaniem bezpisrednio do plecionki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Hans Kloss Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Na końcu plecionki wiążę krętlik, do krętlika dropszotowy przypon (ok. 0.5 metra) przypinam agrafką. Druga agrafka wpięta jest w przypon "na zakładkę" czyli taką samą metodą jaką łączy sie w wędkarstwie spławikowym przypon z linką główną. Na tej agrafce zapinam hak (najlepiej sprawdzają sie haki z długim trzonkiem np. muchowe) a miejsce połączenia haka z agrafką usztywniam ok. 5 mm kawałkiem cienkiego wężyka polietylenowego. Taki zestaw pozwala na w miarę swobodne przesuwanie haka po przyponie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adam NDG Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Poproszę o polecenie sprawdzonych haków do dużych jaskółek? Jakie haki stosujecie do 15 -19 cm gum?Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nories Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 hayabusa DSR 132,niekoniecznie do duzych jaskolek,ale to najlepsze haki do dropa jakie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 W wodach stojących, jakie największe obciążenia stosujecie przy tej metodzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kaczor Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Zależy od głębokości i siły wiatru,ale osobiście najciężej łowiłem 30 g. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bassy
Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się w kwestii legalnosci łowienia drop shot'em w naszym kraju?
Top użytkownicy dla tego pytania
24
17
16
15
Popularne dni
14 Lis
22
15 Lis
20
31 Paź
18
29 Kwi
18
Top użytkownicy dla tego pytania
Robert Crocker 24 odpowiedzi
kaczor 17 odpowiedzi
pszzz 16 odpowiedzi
woblery z Bielska 15 odpowiedzi
Popularne dni
14 Lis 2017
22 odpowiedzi
15 Lis 2017
20 odpowiedzi
31 Paź 2018
18 odpowiedzi
29 Kwi 2009
18 odpowiedzi
Popularne posty
woblery z Bielska
Minął rok mojego łowienia tą metodą. Wody stojące i rzeki, cały rok, próby różnych obciążeń, przynęt, sposobów animacji. Pora na małe podsumowanie: Ciężarki. Przerobiłem sporo różnych obciążeń, w rz
b_biba
Tematem metody DS zajmuję się już intensywnie około dwóch lat, może nie nazwałbym siebie ekspertem w tym temacie ale wyniki mam całkiem niezłe. Jako , iż lubię spartańskie krótkie konkretne posty poni
Dano-G
Hej. Wiesz co, ja może Ci napiszę jak ja łowię na dropshota, a poświęciłem tej metodzie bite 4 sezony wędkarskie. Takie raczej długie, bliżej 100-150 dni nad wodą niźli 52 niedziele. I wyszło mi po t
Opublikowane grafiki
454 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi