Skocz do zawartości
  • 0

Drop Shot - wszystko o tej metodzie łowienia

bassy

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zacięcie nie jest problemem. Gorzej jest z "lotnością" takiego zestawu, sama guma waży 45-50g. No i jej ciężar powoduje deformowanie się węzła, nawet na FC rzędu 0,45. Trzeba co ileś tam godzin wymienić przypon.

Przy długości jaskółki 7 cali problem staje się wyraźnie mniejszy, jednak jak weźmiesz do ręki gumę 7 cali i 10 cali, to zobaczysz jaka jest różnica.

Edytowane przez pszzz

• 0

Łowię regularnie LunkerCity 25cm. Hak 4/0 - 5/0, jaskółka zahaczona jak biały robak :) za pyszczek. I tyle w temacie.

Jaki rozmiar haka w w/w zbrojeniu stosujecie dla jaskółek 13-15cm? Dostałem gotowy zestaw i otworzył mi wodę, nie chciałbym wyważać otwartych drzwi...

Edytowane przez zander79

• 0

Żeby było śmieszniej to dropowałem nie raz nie dwa z całkiem zacnym komfortem 5gr ciężarkiem wędką na blanku MATAGI T-Russell TR80 Super Mebaru-L SGT

W ogóle polubiłem bardzo mocno blanki od Matagi :)

Lubię wędkę na tym blanku. Chociaż do dropa jej nie używałem...

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

• 0

Lubię wędkę na tym blanku. Chociaż do dropa jej nie używałem...

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Ja jestem w niej zakochany, jest to jedno z moich odkryć (oczywiście za namową kilku znajomych) w śród blanków. To co ona nie robi u mnie to szok, mega uniwersalny blank.

To jest ten blank, który ma u mnie dożywocie :)

• 0

Kolego Nyny jak odbierzesz Matagi to proszę podziel się wrażeniami. Też mam zamówiony taki kijek u kolegi Skalka ale jeszcze trochę muszę poczekać a rzetelnych informacji w necie za wiele znaleźć nie mogę.

Ale który, bo kijów Matagi mam kilka ;)

• 0

Kolego Nyny jak odbierzesz Matagi to proszę podziel się wrażeniami. Też mam zamówiony taki kijek u kolegi Skalka ale jeszcze trochę muszę poczekać a rzetelnych informacji w necie za wiele znaleźć nie mogę.

Lepiej będzie Ci się spało? Bo rozumiem, że wyboru już dokonałeś... Będziesz zadowolony.

• Like 1