miramar69 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Czy ty widziałeś w rzece i to w zimie przyduchę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Przy tym stanie wody wszystko jest możliwe. W dodatku cały rok na Wiśle woda była tragiczna. To tylko domysły tak samo jak to, że elektrownia coś wypuściła, będą wyniki będzie wszystko wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Byłbym raczej skłonny do "ugotowania" ryb z powodu spuszczenia zbyt ciepłej wody, a to że rybki są dużo poniżej kanału to normalne. Po takim "zabiegu" ze strony elektrowni i kilku godzinach nic nie wykryją w wodzie. Jedynie "sekcja zwłok" może coś wykazać jaki był prawdziwy powód "zejścia". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Dlatego teraz trzeba tylko czekać na wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Powiesić za jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Z tego co wiem to nie 15 a około 30 ton ryb padło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 To jest po prostu skur.......o ,tak nie boje się tego napisać. I znowu będzie ups ,sory, sory bardzo. Czy faktycznie to sięga aż tak wysoko ze nie można nikogo za jajca złapać i dowalić mu tak że odczują to jeszcze ze dwa pokolenia? Nigdy nie ma winnych. Szlag mnie po prostu trafia jak czytam takie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracek Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Dla elektrowni jeśli to ona zrobiła to spustoszenie zarybienie w dużych kwota było by niczym żeby przywrócić temu odcinkowi rzeki życie ale jak to w Polsce bywa to po co jak można pod dywan schować sprawę odpowiednie służby wynagrodzić i jest okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 W tym wypadku, nawet jak do je...i by dużą kare elektrowni, to ostatecznie, za ich błędy, zapłacił by zwykły Kowalski, gdyż elektrownia podniosła by cenę za dostawę energii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuitam Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Na ryby zadziałała biała substancją a biedactwa aż na brzeg wyskakiwały taki musiał to być syf.Są tam padnięty wszystkie gatunki a najbardziej szkoda tych metrowy sandacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Ten sam:http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,wiadomo-co-zatrulo-ryby-w-warcie,86889Jeśli jest to ustalone ponad wszelką wątpliwość to z mojej strony nie kupię już żadnych produktów tej firmy. Dodatkowo wśród nas są prawnicy. Ja nim nie jestem stąd nie wiem. Czy można zrobić akcję ogólnopolską - wszystkie fora internetowe, portale wędkarskie aby nie kupować żadnych produktów tej firmy? Zapewne sprzedają też za granicę. Kontakt z wędkarzami z innych krajów również zapewne by pomógł w rozszerzeniu akcji. Moim zdaniem nie można tego tak zostawić. Zatem poproszę o "poradę prawną" i jedziemy z nimi jak oni pojechali z Wartą... Edytowane 6 Stycznia 2016 przez PrzemekL 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Dopóki UB będzie rządzić to nic nie zdziałamy teraz karą dla pierd..... elektrowni powinno być zarabianie Wisły padniętymi gatunkami przez 30 lat po 15 ton - a frajerom się upiecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Ciekawe jest to, że w krótkim czasie doszło do podobnych sytuacji w dwóch odległych od siebie miejscach jak Połaniec i Kozienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Masakra ! Gdy słyszałem o zatruciach w innych rejonach to współczułem a jednocześnie cieszyłem się że na szczęście to nie u mnie a teraz...... TERAZ mam ochotę kupić karabin, kilka granatów i trotyl :/ niestety zapewne ujdzie im to płazem jak zawsze :/. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez bencur 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Ten sam:http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,wiadomo-co-zatrulo-ryby-w-warcie,86889Bojkot produktów Brosa? Jeżeli to prawda, to ja juz więcej nic od tej firmy nie kupię 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Po zatruciu Warty nic nie zostało wyjaśnione i nikt nie został oskarżony. W tym przypadku będzie podobnie, za kilka tygodni wszystko ucichnie, a rzeka będzie płynąć dalej. My nie żyjemy na zachodzie, tylko w Polsce. Banda zjebów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Nie ma co gdybać i licytować się ile ryb padło,15, 30 ton co to za różnica, ryb jest MASA!Okolice Połańca będą pustynią przez najbliższe kilka lat!A był to chyba ostatni odcinek na Wiśle Tbg gdzie można było LICZYĆ na kontakt z większym sandaczem.... Co do przyczym to najprawdopodobniej została wypuszczona zbyt ciepła woda ale na konkretną diagnozę trzeba będzie jeszcze poczekać. Jak na razie dojazd na teren elektrowni i okolice kanału ponoć zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Niech zamkną ludzi odpowiedzialnych za to ! normalnie bym pozabijał jak te ryby :/ a przynajmniej sprawiedliwie byłoby jakby zarybili co najmniej 2 krotnie więcej jak zabili i to nie małymi rybkami tylko dużymi takimi jak tam padły. Może gdyby organizować jakieś duże akcje protestacyjne na miejscu z telewizja na czele to ktoś by za to odpowiedział choć to słaby materiał dla TV :/ Edytowane 6 Stycznia 2016 przez bencur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Następna sprawa jest taka że jeśli nikt za to nie odpowiada to przynajmniej PZW które bierze od nas tyle kasy mogłoby coś zrobić ! nie mówię tu tylko o kwestii prawnej ale również w miarę szybka i przemyślana akcja w odbudowę rybostanu w miejscu zatrucia. Gdyby PZW choć trochę zależało na rybostanie w Polsce a nie tylko na liczeniu pieniędzy to coś by z tym robili :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyryl Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Na FB, piszą że z powodu niskiego stanu wody w Wiśle, woda z elektrowni została spuszczona bezpośrednio do rzeki. Temperatura wzrosła nagle do ok 40st..... i ryby się pogotowały.... na oko ze 4tony!!<www.facebook.com/WedkarstwoToCoLubie/photos/a.794802793876302.1073741828.793526764003905/1035665246456721/?type=3&theater>Wie ktoś może więcej na ten temat.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Czy kolego zainteresowałeś się w ogóle jakie są nowe tematu na JB?? Bo powielanie 3 raz tego samego chyba nie ma sensu.http://jerkbait.pl/topic/67777-zatruta-wis%C5%82a-w-po%C5%82a%C5%84cu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking-82 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Kolega mi pisał że to prawda ale nie tylko tu taka tragedia w Połańcu chyba gorzej : http://www.lokalnatelewizja.pl/wiadomosci/10748,tony-martwych-ryb-w-polancu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Można podpiąć pod temat o Połańcu i dodać w tytule Kozienice.Prośba do moderacji o scalenie obu tematów i zmianę tytułu. Miejsca może inne, ale ta sama rzeka i problem ten sam. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez marcin186 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nema44 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Witam! Właśnie wróciłem znad kanału. Nie sądzę, że to wina przyduchy, jak pisał wcześniej Redzi. Tam, gdzie kanał łączy się z Wisłą, śnięte ryby płyną wyłącznie po lewej stronie, a więc po stronie kanału. Samym kanałem też płynie masa ryb, dziś widziałem głównie brzany i leszcze, ale ryby płyną od niedzieli, początkowo ponoć przede wszystkim sandacze. Wiele martwych ryb zalega na dnie, są miejsca w których jedna przy drugiej spoczywa po kilkadziesiąt sztuk. Sam kanał martwy - nie ma nawet drobnicy, a jeszcze kilka dni przed Nowym Rokiem pływały tam miliony uklei. Ogólnie rzecz biorąc - katastrofa ekologiczna na dużą skalę. Jedynie kormorany mają uciechę - są ich setki, już tak obżartych, że z trudem podrywają się do lotu. Sądzę, że ryby zostały po prostu ugotowane - tak to wygląda. Podejrzewam, że "fachowcy" chcieli odmrozić instalację, więc gorąca wodę puścili poza systemem chłodzącym, stąd taki efekt. Przykre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Takie miejsca jak w Połańcu powinno się pielęgnować. To jedno z ostatnich miejsc na moich bliskich odcinkach gdzie jeszcze można było połowić.Pocieszające jest to , że ryba na zimowisku stała jeszcze poniżej kanału 500m do 2km. Mam nadzieję, że tam zrzut wody nie zrobił swojego.Temu co to zrobił zafundował bym od zaraz betonowe skarpetki. Scenariusz jest taki, że ukręcą łeb ale sprawie tak jak to miało miejsce na Białej w Tarnowie parę lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi