bassy Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się w kwestii legalnosci łowienia drop shot'em w naszym kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pszzz Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Łowię regularnie LunkerCity 25cm. Hak 4/0 - 5/0, jaskółka zahaczona jak biały robak za pyszczek. I tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Nie stosujesz zadnych dozbrojek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pszzz Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Nie. Ale mówię o sandaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pszzz Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 (edytowane) Zacięcie nie jest problemem. Gorzej jest z "lotnością" takiego zestawu, sama guma waży 45-50g. No i jej ciężar powoduje deformowanie się węzła, nawet na FC rzędu 0,45. Trzeba co ileś tam godzin wymienić przypon.Przy długości jaskółki 7 cali problem staje się wyraźnie mniejszy, jednak jak weźmiesz do ręki gumę 7 cali i 10 cali, to zobaczysz jaka jest różnica. Edytowane 23 Września 2019 przez pszzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Bede probowal ale to jest plan na pozna jesien . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pszzz Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 W łowieniu na takie gumy fajne jest to, że koneserzy świeżego sandacza 30cm myślą, że co chwilę wyciągasz rybę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Jeszcze jedno pytanko jaki ciezarek czy musi byc ciezszy od gumy czy wystarczy taka 20-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pszzz Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Ja do takich kotletów 25cm używam 30-35g. Woda stojąca, 5-8m. Może i dałbym więcej, ale kij mam zdziebko za słaby a i trzeba jeszcze mieć czym zaciąć. 20g to zdecydowanie za mało dla mnie. Tyle ołowiu używam do mini gumek 4 cale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Ja lowie na plytszych wodach 1-3m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ninja05 Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Witam szukam wędki do drop shota pod sandacza co moglibyście polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Delbanka Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Lepiej zamieścić pytanie w wątku http://jerkbait.pl/topic/67670-drop-shot-wszystko-o-tej-metodzie-%C5%82owienia/?hl=%2Bdrop+%2Bshot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zander79 Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 (edytowane) Łowię regularnie LunkerCity 25cm. Hak 4/0 - 5/0, jaskółka zahaczona jak biały robak za pyszczek. I tyle w temacie.Jaki rozmiar haka w w/w zbrojeniu stosujecie dla jaskółek 13-15cm? Dostałem gotowy zestaw i otworzył mi wodę, nie chciałbym wyważać otwartych drzwi... Edytowane 28 Listopada 2019 przez zander79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DzikiBill Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Odświeżę trochę temat. Poszukuje kija do drop shota z brzegu o długości 2,3-2,5m na okonie do ciężarków 7-10g I jaskółek 6-7cm. Co aktualnie na rynku jest godnego polecenia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Ja wziąłem Finezze DS do 12 gr na próbę. Jako pierwszy kij mam phenixa701 ale potrzebowałem czegoś w 2 kawałkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nyny Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Ja do tego używam Phenixa FX862-2Ale w tym tygodniu odbieram Matagi TR76 Super Shore LL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pszzz Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Super blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DzikiBill Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Matagi czy Phenix?? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pszzz Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Super Shore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nyny Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Żeby było śmieszniej to dropowałem nie raz nie dwa z całkiem zacnym komfortem 5gr ciężarkiem wędką na blanku MATAGI T-Russell TR80 Super Mebaru-L SGTW ogóle polubiłem bardzo mocno blanki od Matagi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Żeby było śmieszniej to dropowałem nie raz nie dwa z całkiem zacnym komfortem 5gr ciężarkiem wędką na blanku MATAGI T-Russell TR80 Super Mebaru-L SGTW ogóle polubiłem bardzo mocno blanki od Matagi Lubię wędkę na tym blanku. Chociaż do dropa jej nie używałem... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nyny Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Lubię wędkę na tym blanku. Chociaż do dropa jej nie używałem... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaJa jestem w niej zakochany, jest to jedno z moich odkryć (oczywiście za namową kilku znajomych) w śród blanków. To co ona nie robi u mnie to szok, mega uniwersalny blank.To jest ten blank, który ma u mnie dożywocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wjts1922 Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Kolego Nyny jak odbierzesz Matagi to proszę podziel się wrażeniami. Też mam zamówiony taki kijek u kolegi Skalka ale jeszcze trochę muszę poczekać a rzetelnych informacji w necie za wiele znaleźć nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nyny Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Kolego Nyny jak odbierzesz Matagi to proszę podziel się wrażeniami. Też mam zamówiony taki kijek u kolegi Skalka ale jeszcze trochę muszę poczekać a rzetelnych informacji w necie za wiele znaleźć nie mogę.Ale który, bo kijów Matagi mam kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pszzz Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Kolego Nyny jak odbierzesz Matagi to proszę podziel się wrażeniami. Też mam zamówiony taki kijek u kolegi Skalka ale jeszcze trochę muszę poczekać a rzetelnych informacji w necie za wiele znaleźć nie mogę.Lepiej będzie Ci się spało? Bo rozumiem, że wyboru już dokonałeś... Będziesz zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wjts1922 Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Super Shore LL.Lepiej będzie mi się spało gdyż oczy odpoczna od googla itp. Dzięki za troskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bassy
Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się w kwestii legalnosci łowienia drop shot'em w naszym kraju?
Top użytkownicy dla tego pytania
24
17
16
15
Popularne dni
14 Lis
22
15 Lis
20
31 Paź
18
29 Kwi
18
Top użytkownicy dla tego pytania
Robert Crocker 24 odpowiedzi
kaczor 17 odpowiedzi
pszzz 16 odpowiedzi
woblery z Bielska 15 odpowiedzi
Popularne dni
14 Lis 2017
22 odpowiedzi
15 Lis 2017
20 odpowiedzi
31 Paź 2018
18 odpowiedzi
29 Kwi 2009
18 odpowiedzi
Popularne posty
woblery z Bielska
Minął rok mojego łowienia tą metodą. Wody stojące i rzeki, cały rok, próby różnych obciążeń, przynęt, sposobów animacji. Pora na małe podsumowanie: Ciężarki. Przerobiłem sporo różnych obciążeń, w rz
b_biba
Tematem metody DS zajmuję się już intensywnie około dwóch lat, może nie nazwałbym siebie ekspertem w tym temacie ale wyniki mam całkiem niezłe. Jako , iż lubię spartańskie krótkie konkretne posty poni
Dano-G
Hej. Wiesz co, ja może Ci napiszę jak ja łowię na dropshota, a poświęciłem tej metodzie bite 4 sezony wędkarskie. Takie raczej długie, bliżej 100-150 dni nad wodą niźli 52 niedziele. I wyszło mi po t
Opublikowane grafiki
454 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi