Chups Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Witam, czy ktoś już zaczynał sezon w poszukiwaniu okoni na tej rzece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Lewa str.mało dostępna i nieciekawa ( dla mnie)Zdecydowanie wybrałbym prawa str.Przed tama(będziesz miał parę stanowisk.Głębokość około 60cm ( koledzy poprawia jak się mylę)Jak Łyna się rozszerzy to proponowałbym ominąć.Później całkiem ciekawe prześwity.Przy linii wysokiego napięcia zatrzymaj się na dłużej ( uwaga na dziki)A nie lepiej teraz od Wadaga w dół prawą str. Jest szansa na niedużego klenia, okonia.A tamten odcinek zostaw sobie, jak woda się troszkę ogrzeje.Chyba że zapoznawczo.... PsNa połączeniu Łyny z Wadagiem jak przejdziesz przez most na Wadagu, to po prawej str.będziesz miał dwa ładne doły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Jak ktoś jest chętny na wspólny Street Fishing w Olsztynie to ja czekam na odzew. Na Łynie coś tam łowiłem ale to poza miastem. Czekam tylko aż MC Nextino do mnie dotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil_Be Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Ja może bym się pisał ale tylko mogę w weekendy, bo teraz sporo roboty w firmie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Na co się nastawiasz, gdzie i jakim sprzętem trzeba dysponować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil_Be Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Leśna koło mostu - klenie i okonie, Bartąg - kropki i klenie, czasem szczupak,Tuwima most - okonie i klenie,Na starówce nie łowię, podobnie centrum.Wystarczy kij typu Parabellum SG do 7G który sparowałem z Legalisem 1500 lub Revrosem 2500 z linką 0.4 PE lub zyłką 0,10mm. A to moje killery na te odcinki rzeki. Jak nastawiam się na szczupaki to zabieram inny sprzęt. Edytowane 28 Lutego 2016 przez Kamil_Be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Taki Street ... z 1995 r. z tego co pamiętam to jazie tłukli na potęgę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Klimat fajny tylko jazi i fiatów 126p co raz mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawcio449 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Grzegorz spoko fotki masz może jakieś fotki z lasu miejskiego? pamiętam lata na Łynie coś koło 1997-2005 bliskie okolice mostu Smętka i na wysokości wioski indiańskiej jazie i klenie stadami 20-40 sztuk 50-60+ cm teraz raptem widać jakieś kleniki 20-30cm. Jakby był ktoś z was w okolicy mostu Smętka rozglądajcie się za kłusolami, w tamtym roku wracałem przez ten most w nocy z ryb z pobliskiego jeziora i trzech kłusoli stało na moście rozkładali siatę na całą szerokość rzeki pech chciał ,że miałem rozładowany telefon i nie miałem jak powiadomić PSR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lirycznynarkoman Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) W okolicy lasu miejskiego, w jakubowie, przy polowaniu na klenie trafił na szczupak 80cm, byłem wtedy lekko zdziwiony, pozatym to mnóstwo klenia kiedyś tam było, ostatnie lata zaglądałem i są też rybki ale kiedyś było więcej widać, miałem taki dołek gdzie co roku łowiłem klenie Trafiają się też w okolicy starówki tęczaki i okonie. Edytowane 14 Marca 2016 przez lirycznynarkoman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Będę przeglądał archiwa to może jeszcze coś znajdę. Ryb coraz mniej bo i takie czasy. Woda mała, kajaki też robią swoje. Jedno co pozostało to piękne widoki, szczególnie wiosną, tylko te śmieci na brzegach.... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Chups Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Witam Dzisiaj z Kolegą wybraliśmy się na Okonki w okolice Brzezin.Okoni brak za to na wędkach zameldowały się dwa szczupaki , oczywiście trafiły do wody i czekają na Maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Zimna woda i okonki siedzą jeszcze w jeziorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rybak_stefan Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Jeżeli mogę, to "odświeżę" temat.Prawie każdy piątek (tak od 9.00 do 13.00) "katuję" odcinek powyżej Brzezin.I co? i nic!Poza sporadycznymi okonkami, WIELKA LIPA. Czy robię coś źle (smurzaki, "żabki" Dorado, "Baryłki" z Kujaw. Czasem: zaśniedziałe obrotówki między "0" a "1"..POMOCY !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Miałem tam małe pstrągi takie 20 cm ... lipa ogólnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Teraz Łyna powyżej Brzezin to trudny odcinek, rzeka trochę zarosła i rybki się pochowały. Poziom wody jest wysoki i słabo ciągnie. Można się pobawić z rybkami ale trzeba trafić na żer.Za to poniżej Olsztyna coś się dzieje 47 cm C&R 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rybak_stefan Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 "Poniżej" tzn. gdzie dokładnie (jeżeli to nie tajemnica )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) "Poniżej" tzn. gdzie dokładnie (jeżeli to nie tajemnica )? Edytowane 13 Czerwca 2016 przez GregorS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maxtip Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 "Poniżej" tzn. gdzie dokładnie (jeżeli to nie tajemnica )?... kiedyś, jak to się mówi "za dzieciaka", wsiadałem w "siedemnastkę" i jechałem do WuDeKu... tam skręcałem w lewo, idąc przy stadionie leśnym i dalej, dalej, aż do rzeki... a później powolutku w dół do "połączenia" lub trochę dalej... te czasy już nie wrócą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Bez względu od którego miejsca zaczniesz trafisz na ryby, jak będziesz się umiejętnie poruszał brzegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Jakie wyniki na Łynie ostatnio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 http://olsztyn.wyborcza.pl/olsztyn/7,48726,21383563,lyna-wysycha-przez-obwodnice-mieszkancy-bija-na-alarm.html#BoxLokOlszLink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maxtip Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 http://olsztyn.wyborcza.pl/olsztyn/7,48726,21383563,lyna-wysycha-przez-obwodnice-mieszkancy-bija-na-alarm.html#BoxLokOlszLink... wygląda to paskudnie ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Coś się zmieniło ostatnio w temacie połowu od Rusi w stronę Rezerwatu Las Warmiński ? Do tej pory tam był chyba całkowity zakaz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rybak_stefan Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Byłem wczoraj na moście na Brzezinach i przeszedłem się kawałeczek wałem wzdłuż rzeki. Kolor wody w Łynie: "kawa z mlekiem" (fajnie widać jak czysta woda z Kortówki miesza się z tą w Łynie). Jak myślicie, czy ta "kawa z mlekiem" to efekt roztopów czy też budowanego powyżej mostu technicznego w ok. Bartąga? Czy taki kolor wody jest typowy dla tej pory roku? I najważniejsze! Czy warto spróbować już lekkiego spinningu na odcinku od tego mostu na Brzezinach w kierunku ul. Tuwima? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 W Bartągu wczoraj kolor wody jest taki sam, spływa mleko z pól i z budowy. Jeszcze jak będzie czas sprawdzę powyżej budowy czy kolor wody jest inny. Pochodziłem chwilę ze spinem ale w wodzie cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Chups
Witam, czy ktoś już zaczynał sezon w poszukiwaniu okoni na tej rzece?
Top użytkownicy dla tego pytania
11
9
7
5
Popularne dni
2 Lut
6
8 Sty
5
30 Mar
4
14 Mar
4
Top użytkownicy dla tego pytania
Robert Crocker 11 odpowiedzi
GregorS 9 odpowiedzi
Chups 7 odpowiedzi
rybak_stefan 5 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lut 2016
6 odpowiedzi
8 Sty 2016
5 odpowiedzi
30 Mar 2017
4 odpowiedzi
14 Mar 2016
4 odpowiedzi
Popularne posty
Chups
Co do drapieżników to Okoń, Szczupak oraz Jaź i Kleniu.
yakoto
Ukazany na filmie to już chyba ostatni odcinek z tak dzikim charakterem, a po zwalonych drzewach już zapewne nie ma śladu. Tak myślę na podstawie tego co widzę na odcinku ciut wyżej co wyprawiają bobr
GregorS
Teraz Łyna powyżej Brzezin to trudny odcinek, rzeka trochę zarosła i rybki się pochowały. Poziom wody jest wysoki i słabo ciągnie. Można się pobawić z rybkami ale trzeba trafić na żer. Za to poniżej O
Opublikowane grafiki
62 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi