coma Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 W temacie o łowieniu białorybu na spinning sporo było rozmów o przerabianiu kijków seryjnych, głównie muchówek ale nie tylko. Pierwszy lepszy przykład:http://jerkbait.pl/topic/29825-%C5%82owienie-bia%C5%82orybu-na-spinning/page-81#entry1793988 Myślę, że Panowie z tamtego wątku na pewno pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 WitamDrodzy koledzy potrzebuję porady-do tej pory łowiłem okonie z brzegu na tango wrx 270 do 10gr i uważam ,że to jest świetny kij do łowienia z brzegu(łowię na Narwi),ale od pewnego czasu zacząłem się bawić w "zawody" i potrzebuję coś na łódkę pod 3 gramowe główki i małe paproszki co możecie mi polecić (do 300zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brunet Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 A może by taki dział lub temat założyć "Tuning wędek seryjnych"Co prawda dział o tuningu istnieje, ale większość jest o kołowrotkach.Ciekawy by był temat od zakupu kijka seryjnego, poprzez przeprowadzane zabiegi na nim, do końcowego finału, łącznie ze wszystkimi opisami. Taki temat byłby również pomocny dla kompletnych laików (jak ja) w temacie rodbuildingu, którzy zastanawiają się czy warto zlecić i oczywiście Komu przebudowę wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNSaNeMaN Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Mikado red cut perch fajny kijek lowilem nim nawet sandacze ! Mimo c.w 3-15gram lowilem glowkami 20g i swietnie sobie radzil z tym ze to tez wklejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Jest troszkę opisane, trzeba poszukać... W skrócie wygląda to tak, że do wykorzystania z kija seryjnego nie zostaje nic poza kupą roboty -korka ani uchwytu nie da się zdjąć tak aby go nie uszkodzić -przelotki prawie zawsze chcemy dać lżejsze, lepsze a na szczyt jakiegoś "sica" pewnie -no i już Zgadzam się z kolegą w 100%. Natomiast kupno fajnych komponentów,wcale nie musi być drogie. Uchwyt. DPS 30 zeta Korek klasy B (moim zdaniem lepszy nie potrzebny ) Z 50 zeta - mówimy o dzielonej rękojeści. Komplet minim z 65zeta. Lakier 15 zeta. Nić 20 zeta. Trochę poczytać JB.pl i brać się do roboty. Zakładamy ,że mamy stary kij i chcemy go stuningować Koszt 2paczki i po oskrobaniu blanku mamy zupełnie nowy kij HAND MADE Ja tak zaczynalem budowac kije Polecam. Jak się nie spodoba - dużo nie stracisz jak się spodoba stracisz dużo więcej. To choroba - w dodatku nie uleczalna Pozdrawiam i życzę powodzonka kolegom chcącym spróbować swoich sił w RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Proponuje sprawdzony kij Mikado Lexus cw.13g. 260cm lub 280cm. Łowię nim okonie ale przyłowami były też szczupaki 75+ i dał sobie spokojnie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Moje propozycje:Ferox Micro SpinVariant Pro Texa Micro Spin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcysTorun Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Poleci może ktoś jakiś kij z dolnej półki, ale żeby to nie była wklejka? myślę o kiju do 5-7g długość około 2m, ale wszystko co znajduje w rozsądnej cenie to same wklejki. Ponadto chciałbym aby wędka była szybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Mysle ze ciezko bedzie znaleźć tanią szybką niewklejke. Ja moge polecic ci sg parabellum ul 0-7 215cm. Nie jest zbyt szybka ale okonie kosi bardzo dobrze rybki z niej nie spadają w ogóle, przylowów sie nie boi, moja ma na koncie Bolka 76, szczupaka 75 i sumka 91. Ja lowie głównie na gumki na glowkach do 4g, obrotowki i woblerki do ok 4,5cm. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Moje propozycje:Ferox Micro SpinVariant Pro Texa Micro Spin W porównaniu do Tango to strasznie sztywne oba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobek Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 MarcysTorunZakup sobie wklejkę Mikado Sapphire bądź Daiwa Megaforce Będziesz zadowolony. Odłóż sobie kasę na lepszy kijek i wstrzymaj się z zakupem wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 http://www.zloty-karas.pl/pontoon21-gad-gancho-gan702llf-wedka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcysTorun Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 http://www.zloty-karas.pl/pontoon21-gad-gancho-gan702llf-wedkacenowo podobne do sg parabellum. Osobiście wydaje się fajna, ale może ktoś ją ma i się wypowie? Do wczoraj myślałem nad tym parabellum ale wg opinii wielu nie jest zbyt szybka, a wędka ma być do łowienia na jaskółki także, nie wiem czy będzie odpowiednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Ja mam jednak lowilem nia dwa razy po powrocie do UL po 10 latach wiec wiele nie powiem. Napewno w opisanej gramaturze pracuje fajnie. Zlowilem pare okonkow i jazia kolo 30 cm. Brania czuc dobrze a na zaczepie widac ze zapas mocy jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 (edytowane) Poleci może ktoś jakiś kij z dolnej półki, ale żeby to nie była wklejka? myślę o kiju do 5-7g długość około 2m, ale wszystko co znajduje w rozsądnej cenie to same wklejki. Ponadto chciałbym aby wędka była szybka.Nieco wyższa górna granica CW, ale spełni Twoje oczekiwania Catana DX 210cm/1-11g. Cena przyzwoita, wędzisko na dobrym poziomie. Opisałem z tej samej serii 270cm/3-15g. Edytowane 11 Lipca 2016 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Niedługo Normark wycofa się z shimano i będą problemy z gwarancjami Polecaj polecaj 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Wczoraj synowi kupił jego pierwszy spining z przeznaczeniem na okonia. Cormoran K-Don Trout & Perch spinning 2.05 do 15 gram. Na sucho robi bardzo dobre wrażenie. Przelotki SIC i regulowane wyważenie kija w dolniku za 115 zł w promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Czy nie za krótki? Taka długość jest dobra przy wędkowaniu z łodzi, z brzegu będzie ciut krótko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 A czemu krótko? Jeśli brzegi nie zarośnięte to w zupełności wystarczy, tym bardziej dla dziecka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 A czemu krótko? Jeśli brzegi nie zarośnięte to w zupełności wystarczy, tym bardziej dla dziecka.Bardzo dobry wybór długości kija, szczególnie dla dziecka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 OK. Wyjdzie "w praniu"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Wędka głównie do połowu z brzegu a w tym wypadku będzie to bardzo duży pomost na którego końcu jest głębokość około 8 metrów. Młody będzie łowił na DS i boczny trok więc ta długość powinna mu wystarczyć. Kolejna sprawa to w przypadku młodego adepta wędkarstwa uczącego się sztuki spiningowania prawdopodobieństwo nieumyślnego skrócenia wędki proporcjonalnie wzrasta z jej długością 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WróciłemDoSpinningu Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Dorosłym też się to zdarza. Wiem to z autopsji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pranagal Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Proponowałbym Mikado Lexus Sapphire Spin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Proponowałbym Mikado Lexus Sapphire SpinCzytaj kolego temat zanim napiszesz. Wojtek już miesiąc temu kupił wędkę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi