cyta73032 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Dzieki za info. Bo raczej zmiana na pojedynczy hak nie spowoduje troszke wolniejszego toniecia czy sie myle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Pewnie będzie troszkę wolniej utonął kotwica jest cięższe ale to raczej minimalne roznice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Dla mie ten z filmu to jeden z nalepszych do tej pory . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 (edytowane) Ostatnio właśnie zrobiłem twitche 5 cm Tutaj filmik z pracą: https://www.youtube.com/watch?v=GaUzdrJ4qfo Edytowane 27 Grudnia 2018 przez Siemson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Neutralne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Stingi są naprawdę dobre, w zeszłym sezonie łowiłem nimi bolenie tłiczując w dół rzeki. Tempa nie wymagają, pracują też przy jednostajnym prowadzeniu. Sporo okoni się przyławia. Edit- skipper jest rewelacyjny, mam na niego sporo ryb. Lotny i stabilny jak na swój rozmiar. Edytowane 28 Grudnia 2018 przez guciolucky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 @Wujek jeśli chodzi o neutralność to pracuje nad tym Ten na filmie jest bardzo blisko neutralności i zawisanie na chwilkę w miejscu daje bardzo fajny efekt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Nowości od Shimano, jeden nawet w "normalnej" ceniefajna waga, takie na nasze warunki http://fishing.shimano.co.jp/product/lure/4035 http://fishing.shimano.co.jp/product/lure/3500 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Jeżeli chodzi o kolor to czemu nie.Natomiast XRCD-7 nie za bardzo sprawdził mi się na "moich" rewirach. Oczywiście w kolorze "brown".Wczoraj rapalka otowrzyła mi wodę. Czesałem wirówkami bez efektu, w tym samym miejscu rapalka 7cm i gruby lorbas po efektowych piruetach spada po chwili holu. Później na ten sam wobler kolejne trzy ryby (wszystkie pospadały!) Na koniec dnia ładny pstrągal w końcu na brzegu (51cm)Naprawdę skuteczny wobek. Tylko ryby spadają, ale tak bywa z wobkami. Prowadzenie to podszarpywanie z prądem wody (czyli klasycznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 @Wujek jeśli chodzi o neutralność to pracuje nad tym Ten na filmie jest bardzo blisko neutralności i zawisanie na chwilkę w miejscu daje bardzo fajny efekt Teraz przeczytałem. Pytałem bo w Patagonii dobrze działało zastosowanie woblera w miejscu. Fakt że dużo łowilismy na stojących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Wujku Nic nie szkodzi.Sporo od tamtego czasu rybek padło na ten projekt. Wobler nazwałem "Kosior" bo kosi i to nie źle. Myśle że sama praca woblera jest dopracowana a wiec teraz czas na coraz to lepsze zdobienie Zapodam niżej foto nad czym aktualnie pracuję 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) Nowości od Shimano, jeden nawet w "normalnej" ceniefajna waga, takie na nasze warunki http://fishing.shimano.co.jp/product/lure/4035 http://fishing.shimano.co.jp/product/lure/3500A wygląd taki jakiś aliexpressowy... Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 No widzisz Artur i można nie za 300zł a za trzy złotych...a jak lata ???? https://s.click.aliexpress.com/e/5Ak39bF 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 No widzisz Artur i można nie za 300zł a za trzy złotych...a jak lata https://s.click.aliexpress.com/e/5Ak39bF Ja mam co najmniej 3 super wobki do twichingu z ali ktore prowokuja pstragi (i nie tylko) jak te JDM. Jakos wykonania troszke gorsza ale pstragom to nie przeszkadza. Jedyna rzecz ktora w nich "udoskonalam" to wymieniam kotwiczki, ktore czasem sa bez zarzutu, na pojedyncze haki. Nie musze dodawac, ze tylko na te japonskie Ps dzieki za linka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strumien Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Panowie , a jakiej wielkości stosować haki pojedyncze do wobków 5-6cm . Dwójki , czwórki , czy mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Stosuję #6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strumien Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Dzięki serdeczne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 W dziale Sprzedam fajna promocja na Megabassa Great Hunting, nie wiem po ile sztuk dostępne, ale cena fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoF Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Czołem, Panowie potrzebuje woblerow 50-70mm, 'pstragowo-tłiczowych' które zejdą max do 15-20cm. Ktoś może poleci jakieś sprawdzone konstrukcje ? Seryjniaki lub hm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Czołem, Panowie potrzebuje woblerow 50-70mm, 'pstragowo-tłiczowych' które zejdą max do 15-20cm. Ktoś może poleci jakieś sprawdzone konstrukcje ? Seryjniaki lub hm6,5cm Minnow Taps. Handlowy hit tegoroczny. Ale nie wiem czy to przy okazji nie za sprawą niechęci sklepów do podwyżek Salmo ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Potwierdzam, u mnie się sprawdza przy połowie pstrągów. Teraz czekam na jakieś nowe pstrągowe kolorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Illex tiny fry 5 cm.Glebokosc zanurzenia 20 cm- jedyny mankament to cena???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Szukam jakiegoś twitchowego suspendera płytko schodzącego 5-6cm aby zawisał i fajnie pracował. Ma ktoś jakiś pomysł i wskazał by kierunek w którym patrzeć ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Basara 56 sp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Nie ma tematu o szczupakowym twitcu wiec spytam tutaj zna ktos jakis wobek 20g i wiecej schodzacy max 0.5-0.8m i w miare lotny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi