grunwald1980 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Witam.Dziekuje wszytskim za udzial w temacie.Wszytsko jest na dobrej drodze, sklep sie dzisiaj odezwal.Nie ma problemu ze zwrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 No i dupa. Czekam, czekam i nic. Piszę o potwierdzenie przelewu i nic, cisza. Gdzie online mogę sprawę zgłosić? Mam rachunek w pdf oraz korespondencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 1. jak minęło 14 dni i brak odpowiedzi to przerzuć sie na korespondencję papierową, tzn pisz pisma wysyłaj mejlem ale i to samo papierem (co najmniej poleconym, a najlepiej ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru)2. wyślij wezwanie do zapłaty podając raz jeszcze numer konta i pisząc że sprawę przekazujesz do rzecznika konsumentów3. napisz do rzecznika konsumentów ( o ile kupiłeś jako konsument a nie jako przedsiębiorca) o sprawie i poproś o interwencję4. jak z rzecznikiem nie wypali idź na policje a teraz ta przykra rzecz, pisałeś w pierwszym poście, że towar źle działa, co oznacza że był używany, a wtedy to sprzedawca musi oszacować jak to używanie wpływa na cenę i może ją zaniżyć. Wiele sklepów np Jula przyjmuje zwroty ale zastrzega, ze np coś co zostało używane z benzyna lub olejem (pojazdy, kosiarki etc) nie podlegają zwrotom w takim trybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Wcześniej pisałem że sprzedawca odpisał. Cytuję " według nas sprzęt działa prawidłowo, może go jednak Pan zwrócić ". Odpisałem, że proszę o zwrot pieniędzy, podając dane do przelewu. Od tej pory cisza. Ok będę pisał do rzecznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Grunwald, uparta z Ciebie bestia... pisałem Ci w wiadomości na PW, napisz wezwanie do zapłaty. podpisz, zrób ksero i wyślij za potwierdzeniem odbioru. W takich przypadkach trzeba się trzymać pewnych czynności w porządku, który w wypadku ,,zaognienia" sytuacji działał będzie na Twoją korzyść. Online to sobie można pograć w CS'a, ... no chyba że się sprawę bierze półserio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi