roofi Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Witam, jestem nowy na forum i mam pytanie odnośnie spiningów team dragon, chodzi mi o modele 2,13m 14-35 gr i 2,21 10-28 gr. Planuję coś zakupić do łowienia sandaczy. Uzywam przynęt o gramaturze 10-15 gram, czasem około 20 gr ale to maksimum na moje łowisko. Może ma ktoś takie kijki w uzyciu i proszę o rady który bardziej się nada wg was. dzięki za odp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 cześć,miałem kiedyś model 2,13m 14-35 z starej serii (używałem pod sandacze i szczupaki z gumami - opad itd.) - wędzisko bardzo lekkie i szybkie, jedyną wadę moim zdaniem stanowił za długi dolnik (konkretnie korek z uchwytem)pozdrMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Jeśli będziesz łowił tylko do 20gr to lepszym wyborem będzie 2,21m10-28gr kijek będzie odpowiedni bo 2,13m 14-35gr jest sporo sztywniejszy i nadaje się pod przedział 22-28gr łowie tymi kijami... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 posiadam akurat oba kije i uważam że do przynęt 15g napewno kij 14-35.nie jest taki mocny.guma 10cm na główce 15g to max tego kija powyżj się przeładowuje.o dziwo dużo mocniejszym kijem jest 230 14-35.natomiast 221 10-28 używam na pstrągi do przynet max 10,12g.co do akcji to ja bym opisał 221 fast;213 x-fast.poza tym kije bardzo lekkie o cienkich blankach lecz mają jedną wadę.w deszczowe dni szpachel na korku mieknie i się wyciera.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Jeśli chodzi o deszczowe dni to nie spotkałem się z tą sytuację a mógłbyś powiedzieć z której serii masz tego kijka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 z pierwszej 2 30 14-35; z pierścieniami na dolniku 2 40 18-42 te 2 już naprawiałem i ww 2 nowe jeszcze korek ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Kurde mam kijki już kilka lat i nic się nie stało z innymi często brodze i też nic no ale będę miał to na uwadze Dzięki i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pando Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 witam serdecznie.Oczywiście nie wiem czy trafilem na dobre forum, no ale gdzie indziej mógłbym sie dowiedzieć tzn.Przymierzam sie do zakupu wędki Team Dragon 2.75m, 3-14g i mam takie pytanie. Jeśli trafi mi sie jako przyłów boleń taki np. 60-70cm(wiem wiem, ładny przyłó) czy wędka wytrzyma? czy tylko usłyszę trzask i obraz mi łzy rozmarzą? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 @Pando miałem ten kij i jestem przekonany że na takim przyłowie na pewno nie pęknie, ponadto trzeba pamiętać o prawidłowym dobraniu mocy linki i co chyba najważniejsze to ustawienie hamulca to i wyciągniesz przyłów w postaci 70+ Szybciej złamiesz go klapą od bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi