Tomy Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Raczej miałem na myśli pracę 7mek.Może miałem taki akurat fart ale one najlepiej chodziły co do 9tek,5tek i 6stek nie mogę wyrazić opinii bo ja trafiłem jakieś nie za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Połamania! Zdjęcia rób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Połamania! Zdjęcia rób.Tia na teściowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Dla mnie najlepiej chodzą siódemki(siudaki). Bolki u nas na poppery nie biorą. Przynajmniej na razie. Jak zaczną to będę to wiedział i wyciągnę popki z pudełek bo je mam. Kilka lat temu na popki był szał. Teraz się po prostu nie opłaca, bo w tym samym czasie można wyciągnąć więcej ryb na inne przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 @Krisu23, bolki na Twojej zaporówce wrócą do dawnych upodobań i będą brały na poppery Mam nadzieję Bo to zajebiaszcze łowienie jest. Ale na siudaki niech też dalej biorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Zapewniam Cię, że najlepsi mają woblery boleniowe na każdą okazję i wśród nich poppery stanowią jedną z podstawowych przynęt. Ja się nawet za dobrego nie uważam, a co dopiero za najlepszego.Najlepsi w tym roku to na Żywcu mieli na popki po kilka boleni za sezon. I tak zostanie, bo powierzchniowe przynęty już do grudnia nic nie zdziałają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 @bobesku z tego co wiem to ta warta tam mocno nie ciagnie na tym odcinku poznanskim kup sobie ze 2 3 rapale cd do jechania z pradem na jesien cos okolo 7 cm bo i sieczki nie ma i nie ma co sie bawic wobkami po 3 4 cm do tego jakies wobki 7 9cm ale o dosc wyraznej pracy jak na woblery boleniowe gadaj z tofikiem on lowil na woblery johny kalik jesien to nie lato ze trzeba jechac patykiem pod lustrem ile fabryka dala mozna nieco glebiej i wolniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Sprawdzę te rapalki zaraz jak to wygląda:Tam na tych betonach te bolenie niby nie do złapania są [tak lud narodu twierdzi:P] Dlatego ich tam trochę jest..Tam tylko za klenikami i jasiami latam ...Ogólnie bolenie będę łowił na Warcie w całej WLKP,a beton to tylko gdy brak transportu dalej i zostaje MPK:)dzięki szpiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Tam na tych betonach te bolenie niby nie do złapania są [tak lud narodu twierdzi:P] Dlatego ich tam trochę jest.. Moze to i dobrze ze ludzie tak sadza. Przynajmniej nie trafiaja do wora i wiecej zostanie dla nas <_< Wszystkie bolenie jakie dotad zlowilem sa z betonow, wiec sa mozliwe do przechytrzenia. Inna sprawa ze lowi sie dosc ciezko, bo niespecjalnie jest sie gdzie ukryc po tym jak oczyscili opaske. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Osobiście nie przypominam sobie przypadku aby zamiana jednego wobler lusterukącego na podobny, ale o minimalnie innej akcji, otworzyła worek z rybami. Efektem takiego mieszania była co najwyżej jedna ryba która akurat się napatoczyła lub zagapiła. Niestety do takich akcji często się dorabia fałszywy wniosek, że ten wobler to jest to. Wcześniej czy później się wraca grzecznie do punktu wyjścia Zamiana przynęty ma sens na model różniący się istotnie, np. chlapak agresywny na chlapaka subtelnego, woblera 5 cm na 12 cm, wobler na gumę itd. Takie zamiany potrafią odczarować wodę. Przynęty na bolenie są bardzo ważne, ale niestety bez wiedzy, kiedy, gdzie, jak, są mało użyteczne. Trzeba taką wiedzę budować na podstawie wypraw udanych i nieudanych i powoli obrazek się będzie pięknie układał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Panowie jak dojść do bolka na takim łowisku ? (to będzie mój nowy dom od nowego roku:)Zero miejsca co by się schować ,ukryć itp...A one tam buszują na całej długości przy samym brzegu jak i dalej w środek rzeki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Tylko kamuflaż Przykucnij, wykonuj oszczędne ruchy i cierpliwie obławiaj łowisko. I nie świstaj zbytnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Nie rób se jaj z kolegi bo jeszcze to weźmie poważnie i się hemoroidów nabawi albo go pies osika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Panowie jak dojść do bolka na takim łowisku ? (to będzie mój nowy dom od nowego roku:)Zero miejsca co by się schować ,ukryć itp...A one tam buszują na całej długości przy samym brzegu jak i dalej w środek rzeki... Kuba poczekaj jak to z tym domem przeczyta twoja baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Panowie jak dojść do bolka na takim łowisku ? (to będzie mój nowy dom od nowego roku:)Zero miejsca co by się schować ,ukryć itp...A one tam buszują na całej długości przy samym brzegu jak i dalej w środek rzeki... Kuba poczekaj jak to z tym domem przeczyta twoja baba Może czytać bo nie mam baby heheh I dlatego panowie mam czasu na ryby sporo bez stresu itd:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Osobiście nie przypominam sobie przypadku aby zamiana jednego wobler lusterukącego na podobny, ale o minimalnie innej akcji, otworzyła worek z rybami. Efektem takiego mieszania była co najwyżej jedna ryba która akurat się napatoczyła lub zagapiła. Niestety do takich akcji często się dorabia fałszywy wniosek, że ten wobler to jest to. Wcześniej czy później się wraca grzecznie do punktu wyjścia Zamiana przynęty ma sens na model różniący się istotnie, np. chlapak agresywny na chlapaka subtelnego, woblera 5 cm na 12 cm, wobler na gumę itd. Takie zamiany potrafią odczarować wodę. Przynęty na bolenie są bardzo ważne, ale niestety bez wiedzy, kiedy, gdzie, jak, są mało użyteczne. Trzeba taką wiedzę budować na podstawie wypraw udanych i nieudanych i powoli obrazek się będzie pięknie układał. i racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Siemka panowie mam kolejne pytanie dotyczące raperowych wobków:PTen na zdjęciu I.Gębskiego to piesek czy ołówek? Ogólnie wiem jak wygląda różnica ale po tym zdjęciu nie chcę się domyślać...Wiecie może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Nie znam odpowiedzi na powyższe pytanie. Pochwalę się tylko, że zrobiłem fajnego wobka z myślą o bolkach. Daje ostro na boki i jednocześnie drga drobno. Takiego czegoś nie ma żadna firma z Rapalą włącznie. Nie wiem tylko co na to bolki bo nie było okazji sprawdzić, ale jestem dobrej myśli. Przez zimę dopracuję konstrukcję i zrobię wersję na zaporówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Wersja na zaporówki będzie bardzo pożądana, letnie zaporówkowe bolenie nie należą do najłatwiejszych ryb, powiem nawet że czasami spędzają mi sen z powiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 ..Przy wolnym prowadzeniu słyszałem ,że lubią uderzyć w Salmo Minnowa i Stinga? Potwierdzam, Minnow dał mi już nie jednego bolka. Jeśli chodzi o prowadzenie to było raczej wolne ale z przyspieszeniami i to właśnie wtedy najczęściej następował atak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Witam panowie mam kolejne dwa woblerki boleniowe do rozszyfrowania raczej każdy robiony przez osobną rękęMa ktoś pojęcie wykonawcy-wykonawców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietek1982 Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Witam serdecznieBobesku Ten wobler na drugim zdjęciu to wyszedł z pod mojej ręki to był wzór z tamtego roku albo z 2009 nie pamiętam dokłądnie, teraz się trochę pozmieniały i odchudziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 @mietek1982- zapraszam tutaj http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=thread&frm_id=2 2& Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Ja również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Tak,tak @mietek1982 dawaj na budowe przynet, i opisz cos wiecej o tych boleniówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi