kuba67810 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 A ja zamiast lexusa poleciłbym silver eagle ,bardzo podobna do lexusa ale sporo lżejsza ,obie chodzą w tych samych pieniądzach.miałem polamałem i przerobiłem ale wedka warta polecenia jak dla mnie przy zyłce to max 4 g w wedce do 7g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_poz Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Ja uzywam mikago nihonto flashKijek przy dlugosci 270 ma cw od 0-13 fajny z zapasem mocy w razie przylowu wazy ok 130gr z kolej dl 255 wazy juz ok 97gr..polecam naprawde. Nigdy nie mialem przekonania do mikado az do teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afro555 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Wędka Mikado Lexus Sapphire Spin 280/13g moim zdaniem nie ma konkurencji dla tego spina (konger Tango wymięka) mam oba te kije i mikado bije na głowę Kongera , daje rade z przyłowami a z okoniami jest niezastąpiąpiny:0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiraz Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Ja uzywam mikago nihonto flashKijek przy dlugosci 270 ma cw od 0-13 fajny z zapasem mocy w razie przylowu wazy ok 130gr z kolej dl 255 wazy juz ok 97gr..polecam naprawde. Nigdy nie mialem przekonania do mikado az do teraz. Użytkujesz też ten krótszy kijek (255cm)? Jesteś w stanie powiedzieć o nim coś więcej? Szukam na przyszły sezon wklejki do łowienia w standardowym opadzie opcjonalnie do wykorzystania pod trok. Parametry tego patyka są zachęcające, cena też niewygórowana. Pytanie tylko jak sprawdza się w boju? Interesuje mnie też długość dolnika. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam! zwiraz Edytowane 20 Listopada 2015 przez zwiraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek3b Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Ja używam i polecam Mikado silver eagle 2,40 do 10g i drugi niestety droższy ale super kijek Robinson diaflex perch 2,40 do 8g.Oba moim zdaniem poprawnie opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulciu17 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Ja używam mikado Feeling 240/10g kupiony w sklepie chyba za 90zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Witajcie dołączę się do tematu choć szukam nie całkiem budżetowego kija. Widzę, że dużo piszecie o wklejkach i że są kiepskie. O co dokładnie chodzi? Słyszałem, że na okonie na jigowani i boczny trok to najlpiej wklejka bo pokazuje brania. Z tego wątku jednak wnioskuję, że musi mieć jakieś wady bo wolicie wędki o pełnym blanku. Z czego to wynika? Aktualnie też szukam fajnego kija na okonie UL. Największy problem jaki dostrzegam to znalezienie wedki o długości powyżej 2.40. Łowię z brzegu i zawsze myśalełem, że kijki ookoło 2m sa raczej na łódeczkę. Widzę jednak, że nie koniecznie. Możecie mi wyjaśnić te dwie kwestie? Z góry dzięki !Mogę polecić kongera wrx tango 2.70 fantastyczny kij za rozsądne pieniądze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Wędka Mikado Lexus Sapphire Spin 280/13g moim zdaniem nie ma konkurencji dla tego spina (konger Tango wymięka) mam oba te kije i mikado bije na głowę Kongera , daje rade z przyłowami a z okoniami jest niezastąpiąpiny:0 Dla mnie ta wedka to pomylka... przelotki sa tak blisko osadzone blanku ze non stop mialem przyklejona i okrecona zylke do wklejki... co rzut musialem sie martwic czy sie czasem nie zaplatało o szczytówkę aby jej nie złamać.. nie polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolgrim Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Miałem fishmaker wklejke do 7 czy 8 gram, już nie pamiętam. Fajnie się nim łowiło, natomiast bardziej byłem zadowolony z MAX empire jig. I można w dobrej cenie znaleźć na aukcjach itp. Jedyny problem to to, że producent się wypioł i przestał je produkować. Nie można reklamować nie mówiąc o dokupieniu brakujacego lub uszkodzonego elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Nikt chyba nie wymieniał jeszcze Mikado Tsubame UL Spin - 260cm, do 16g. Budżetowa, dość uniwersalna do mniejszych przynęt, czuła, przelotki o sporej średnicy, nie przeszkadzające przy rzucie, żyłka nie klei się do blanku. Bardzo dobrze trzyma ryby, mało spadów. Wady - można się przy niej oduczyć zacinania - po prostu nie ma potrzeby w większości przypadków. Największa wyholowana ryba - boleń 70cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Szczytówka pokazuje opad od 2g przy plecionce mikado 0,8mm i idealnej pogodzie. Najlepiej mi się pracuje z tą wędką przy paprochach 3g i małych jaskółkach 2-2,5g. Do wykonania nie można się przyczepić wszystko jest zrobione na wysokim poziomie. Mam ten kijek dopiero pierwszy sezon i na pewno zostanie u mnie na długo. A zabawa z okoniami powyżej 30cm jest superA jak z ugieciem przy rybkach?Sa spady na okoniach? Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzes102 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Znalazłem MIKADO NIHONTO ULTRALIGHT PERCH w 1-składzie. Na papierze wygląda przyzwoicie ale bardzo mało opinii o tej wędce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Znalazłem MIKADO NIHONTO ULTRALIGHT PERCH w 1-składzie. Na papierze wygląda przyzwoicie ale bardzo mało opinii o tej wędce. miałem ten kij w dwuskładzie 270cm cw 2-12gr jak dobrze pamiętam, od środka bujał się jak gumowa pała szybko go sie pozbyłem, jak z mikado to w cenie budżetowej lexus nie ma sobie równych, łowie nim kilka lat a taki kij jak equs tango kongera leży na szafie, ale to też zależy dużo od własnych preferencji co nam leży w ręku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 miałem ten kij w dwuskładzie 270cm cw 2-12gr jak dobrze pamiętam, od środka bujał się jak gumowa pała szybko go sie pozbyłem, jak z mikado to w cenie budżetowej lexus nie ma sobie równych, łowie nim kilka lat a taki kij jak equs tango kongera leży na szafie, ale to też zależy dużo od własnych preferencji co nam leży w rękuA ten lexus jakie ma ugiecie? Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 A czy może miał już któryś z kolegów w ręku kijek z serii dam effzet perch special?myślę o zakupie wersji 2-8 i chcialbym sie o nim dowiedziec ciut wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 A ten lexus jakie ma ugiecie? Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalkalexus jest na pewno szybszy niż nihonto i ładnie przechodzi w parabolę pod rybką, a nihonto zachowuje się jak by miał szczytówkę za ciężką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Mam lexusa 260 do 13g i również uważam że jest całkiem spoko ale nie mam za dużego porównania do innych kijków. Już ktoś tu o tym pisał że przelotki są bardzo blisko blanku przez co linka przykleja się i czasem plącze na szczytówce. Postaram się wieczorem wrzucić zdjęcia ugięcia jak chcesz Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Mam lexusa 260 do 13g i również uważam że jest całkiem spoko ale nie mam za dużego porównania do innych kijków. Już ktoś tu o tym pisał że przelotki są bardzo blisko blanku przez co linka przykleja się i czasem plącze na szczytówce. Postaram się wieczorem wrzucić zdjęcia ugięcia jak chcesz Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu TapatalkaJesli mozesz to wrzuć kilka fotek z tym ugieciem...Mysle ze nie tylko mi sie przydadza.Pzdr.[emoji4] Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Grudnia 2015 przez MarcinZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 lexus jest na pewno szybszy niż nihonto i ładnie przechodzi w parabolę pod rybką, a nihonto zachowuje się jak by miał szczytówkę za ciężkąA czy jakies przesztywnienia wystepuja? Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzes102 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 miałem ten kij w dwuskładzie 270cm cw 2-12gr jak dobrze pamiętam, od środka bujał się jak gumowa pała szybko go sie pozbyłem, jak z mikado to w cenie budżetowej lexus nie ma sobie równych, łowie nim kilka lat a taki kij jak equs tango kongera leży na szafie, ale to też zależy dużo od własnych preferencji co nam leży w rękuSprawdziłem katalog MIKADO i tej wędki nie ma w wersji 2,7m . Najdłuższa to 2.2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz1997 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 posiadałem mitchell pro privile ul spin 2-7g bardzo fajna wędka w przystępnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 posiadałem mitchell pro privile ul spin 2-7g bardzo fajna wędka w przystępnej cenieJaka akcje miala i ugiecie jakie? Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Witam w Nowym Roku. Panowie Mikado Lexus Sapphire to wklejka bardziej sztywna, czy kluskowata? I pytanie do bardziej doświadczonych. Czy warto owy badyl nabyć, oskrobać i zastosować dobre komponenty(przelotki, uchwyt, rękojeść). Jeżeli tak to jakie uzbrojenie warto zastosować, w miarę ekonomiczne? Czy to w ogóle ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Witam w Nowym Roku.Panowie Mikado Lexus Sapphire to wklejka bardziej sztywna, czy kluskowata?I pytanie do bardziej doświadczonych. Czy warto owy badyl nabyć, oskrobać i zastosować dobre komponenty(przelotki, uchwyt, rękojeść). Jeżeli tak to jakie uzbrojenie warto zastosować, w miarę ekonomiczne? Czy to w ogóle ma sens?Przyłączam sie do pytania,mnie to rownież interesuje.[emoji4] Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Sprawdziłem katalog MIKADO i tej wędki nie ma w wersji 2,7m . Najdłuższa to 2.2m.dokładnie miałem ten kij: http://allegro.pl/spining-mikado-nihonto-flash-spin-275cm-c-w-do13g-i5442588339.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi