PILOT Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 A faktyczne - sorki spać się chce;)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 tak wiec co bys nie wybral bedzie dobrze,zillion to fajny podklad pod tuning,choc ostatnio utrudniaja na poczet nowego slynnego tatuliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Z tego co widzę to w miarę rozsądnie Tarantula, a po bandzie to IP68. Ten IP mnie bardzo zaciekawił. Pytanie od ilu będzie startował i jak sytuacje z łożyskami czy nie trzeba ich wymienić na lepsze. Co do wytrzymałości już wiem ,żę te 30 -40 gr leciutko wytrzyma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 30-40g bez jęknięcia a w dole najlepiej 7/10g w komforcie poza tym są do niego lżejsze szpulki Honey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) honey do steez a i owszem ale do ip to tak jakby z mlynka mh zrobic ul ,troche dziwne to zagranie marketingowe,w dobie ciaglego odchudzaniaa gdzie szpula HLC sie podziala?nie ogarniam troche tego????????????????????????????????????????????????????????????????? Edytowane 4 Stycznia 2016 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 tez tego wszystkiego troche nie ogarniam. Za dużo tego wszystkiego. Wrócę do tematu. Daiwa , Megabass jak najbadziej. Z Shimaniaków jakoś się wyleczyłem. Poczytam jeszcze trochę, może ktoś z użytkowników Tatuli HLC, Zillona, albo właśnie Megabassa się jeszcze wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) ale do tatuli HLC k....a jest! a jaki to wszedzie gdzie bys nie popatrzyl Edytowane 5 Stycznia 2016 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ja do łowienia m.in. boleni na Odrze i Warcie używam TD Zilliona 100 shla ze szpulką I'ze factory PE Special Long cast spool.Multiplikator sprzęgnięty jest z kijkiem Phenix Recon do 1 1/2oz.Łowie na przynęty od 8 gr do ok 50 gr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) wiem proraf co to za narzedzie jest,kolega na swoim 100CC ma ,ale ja nie zaraz zaraz teraz ja sie pomylilem kolega ma HLC a ty piszesz o PE ,a to zasadnicza roznica,ja na PE sie nie zdecydowalem ,ponoc ciezka do ogarniecia jest i zbyt duzych roznic nie ma? Edytowane 5 Stycznia 2016 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Na OLX jest IP68L za 1890pln (nowy?) Edytowane 5 Stycznia 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 W celu rozwiania wątpliwości co do pochodzenia: Po kilkudniowych testach mogę potwierdzić, że rzuca dalej od Ryogi 1016 zarówno ze szpulą standard jak i IZE 1012.Spokojnie ogarnia przynęty od 6 gr do ponad 60 gr... (szpula standard). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Jeszcze jeden daiwa T3 SV z wodzikiem TWS. Szpula sv jest bardzo lekka, dół pewnie obsłuży idealnie, wodzik TWS. Cena lepsza od IP. Megabass chyba też jest na bazie tego multika. Mam steeza sv do kija 12 lb i jest miód. Tylko czy T3 wytrzyma na kiju do 1 oz, i przynęty 15-30 gr. Edytowane 5 Stycznia 2016 przez Wojtasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigart Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Tylko czy T3 wytrzyma na kiju do 1 oz, i przynęty 15-30 gr.Z opisu na tej stronie wynika że da radę od 3,5g do 80g.Daiwa T3 ma taką samą szpulę jak Ryoga 1016. http://japantackle.com/reel-archives/casting-reel-archives/discontinued-models/daiwa-t3-sv.html Z. Edytowane 5 Stycznia 2016 przez Zbigart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 T3SV wytrzyma spokojnie i o wiele więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Prawdopodobnie padnie na T3SV, cena znośna, TWS i szpula SV która jest kozak. Przy steezie sv wszystko lekkie lata ładnie i nic się nie plącze, zero bród. Tutaj będzie chyba podobnie. Jeszcze jak by były inne kolory zamiast złota było by ekstra Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Wojtasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigart Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jest inny kolor.Wygląda tak :http://www.megabass.co.jp/site/products/fx73sv-2/ Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Prawdopodobnie padnie na T3SV, cena znośna, TWS i szpula SV która jest kozak. Przy steezie sv wszystko lekkie lata ładnie i nic się nie plącze, zero bród. Tutaj będzie chyba podobnie. Jeszcze jak by były inne kolory zamiast złota było by ekstraKup fx68 i dokup szpulę sv.Jeśli nie zamierzasz schodzić poniżej 5g ,to standardowa szpula też jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Złoty:)? To jest pomarańcz:). Każdy będzie dobry - T3SV, FX73SV, FX68+SV Spool. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 A nowy Zillion TW SV? Wiadomo kiedy będzie dostępny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Wróciłem do pierwszej strony i widzę ,że @Wojtasz szuka czegoś do wabików 8-50g.Dlatego nie wiem ,czy jest sens tak bardzo koncentrować się na szpulach sv.Przy takich ciężarach szpulka sv nie spowoduje ,że odległości będą lepsze-przynajmniej ja mam takie doświadczenia. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez marcin_krych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Ale będzie nieco na pewno lepiej np przy nielotnej przynęcie 8g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 SV przy glowkach 20-30 gr się nie przyda, ale właśnie przy sandaczowych nocnych nielotnych woblerach jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 No i w nocy, nie trzeba hamować szpuli kiedy wabik wpada do wody Ps.Za ile możesz kupić t3sv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Łowienie Sandaczy na lekkie wobki,zestawem castingowym, w nocy to jest spore wyzwanie, nie wiem czy tu szpulka SV aż tak dużo pomoże,że wędkowanie stanie się bezstresowe? Edytowane 6 Stycznia 2016 przez maniek1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Maniuś, pomoże, bezstresowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi