Skocz do zawartości

Jaki spinning do 400zł

Łukasz91

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym zastosował nieco mocniejszy kij do 40gr np shimano technium 27, 10-40 lub Daiwa POWERMESH, albo cos z ugly sticka, ewentualnie z tanszych dragon millenium pike lub cos w ten desen np super fast

Do gum i jigowania polecam daiwa infinity (warto poszperać po allegro)

Rozumiem jak na Siemianowke to z lodzi lowienie. Polecam tani zajebisty kij Dragon Millennium Wobbler 2.40m 10-35

gr. Na allegro znajdziesz za kawalek ceny ktora podales. Nie do zdarcia a jak juz sam polamiesz to Dragon szybko znajduje potrzebne elementy przerabialem. Sprawdza sie i do woblerow i do gum i do trolla. Mam trzeci sezon i chociaz do trolla zakupilem Batsona HS to Dragon Millennium to ciagle moj wybor #1 do pozostalych szczupaczych zasosowan z lodzi, oprocz jerkow rzecz jasna.

Kuba polamal wczoraj przy banalnej sytuacji wlasnie Dragona (na kilka czesci poszlo). Moze sie pochwali ktory to..?

Ja duzo wczesniej polamalem przy rzucie Dragona Expressa, taki wlasnie do woblerow byl sygnowany bo widnialo na nim rowniez logo producenta woblerow.

Rowniez slyszalem o tej dostepnosci czesci :D i tak sobie pomyslalem, ze mnie jest potrzebny kij a nie zapasowe czesci.

Takze dolnik zdaje sie oddalem komus tu na foruum...

Gumo

Ja duzo wczesniej polamalem przy rzucie Dragona Expressa, taki wlasnie do woblerow byl sygnowany bo widnialo na nim rowniez logo producenta woblerow.

Co to za kij Dragon Express? Kojarze tylko kolowrotek

O ile pamiętam kije te były w sprzedaży z 8 lat temu (może nawet dawniej). Kosztowały sporo jak na tamte czasy, ale chyba nie spodobały się nie tylko Gumo, bo szybko zaczęły się wyprzedaże i promocje tej serii

Witam!

Wracaając do tematu...

Jeżeli masz możliwość porównania tych dwóch kijów shimano w sklepie to wyboru dokonasz sam. Jeżeli kupujesz za pomocą internetu to sprawa wygląda gorzej. Byłem posiadaczem omawianego shimano technium i powiem, że kij , akcja szczytowa, jest moc, ładne wykonanie. Natomiast mam dwa shimano beast mastery /feeder do 150gr/ i wydaje mi się , że spinning beast master może mieć głebsze ugięcie od technium'a. Trzeba te kije porównać w sklepie i dokaonać właściwego wyboru.

Pozdrawiam

• 7 lat później...

Witam

Poszukuję spinningu o długości ok.2,5-2,7m i wyrzucie maks.30-40g. Wędka będzie mi służyła do połowu woblerami i cięższymi wahadłówkami (czyli nie chcem wklejki).

Spinning chciałbym o akcji szczytowej pod obciazeniem pracujący w większej części wędziska i mocnym dolniku, oczywiście dolnik w korku;). Co polecacie do 400zł, czekam na wasze propozycje.

Pozdrawiam

Witam

Poszukuję spinningu o długości ok.2,5-2,7m i wyrzucie maks.30-40g. Wędka będzie mi służyła do połowu woblerami i cięższymi wahadłówkami (czyli nie chcem wklejki).

Spinning chciałbym o akcji szczytowej pod obciazeniem pracujący w większej części wędziska i mocnym dolniku, oczywiście dolnik w korku;). Co polecacie do 400zł, czekam na wasze propozycje.

Pozdrawiam

Wpisz w allegro "święty Graal" albo coś w ofercie Mikado. Nie dość że japońskie to jeszcze idealnie spełnią Twoje małe wymagania.