Skocz do zawartości

Rodacy bohaterom !

Ugly

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że miesiąc styczeń jest takim kiedy Polacy chętnie okazują pomoc potrzebującym pragnę zaproponować wsparcie akcji:

Polacy Bohaterom

Poza granicami naszego kraju, na dawnych kresach wschodnich, żyje jeszcze garstka kombatantow organizacji niepodległosciowych z czasu  II w.ś

Nierzadko w bardzo trudnych warunkach. To własnie dla nich prznaczona jest pomoc poprzez tą akcję. Pragnę zwrócić  uwagę i tu cytat ze strony www.

"Akcja jest apolityczna i ponad podziałami i obok wspierania polskich środowisk na Kresach buduje przyjazną atmosferę i dobrą lokalną aktywność

Akcji nie wykorzystujemy w żadnym wypadku do celów politycznych zarówno na szczeblu samorządowym jak i ogólnopolskim

Akcja nikogo nie wyklucza , nie ocenia i nie pyta o poglądy" Akcje wspiera też Min.Spraw Zagranicznych PL

http://www.rodacybohaterom.pl/ 

rodacy-bohaterom-logo.jpg

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 8

Aktualny minister??

A jaka tobie czlowieku różnica ? Albo chcesz wspomóc tych starców co stoją nad grobem za ich walkę albo nie. Czy jak poprzedni to dobrze a jak obecny to żle lub odwrotnie ? Nie mieszajcie tu polityki proszę. 

• Like 6

Nie bardzo chcę w to mieszać politykę,ale ówcześni politycy,ci co rządzili,i ci co rządzą .........powodują że jak się pod czymś podpisują,coś popierają itd,to sprawa dla mnie przestaje wyglądać tak prosto ,jakby się prostą wydawała.Nic więcej. :)

Chciałbym wspomóc "starców nad grobem"...  Ale nie podoba mi sie się ordynarne mieszanie polityki do działalności charytatywnej i udawanie, że to nie mieszanie polityki do działalności....

Cieszy mnie,  że chcesz pomóc  :) Wszystkie detale masz na linkowanej stronie www akcji. Pozostawiam Twojej Kolego ocenie czy to akcja polityczna czy nie. Nie bardzo widzę tu gdzieś "ordynarne mieszanie" Zacytuję ponownie: "Akcja jest apolityczna i ponad podziałami i obok wspierania polskich środowisk na Kresach buduje przyjazną atmosferę i dobrą lokalną aktywność" Do pozostałej częsci wypowiedzi nie ustosunkuję się albowiem wejść w sferę polityki. Powiem tylko tak: jednym z obojetnie jakiej opcji przeszkadza tylko to, ze popiera to druga opcja. I odwrotnie. Tu nie powinno być watpliwości albowiem cel jest chyba bliski sercu każdego Polaka. A, i jeszcze jedno: sam nie wiem ktory minister to poparł. Jest mi to obojetne. Na stronie jest napisane Ministerstwo Spraw Zagranicznych 

• Like 2

Niemcy i Rosjanie wprowadzili do naszej nowej świeckiej tradycji wrogie sobie plemiona nasich i wasich - co widać.. A może by niemieckim wzorem założyć w Polsce - na zgodę - muzeum wypędzonych, porzuconych i zapomnianych ?

• Like 5