Skocz do zawartości

Zatruta Wisła w Połańcu? Tragedia w Kozienicach

Monster

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwolę sobie zacytować kolegę z innego forum,który próbował się czegoś dowiedzieć.

"Wszystko jasne ,Rozmawiałem z komendantem policji Powiatu Staszów,

rzeczywiście kanał został zatruty ,masa śniętych ryb pojawiło

się dziś od rana ,osobiście tam był ,wraz z inspektorami weterynarii i chemikami ,na dzień dzisiejszy stwierdzono ,że woda spełnia wszystkie parametry ,-tyle ,że przez noc mogla się oczyścić to jest w tedy nie do udowodnienia kto zatuł ,Zostały zabrane do badania różne gatunki ryb ,do głównego inspektoratu w Puławach .Zobaczymy co wykażą badania biologiczne i chemiczne ,Jak coś się dowiem będę pisał."

Edytowane przez marcin186

Polska, kraj nieograniczonych możliwości.

Chcesz bezkarnie zniszczyć ekosystem?- proszę bardzo , nikt nie będzie Cię ograniczał, ani rozliczał... :angry:

W Poznaniu winny został ustalony i co dalej??? no właśnie NIC.

Edytowane przez Kmicic

Polska, kraj nieograniczonych możliwości.

Chcesz bezkarnie zniszczyć ekosystem?- proszę bardzo , nikt nie będzie Cię ograniczał, ani rozliczał... :angry:

W Poznaniu winny został ustalony i co dalej??? no właśnie NIC.

Tak z ciekawości bo nie śledziłem tematu do końca, kto w końcu zatruł Wartę?

Szkoda ryb, kanał z cieplejszą wodą, zimowisko, a tu taki koszmar. :(

Edytowane przez pawello

Zgłosił to ktoś do odpowiednich służb? To nie akwarium żeby można było ryby ugotować.

Na miejscu dzisiaj pracowała policja, prokuratura i inne służby.

Ja również mam wrażenie, że elektrowni się upiecze.. Puścili wrzątek, ryby padły, na dworze minusowa temp, woda bieżąca, wszystko poszło w Wisłe, nim dotarły odpowiednie organy, nim pobrano próbki do ekspertyzy to woda wtedy była już pewnie OK.

W Kozienicach sytuacja taka sama, taką fotke znalazłem https://www.facebook.com/WedkarstwoToCoLubie/photos/a.794802793876302.1073741828.793526764003905/1035665246456721/?type=3&theater

Żadna ciepła woda tutaj w grę nie wchodzi, bo takowej na kanale praktycznie nie ma, co innego w lecie gdzie pobierają ciepła już wodę z Wisły, to wtedy w kanale jest nawet 36-38 stopni według echo.

Tutaj przyczyną może być przyducha,bo cała Wisła powyżej elektrowni jest skuta lodem od kilku dni, a przy tym stanie wody jest to całkiem możliwe.

Mieszkam niedaleko, a Wisła stoi jeszcze daleko powyżej Szczucina, ryby są też daleko poniżej kanału, jeśli rzeczywiście oddali padnięte ryby do Puław to wyniki będą jasne.

• Like 1