Skocz do zawartości

dalekosiężny multik

Wojtasz

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co widzę to w miarę rozsądnie Tarantula, a po bandzie to IP68.  Ten IP mnie bardzo zaciekawił. Pytanie od ilu będzie startował i jak sytuacje z łożyskami czy nie trzeba ich wymienić na lepsze. Co do wytrzymałości już wiem ,żę te 30 -40 gr leciutko wytrzyma.

• Like 1

honey do steez a i owszem ale do ip to tak jakby z mlynka mh zrobic ul ,troche dziwne to zagranie marketingowe,w dobie ciaglego odchudzania

a gdzie szpula HLC sie podziala?nie ogarniam troche tegoimg20100509041453397.jpg

?????????????????????????????????????????????????????????????????

Edytowane przez didi

tez tego wszystkiego troche nie ogarniam. Za dużo tego wszystkiego. Wrócę do tematu. Daiwa , Megabass jak najbadziej. Z Shimaniaków jakoś się wyleczyłem. Poczytam jeszcze trochę, może ktoś z użytkowników Tatuli HLC, Zillona, albo właśnie Megabassa się jeszcze wypowie.

wiem proraf co to za narzedzie jest,kolega  na  swoim  100CC ma ,ale ja nie :)

zaraz zaraz teraz ja sie pomylilem kolega ma HLC a ty piszesz o PE ,a to zasadnicza roznica,ja na PE sie nie zdecydowalem ,ponoc ciezka do ogarniecia jest i zbyt duzych roznic nie ma?

Edytowane przez didi

Jeszcze jeden daiwa T3 SV z wodzikiem TWS. Szpula sv jest bardzo lekka, dół pewnie obsłuży idealnie, wodzik TWS. Cena lepsza od IP. Megabass chyba też jest na bazie tego multika. Mam steeza sv do kija 12 lb i jest miód. Tylko czy T3 wytrzyma na kiju do 1 oz, i przynęty 15-30 gr.

Edytowane przez Wojtasz

Tylko czy T3 wytrzyma na kiju do 1 oz, i przynęty 15-30 gr.

Z opisu na tej stronie wynika że da radę od 3,5g do 80g.

Daiwa T3 ma taką samą szpulę jak Ryoga 1016.

http://japantackle.com/reel-archives/casting-reel-archives/discontinued-models/daiwa-t3-sv.html

Z.

Edytowane przez Zbigart

Prawdopodobnie padnie na T3SV, cena znośna, TWS i szpula SV która jest kozak. Przy steezie sv wszystko lekkie lata ładnie i nic się nie plącze, zero bród. Tutaj będzie chyba podobnie. Jeszcze jak by były inne kolory zamiast złota było by ekstra

Edytowane przez Wojtasz

Prawdopodobnie padnie na T3SV, cena znośna, TWS i szpula SV która jest kozak. Przy steezie sv wszystko lekkie lata ładnie i nic się nie plącze, zero bród. Tutaj będzie chyba podobnie. Jeszcze jak by były inne kolory zamiast złota było by ekstra

Kup fx68 i dokup szpulę sv.Jeśli nie zamierzasz schodzić poniżej 5g ,to standardowa szpula też jest spoko.

Wróciłem do pierwszej strony i widzę ,że @Wojtasz szuka czegoś do wabików 8-50g.Dlatego nie wiem ,czy jest sens tak bardzo koncentrować się na szpulach sv.Przy takich ciężarach szpulka sv nie spowoduje ,że odległości będą lepsze-przynajmniej ja mam takie doświadczenia.

Edytowane przez marcin_krych

Łowienie Sandaczy na lekkie wobki,zestawem castingowym, w nocy to jest spore wyzwanie, nie wiem czy tu szpulka SV aż tak dużo pomoże,że wędkowanie stanie się bezstresowe?

Edytowane przez maniek1972