Astral Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Fakt nie ma takiego tematu niestety. Mysle, ze wiekszoscia z kijem w gorze pociagniesz na takiej glebokosci. Ja potrzebuje cos pod powierzchnie na plytkie zarosniete wody, zeby nie schodzil glebiej jak 30cm. Najlepiej sp, 11cm+ z rynku jp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Twitching z uniesionym kijem , hymm chciałbym to zobaczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Im kij nizej tym wobler nizej zejdzie, jak oblawiam bardzo plytka wode trzymam wyzej. Jak jest przeszkoda albo wyplycenie to daje maksymalnie do gory. Nie wiem co w tym dziwnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin907 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 A może ktoś sprawdzał fish Arrow three shot 80 na sandacza? Jak się spisują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 (edytowane) Nie ma tematu o szczupakowym twitcu wiec spytam tutaj zna ktos jakis wobek 20g i wiecej schodzacy max 0.5-0.8m i w miare lotny .Aegis 110 Oneten PAYO Lowna bestia. Jedyne ale to glebokosc schodzenia. Moze przekroczyc te 0.8m. Edytowane 3 Stycznia 2020 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seti_m Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 (edytowane) Hi...Koledzy, chce kupic kilka woblerow do twitcha na kropki. Cena nie gra roli, chodzi o wasze opinie które sa skuteczne i z czystym sumieniem mozecie polecić. <...>Z gory dzieki Edytowane 29 Marca 2020 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 (edytowane) A z tych 20 stron opisow wobkow do twitchingu nic Ci nie podeszlo? Edytowane 29 Marca 2020 przez Luckyguliver 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Jeżeli cena nie gra roli,to kup te najdroższe z drogich.Będziesz w zgodzie z zasadą,dobre musi kosztować. A tak na poważnie,nie znamy Twojej wody,nie wiemyjakim sprzętem się posługujesz np gramatura przynęt,wszak wobler "pstrągowy"może ważyć -1.2 g lub 12 g. Reasumując posłuchaj rady Luckygulivera.Łatwiej Ci będzie poruszać się w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seti_m Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Dzieki...Juz wygrzebałem wątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Nowy wobec od Tiemco 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Woblery Strike Pro, a konkretnie modele Beta Minnow i Twitchy Minnow.Testy:- Beta Minnow https://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/117464-wobler-strike-pro-beta-minnow-recenzja- Twitchy Minnow https://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/117439-wobler-strike-pro-twitchy-minnow-recenzja/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 (edytowane) Woblery Strike Pro, a konkretnie modele Beta Minnow i Twitchy Minnow.Testy:- Beta Minnow https://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/117464-wobler-strike-pro-beta-minnow-recenzja- Twitchy Minnow https://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/117439-wobler-strike-pro-twitchy-minnow-recenzja/ Mala dygresja odnosnie techniki. Twichujac bardzo agresywnie nie raz doprowadzilem pstraga do szalu ktory w amoku potrafil wyleciec z nory i scigac przynete przez pol szerokosci rzeki ale, ale...nie potrafil w nia trafic Zaczalem wiec myslec, ze bardziej stonowana praca przynety moze wlasnie z tego powodu przyniesc lepsze wyniki. Czy ktos mial podobne doswiadczenia? Ps Dzieki za fajny opis i fotki. Edytowane 29 Listopada 2020 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 (edytowane) Tak. Jest również problem z zapięciem. Nawet przez jakiś czas czułem awersję do agresywnego twitcha, bo kilka razy ryba zapięła się z boku głowy, w tym ze 2-3 razy za oko. Wtedy definitywnie przeszedłem na haki bezzadziorowe we wszystkich wabikach, poza tym w wobkach pstrągowych - 1 kotwica, a w małych - pojedynczy bezzadzorowy Owner. Obecnie sam ze sobą ustaliłem zasadę, iż wyjście i uderzenie, to ryba zaliczona i dobrze mi z tym. Udany hol pstrąga przestał mi być potrzebny do szczęścia, szczególnie na siurkach. Myślę, że rybki w tym temacie podzielają moje zdanie. Edytowane 29 Listopada 2020 przez smokwelski 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Wg mnie lepsze są wolniej tonące i prowadzone z przerwami bez trzepania cały czas. Ja trochę inaczej niż smok rybę uważam za zaliczoną jak jest w podbieraku. Osobiście uważam twitche za niezła przynętę późnowiosenną i letnia jednak, głównie na małe i średnie ryby. Przynajmniej w prowadzeniu o jakim kilka osób pisało. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 to może być fajne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Super woby, super praca w jednostajnym prowadzeniu. Ciekawe jak to cenowo by wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Tak trochę autoreklama, z twitchem zacząłem w tym roku. W okresie letnim fajna zabawa a w słoneczne dni na czystej wodzie sprawdził mi się rewelacyjnie wobler pierwszy od góry. Może mega ryb nie połowiłem ale 40+ w upalne i słoneczne dni to dobry wynik.65mm lekko tonące, materiał żywica. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Ile ważą te wobki które pokazałeś na fotce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Tak z pamięci ok 6/6,5 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perching Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Dla mnie najlepsze wobki do twitcha to Illex Tricoroll , nie są tanie ale jak dla mnie bomba Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Sezonowe dozbrojenie, większość to dla mnie nowości do przetestowania. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Paaanie ja to chyba musialbym zatrudnic asystenta do otwierania pudelek i wymiany kotwic na pojedyncze haki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Niestety część woblerów musi mieć kotwice, aby poprawnie pracować, są modele, które potrafią się obrócić po podszarpnięciu (płaskie i wysokie), niektórym to obojętne (wrzecionowate) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 (edytowane) Co prawda to prawda. Zabawa w wymiane hakow czesto psuje prace woblera. Teraz najpierw woduje nowy wobler zeby zobaczyc jego orginalna prace a potem dopiero sprawdzam jak plywa z nowymi haczykami. Ps Czy tu chodzi tylko o wage czy tez ksztalt haczykow/kotwic? Edytowane 6 Lipca 2021 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Myślę, że kształt (kotwica) też ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi