Maciej1979 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 mam przeczucie że odpowiedż otrzymasz w 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 W jakimkolwiek lexusie 3g + 2 cale jest max komfort dla mnie. One wszystkie mają taką samą wklejkę 0,8mm. Więcej też podbije, ale wiadomo, nie ma już takiej dynamiki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Dlatego właśnie żeby mieć użytek z tego kija trzeba zawsze wymieniać szczytówkę na inną ,sztywniejsza. Wtedy ten kij robi się naprawdę ciekawy. Oryginalne szczytówki w tych wędkach są za miękkie. Po wymianie na sztywniejsza jest o niebo lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Ma ktoś doświadczenie z Mikado X-Plode Ultra Fine Spin do 8g? Widziałem go w tym wątku, ale podobno lepiej go skrócić, bo dolnik za długi. I wie ktoś czy w Centrum Wędkarskim w Wawie można go pomacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alphard28 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Ma ktoś doświadczenie z Mikado X-Plode Ultra Fine Spin do 8g? Widziałem go w tym wątku, ale podobno lepiej go skrócić, bo dolnik za długi. I wie ktoś czy w Centrum Wędkarskim w Wawie można go pomacać? Znam 4 ludzi którzy mają wędki Mikado do 8 czy do 13g . szczytówka lubi się łamać . Reklamacja nie jest uznawana, według serwisu wina użytkownika. może coś z Favorite ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Ma ktoś doświadczenie z Mikado X-Plode Ultra Fine Spin do 8g? Widziałem go w tym wątku, ale podobno lepiej go skrócić, bo dolnik za długi. I wie ktoś czy w Centrum Wędkarskim w Wawie można go pomacać? tu masz fajną recenzje na temat tej wędki http://fishing-test.pl/wdki/551-mikado-x-plode-ultra-fine-spin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Znam 4 ludzi którzy mają wędki Mikado do 8 czy do 13g . szczytówka lubi się łamać . Reklamacja nie jest uznawana, według serwisu wina użytkownika. może coś z Favorite ? A ta szczytówka się łamie tak sama z siebie, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alphard28 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 A ta szczytówka się łamie tak sama z siebie, czy jak?przy wyrzucie najczęściej. W 2 wypadkach było to rozwarstwienie się materiału. Też reklamacja nie uznana, ale kogo bym nie pytał z firmą Mikado jest problem jeśli chodzi o reklamacje, przysyłają ci nową część i każą ci za nią zapłacić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Może faktycznie coś z Favorite... Ale to inwestycja na nieco dalsze czasy. Jak już przy Favorite jesteśmy to może model White Bird. Ktoś o nim coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 miałem kiedyś mikado lexus saphire i szczytówka pękła przy wyrzucie, nie reklamowałem tylko przekleiłem przelotkę szczytowa i tak skróconą wędkę dalej używałem (aż do zgonu wędki spowodowanego przytrzaśnięciem drzwiami w samochodzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okon77 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Witam.Używam od początku tego sezonu kij jaxon intensa GTX impulse 210 3-14g. Waga katalogowa 130 gram, uzbrojony w 7 poprawnie ułożonych przelotek, pełen dolnik pokryty okleiną korkową i klasyczny uchwyt kołowrota, który bardzo dobrze trzyma kołowrotek spro red arc. Blank ma kolor matowy grafit. Kij jest dość szybki, blank jest jednolity bez wklejki. Używam go na jeziorze i kanale głównie do podania gum i błystek do rozmiaru 3. Komfortowo obsługuje gumy od 3cm i 2,5 g główka do 7g i 5 cm ripper (cięższej główki jeszcze nie zakładałem). Łowię głównie na gumy bez pracy własnej i odpowiada mi jego praca. Kij pracuje na całej długości blanku pod większym obciążeniem, dolna część jest dość sztywna. Cena to niecałe 100 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 miałem kiedyś mikado lexus saphire i szczytówka pękła przy wyrzucie, nie reklamowałem tylko przekleiłem przelotkę szczytowa i tak skróconą wędkę dalej używałem (aż do zgonu wędki spowodowanego przytrzaśnięciem drzwiami w samochodzie)Posiadam ten kijek i też mi poszła szczytówka, słyszalem że to u lexusów powszechne zjawisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martyboy Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Lepiej rozglądnij się za starszymi kijami - pełny blank, nie wklejka. Sava gear troutizumo albo Cormorany serii UL. Przerobiłem kilka wklejanek i jak kupiłem pełny blank- może trochę droższy- mam Cormorana ULX 225cm 1-9 g to resztę wyprzedałem. Zdecydowanie pełny blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Raczej pusty ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Może faktycznie coś z Favorite... Ale to inwestycja na nieco dalsze czasy. Jak już przy Favorite jesteśmy to może model White Bird. Ktoś o nim coś?Łowiłem tym kijem. Dla mnie minimalnie zbyt spolegliwy pod UL opad. Sprawdzi się przy małych wirówkach, ogonkach i wahadełkach ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 White Bird jest jak wierzba płacząca - dla mnie też za miękki... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mironek Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Witam, poszukuję wklejanki o cw. do 10-12 gr, długość optymalna 260 cm, plus minus 20 cm. No i co najważniejsze chodzi mi o tani, ale przyzwoity kijek do max 150 zł. Najbardziej interesują mnie wędki Mikado, gdyż po latach chętnie wróciłbym do tej marki. Chodzi mi o okoniówkę, chcę łowić główkami 2-4 gr i gumami pokroju keitech 3, małe jaskółki. Na alledrogo znalazłem MIKADO Excellence Finesse 270cm 2-10g i bardzo jestem ciekaw opinii zwłaszcza o tej wędce, ale będę wdzięczny za każdą sugestię, także spoza MIkado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Witam, poszukuję wklejanki o cw. do 10-12 gr, długość optymalna 260 cm, plus minus 20 cm. No i co najważniejsze chodzi mi o tani, ale przyzwoity kijek do max 150 zł. Najbardziej interesują mnie wędki Mikado, gdyż po latach chętnie wróciłbym do tej marki. Chodzi mi o okoniówkę, chcę łowić główkami 2-4 gr i gumami pokroju keitech 3, małe jaskółki. Na alledrogo znalazłem MIKADO Excellence Finesse 270cm 2-10g i bardzo jestem ciekaw opinii zwłaszcza o tej wędce, ale będę wdzięczny za każdą sugestię, także spoza MIkado.Lexus od Mikado, ten starszy w korku - bomba kij za te pieniądze. Idealnie wpasowuje sie w Twoje wymagania i na pewno spełni potrzeby Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Mikado Apsara UL - masz zarówno do 10 gr Apsara UL perch spin jak i do 12 gr Apsara UL spin długość 2,40 m , fajnie wykończone i czułe wklejanki. Kupiłem kiedyś szwagrowi i bardzo sobie chwali. Spokojnie zmieścisz się w podanym budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mironek Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Dziękuję koledzy za sugestię. Zapomniałem całkowicie o Lexusach. Musze odświeżyć info na ten temat. Tylko jak poznać te starsze wersje, podobno te obecne to całkiem inne kije, też przyzwoite, ale jednak gorsze. poza tym podobno są b. delikatne, a ja nad wodą poruszam się dosyć swobodnie, co mnie troszkę martwi. Ale popatrzę na opinie i konkretne ceny i zobaczymy. O asparze też poczytam, cena naprawdę przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okon77 Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Koledzy interesuje mnie kij Jaxon Genesis Pro 210 5-20g. Chodzi mi o jego pracę: jakie ma ugięcie, czy jest szybki i jak pracuje pod gumami 3,5 cm na 3g główkach, gumami 8-10cm na główkach do 10g i woblerami 5-8cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzeszek Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 (edytowane) Polecam lexusa tani i zajefajny kij,przyłów szczupaczka 70-ki też niestraszny Edytowane 8 Września 2019 przez Orzeszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 (edytowane) Tych lexusów teraz pełno, uwaga na Mistrall Lexus Spin do 7g. Mam ten kijek, jest bardzo mocno źle opisany. Niby do 7g a sztywny jak tonfa. Śmiało obsługuje główki 10-15 nawet 20g. I przy nich nawet nie klęka. Nie wiem kto opisał to 1-7g. Jak czucie na tym kiju zaczyna się od 7-10g dopiero. Kupiłem do UL a jedynie służy mi do ciężkiego łowienia. Na UL nie czuje zupełnie nic a nic. Edytowane 13 Września 2019 przez Gnat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mironek Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Mam pytanko o kijek mikado sensei ultrafast spin 260, c.w 12g,, mam okazję kupić go używanego i myślę ile warto zainwestować. Czy np kwota 70 zł to uczciwa cena za taki używany patyk? Szukam własnie takiej, średnio ul, długiej wklejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Tych lexusów teraz pełno, uwaga na Mistrall Lexus Spin do 7g. Mam ten kijek, jest bardzo mocno źle opisany. Niby do 7g a sztywny jak tonfa. Śmiało obsługuje główki 10-15 nawet 20g. I przy nich nawet nie klęka. Nie wiem kto opisał to 1-7g. Jak czucie na tym kiju zaczyna się od 7-10g dopiero. Kupiłem do UL a jedynie służy mi do ciężkiego łowienia. Na UL nie czuje zupełnie nic a nic.A to przypadkiem nie było 1-8 g. ? Świetny kijek , kiedyś mówiliśmy na niego śliwka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi