popper Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Osobiście wykonuję taki model ponad rok czasu z tym, że jest to wobler jedno-kotwiczny z myślą o łowiskach No Kill i tak też nazwałem ten wobler. Dwie wielkości 5 i 6cm tylko tonące póki co. Bardzo łatwy w manewrowaniu i lotny. Robert, z tylną kotwą na kropasa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Gdzie można je zobaczyć... jakaś charakterystyka gramatura wielkość kształt zdjęcia ?Czołem, mam teraz partię na ukończeniu, dzisiaj daję ostatnią warstwę lakieru. Ta partia jest pomalowana w większości w "naturalnej" stylistyce. Są strzebelki i pstrążki. Kolejną partię robię bardziej "japońską" - będzie bardziej "błyszcząco". Kolejna będzie znowu "natural" - i tak na zmianę, co by sobie pracę urozmaicić hehe. Rozmawiałem też z kumplem, który na weekend zrobi parę fotek to wrzucę, będzie można sobie obejrzeć. Pozdrawiam:) Edytowane 11 Stycznia 2016 przez motorhead1983 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Łukasz, dobrze, że przypomniałeś. Muszę go w końcu zapodać takiemu 50+ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Bardzo ładny! A jak sprawują Ci się te pojedyncze haki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 ......................A jak sprawują Ci się te pojedyncze haki?Całkiem dobrze. Większość albo przynajmniej połowa moich wabi pstrągowych, wyposażona jest w te haki.To znacznie ułatwia wybór, na spec-łowiskach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Waldek dzięki za zdjęcie, bo ja takiego nie mam hehe, ale na Kwisę czy Bóbr mam inne malowanie. Zresztą przetestujesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Waldek, a masz jakiś schemat wymiany kotwic na haki, tzn, rozmiar/rozmiar ?, dawno już miałem powymieniać (część woblerów mam fabrycznie uzbrojone w haki bezzadziorowe), ale nie chce zamawiać i strzelać w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Waldek, te Motor Baits mają stronę internetową/facebook? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Ładne migotanie jest niewykonalne tylko na woblerach pękatych i neutralnych z wiadomego względu a teoretycznie każdy tonący i dobrze wyważony będzie migotał lepiej lub gorzej(teraz właśnie pracuje nad wyższym modelem do prowadzenia z nurtem i mam mały problem z migotaniem ale jeszcze jakies 50 próbnych. Woblerkow z różnymi obciążeniami,stelażami,piankami itp.i powinienem wyruszyć na testy ) Edytowane 11 Stycznia 2016 przez Oleix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 KamiluSzczerze mówiąc, schemat nie istnieje. Tzn. początkowo kombinowałem, że niby tak. W praktyce wyszło, że wszystko "na czuja". To przecież nie tylko hak/kotwoczka ale i balast w sumie lekkiego wobka.Źle dobranym hakiem można spierd...... pracę najlepszej przynęty. Dotyczy to również wahadełek. Wojtku, stronka nie wiem ale....... zapytaj Łukasza http://jerkbait.pl/user/49329-motorhead1983/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Waldku a jak z ilością zaciętych pstrągów. W porównaniu do ciętych brań?? Dużo pustych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Wojciiech, nie mam strony, nie mam swojego wątku na jb i nie mam facebooka hehe. Jestem ditem leśnym i ukrywam się nad wodą Jakby co to pisz śmiało na prv. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez motorhead1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Waldku a jak z ilością zaciętych pstrągów. W porównaniu do ciętych brań?? Dużo pustych?Więcej pustych. Na pewno ale (subiektywnie), tych średniaków i mniejszych. Odpada też, częściowo, problem podhaczania za oko, łuk pokrywy skrzelowej, itp.Duże, te 42+ bardziej szanują drogi hak i jak biorą, to z reguły pewnie. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Hmm u mefisto chciałem jakiś czas temu zamówić pojedyncze bezzadziory, ale trzeba 10 paczek wziąć z rozmiaru, a aż tyle mi nie potrzeba. Może ktoś chętny na zrzute? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casdamato Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 na ostrożne ryby haki pojedyncze są bardzo bardzo słabe i szanse na zacięcie spadają 3x . Ciężko mi uwierzyć że ktoś nie widzi różnicy na korzyść kotwiczek.Pisze tu o cwanych pstrągach a nie tych wygłodniałych co połykają wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Jeśli ryba atakuje przynętę zamkniętym pyskiem tylko po to by ją odgonić to tak kolego masz racje szanse zacięcia spadają do minimum. Co innego jak są dwie kotwice, trudno się nie zahaczyć za wobka naszpikowanego 6 zadziorami, któryś musi trafić rybę. Tak wyglądają mity o spadających pstrągach. Na muchę nigdy nie spadła mi żadna ryba. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 o i tu Kolega chyba trafił w sedno mi też często zdarzają się ryby zacięte na zewnątrz lub tak "dyskusyjne" - pozostawia taki jakiś niesmak ?, choć te walące w wobler i głęboko zacięte często holowane są za łuki skrzelowe , sam nie wiem co lepsze, trzeba łowić na muchę :)rozumiem też, że przy ilości kontaktów w naszych wodach spięta ryba boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Spięta czy nie i tak trafia do wody. Ja gdy już mam rybę pod brzegiem to daję jej luzy tak by sama się wyswobodziła z haka, przy bezzadziorach i pojedynczym haku jest to bardzo łatwe. Nie chcę za wszelką cenę wyhaczać jej na brzegu. No chyba że ma z 50 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 bardziej miałem na myśli strzał, sekunda i luz dla mnie ryba zaliczona (nieważne od gatunku), to taka, którą w mojej ocenie mógłbym wyjąć na brzeg (taki instynkt łowiecki), a niekoniecznie muszę to zrobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Robert, z tylną kotwą na kropasa? W tej wersji tak, ale będzie też tylko z jedną z przodu, czyli bez oczka do kotwicy z tyłu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Panowie jakimi wędkami "szarpiecie"? Hmm, swoją drogą, nie lepiej byłoby spolszczyć terminologię i twichtbait'y nazwać po prostu "szarpakami" ? Jakoś tak, mimo wiadomych konotacji, brzmi całkiem nieźle he, he, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Na co Pan złowił tego ładnego pstrąga? Na Szarpaka! Hehehe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 ja tam staram się cały czas mówić o "podszarpywaniu" zwłaszcza Twitching bardziej mi się kojarzy z Jerk Bait Minnows w wodzie stojącej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 postanowiłem podejść bardziej "profesjonalnie" do Finesse Szarpaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 @bazyloss, a cóż to za cudo z kraju kwitnącej wiśni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi