Skocz do zawartości

Woblery pstrągowe do twitchingu

Casdamato

Rekomendowane odpowiedzi

Stingi są naprawdę dobre, w zeszłym sezonie łowiłem nimi bolenie tłiczując w dół rzeki. Tempa nie wymagają, pracują też przy jednostajnym prowadzeniu. Sporo okoni się przyławia.

Edit- skipper jest rewelacyjny, mam na niego sporo ryb. Lotny i stabilny jak na swój rozmiar.

Edytowane przez guciolucky
  • Like 1

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Jeżeli chodzi o kolor to czemu nie.

Natomiast XRCD-7 nie za bardzo sprawdził mi się na "moich" rewirach. Oczywiście w kolorze "brown".

Wczoraj rapalka otowrzyła mi wodę. Czesałem wirówkami bez efektu, w tym samym miejscu rapalka 7cm i gruby lorbas po efektowych piruetach spada po chwili holu. 

Później na ten sam wobler kolejne trzy ryby (wszystkie pospadały!) Na koniec dnia ładny pstrągal w końcu na brzegu (51cm)

Naprawdę skuteczny wobek. Tylko ryby spadają, ale tak bywa z wobkami.  Prowadzenie to podszarpywanie z prądem wody (czyli klasycznie) 

@Wujek jeśli chodzi o neutralność to pracuje nad tym ;) 

Ten na filmie jest bardzo blisko neutralności i zawisanie na chwilkę w miejscu daje bardzo fajny efekt :)

Teraz przeczytałem. Pytałem bo w Patagonii dobrze działało zastosowanie woblera w miejscu. Fakt że dużo łowilismy na stojących.

Wujku :P Nic nie szkodzi.
Sporo od tamtego czasu rybek padło na ten projekt. Wobler nazwałem "Kosior" bo kosi i to nie źle. Myśle że sama praca woblera jest dopracowana a wiec teraz czas na coraz to lepsze zdobienie  ;) Zapodam niżej foto nad czym aktualnie pracuję :) 
post-51903-0-63346200-1554839317_thumb.jpg

• Like 2

Nowości od Shimano, jeden nawet w "normalnej" cenie

fajna waga, takie na nasze warunki

http://fishing.shimano.co.jp/product/lure/4035

http://fishing.shimano.co.jp/product/lure/3500

A wygląd taki jakiś aliexpressowy... Edytowane przez Artech
  • Like 1

No widzisz Artur i można nie za 300zł a za trzy złotych...a jak lata

https://s.click.aliexpress.com/e/5Ak39bF

Ja mam co najmniej 3 super wobki do twichingu z ali ktore prowokuja pstragi (i nie tylko) jak te JDM. Jakos wykonania troszke gorsza ale pstragom to nie przeszkadza. Jedyna rzecz ktora w nich "udoskonalam" to wymieniam kotwiczki, ktore czasem sa bez zarzutu, na pojedyncze haki. Nie musze dodawac, ze tylko na te japonskie :lol:

Ps dzieki za linka :)

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Czołem, Panowie potrzebuje woblerow 50-70mm, 'pstragowo-tłiczowych' ;) które zejdą max do 15-20cm. Ktoś może poleci jakieś sprawdzone konstrukcje ? Seryjniaki lub hm

6,5cm Minnow Taps.  Handlowy hit tegoroczny. Ale nie wiem czy to przy okazji nie za sprawą niechęci sklepów do podwyżek Salmo ? 

• Like 1

• 5 miesięcy temu...