Chups Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Witam, czy ktoś już zaczynał sezon w poszukiwaniu okoni na tej rzece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 http://olsztyn.wyborcza.pl/olsztyn/7,48726,21478353,osuszyli-lyne-oburzonych-przybywa-czas-na-ratowanie-rzeki.html#BoxLokOlszLink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Woda odzyskuje kolor w Bartągu, może coś z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 http://olsztyn.wyborcza.pl/olsztyn/7,48726,21565912,powazny-wyciek-do-rzeki-lyna-mieszkancy-olsztyna-alarmuja.html#BoxLokOlszImg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 guciolucky Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Chyba fałszywy alarm bo jaziki tam skubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Oby ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 (edytowane) Edytowane 30 Marca 2017 przez Marcin Ostróda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 http://olsztyn.wyborcza.pl/olsztyn/7,48726,21588016,bitwa-o-lyne-urzednik-wyjasnia-radny-kontratakuje.html#BoxLokOlszImg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Mocno trącona 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TrikWe Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Pytanie czy wędkował ktoś powyżej Olsztyna a dokładnie w okolicach Bartoszyc? Wybieram się w delegację będę miał chwilę czasu... może warto zamoczyć kija... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maja 2 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Ja jestem z Bartoszyc. Niestety teraz na Łynie nie łowię, popadały deszcze, woda przybrała, nurt jest szybki. Jeśli jednak pogoda się ustabilizuje i woda trochę opadnie to masz szansę głównie na klenie, jazie i okonie. Generalnie rzeka dość wąska na odcinkach miejskich i w pobliżu. Rozszerza się dopiero za Sępopolem, w okolicy Stopek, gdzie jest cofką rosyjskiego zbiornika zaporowego. Są jeszcze zapory w okolicy Rogóża i Kotowa. W mieście (Bartoszyce) średnio głęboka- nieco ponad 2 metry, woda zazwyczaj przejrzysta, ryby dość ostrożne i trudne- to moje subiektywne zdanie. Jak dobrze trafisz to klenie można złowić naprawdę ładne, wiem o złowionym przez mojego kolegę ( ale latem), który miał około 60 cm. Są takie ale oczywiście to nie norma. Jak chcesz białą rybę to głównie płocie i małe klonki, krapie. Nie wiem jak w tym roku i przy takiej pogodzie będą brały- to co się dzieje to ewenement i nie wiem jak wpłynie na ryby. Ogólnie jest zakaz połowu z łodzi do końca kwietnia, więc tylko brzeg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PajkMajster Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Czołem załoga. Atakował już ktoś w lutym w Olsztynie Łynę? Czaję się wybrać ze spinem teraz w weekend na Brzeziny. Może chociaż jakieś okonki na paprochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil_M Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Witam. Za tydzień będę w Olsztynie z soboty na niedzielę. Będę nocował przy starym mieście, blisko zamku. Po 18.30 będę miał czas połowić, pewnie z 2 godziny. Jest jakaś szansa na jakiekolwiek efekty o tej porze w wieczornych godzinach? Lepiej iść od okolic zamku w górę czy w dół rzeki? Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Chups
Witam, czy ktoś już zaczynał sezon w poszukiwaniu okoni na tej rzece?
Top użytkownicy dla tego pytania
11
9
7
5
Popularne dni
2 Lut
6
8 Sty
5
30 Mar
4
14 Mar
4
Top użytkownicy dla tego pytania
Robert Crocker 11 odpowiedzi
GregorS 9 odpowiedzi
Chups 7 odpowiedzi
rybak_stefan 5 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lut 2016
6 odpowiedzi
8 Sty 2016
5 odpowiedzi
30 Mar 2017
4 odpowiedzi
14 Mar 2016
4 odpowiedzi
Popularne posty
Chups
Co do drapieżników to Okoń, Szczupak oraz Jaź i Kleniu.
yakoto
Ukazany na filmie to już chyba ostatni odcinek z tak dzikim charakterem, a po zwalonych drzewach już zapewne nie ma śladu. Tak myślę na podstawie tego co widzę na odcinku ciut wyżej co wyprawiają bobr
GregorS
Teraz Łyna powyżej Brzezin to trudny odcinek, rzeka trochę zarosła i rybki się pochowały. Poziom wody jest wysoki i słabo ciągnie. Można się pobawić z rybkami ale trzeba trafić na żer. Za to poniżej O
Opublikowane grafiki
62 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi