wojciiech Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Dzięki, nie doczytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Od jakiegoś czasu łapię pstrągi tą metodą, nawet kija zrobiłem sobie specjalnie do tej metody na ten sezonz. Batson Revelation REVS54UL 2-6lb, 1/32-3/16oz Mam tylko jeden problem z tą metodą. Ciężko złapać coś większego. Nie wiem czy problem wynika z tego że woblery do tej metody płytko nurkują a grubszy kropas nie chce się podnieść do woblera, czy może ryby słyszą świst szarpanej plecionki/żyłki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Od jakiegoś czasu łapię pstrągi tą metodą, nawet kija zrobiłem sobie specjalnie do tej metody na ten sezonz. Batson Revelation REVS54UL 2-6lb, 1/32-3/16oz Mam tylko jeden problem z tą metodą. Ciężko złapać coś większego. Nie wiem czy problem wynika z tego że woblery do tej metody płytko nurkują a grubszy kropas nie chce się podnieść do woblera, czy może ryby słyszą świst szarpanej plecionki/żyłki? Mam jednego tonącego to idzie do dna jak rakieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 I co grubsze ci wychodzą do niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 (edytowane) Myku1987 faktem jest, że jakbym miał namierzonego starego profesora w głębokiej jamie to może inaczej bym do niego podszedł, co nie zmienia faktu, że ryby w granicach 40-50 cm w naszych (wiadomo jakich) warunkach spokojnie można łowić, ale na to składa się szereg czynników: specyfika samego łowiska, wielkość populacji i rozmiar występujących ryb, technika samego łowienia i przynęty, bo jeśli dysponujesz tylko płytko schodzącymi woblerami a rzeka ma trochę wody to rzeczywiście ciężko będzie obłowić głębsze rynny czy dołki, i przy w miarę zdrowej populacji będziesz łowić ryby małe i średnie z płytszych miejsc. Zwłaszcza w cieplejszych porach roku, gdy pewnie najczęściej łowisz z prądem, to taki "wariat" (twichtbait) nad głębokim dołem jest tylko przez chwilę i grubszy pstrąg przyklejony do dna może nie mieć czasu ani ochoty, żeby do niego wyjść. Na bazie własnych doświadczeń i rozmów z bardzo doświadczonymi zawodnikami sądzę, że plecionka nie ma większego wpływu na brania (zawsze robię przypon z fluorocarbonu) Edytowane 13 Stycznia 2016 przez motorhead1983 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naum777 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Moje woblery do twitchingu, na pstrągi. 1) Jackall Tiny Fry2) Jackall Tricoroll3) Smith D-Incite4) Smith D-Contact5) ZipBaits Rigge 56SP6) ZipBaits Rigge S-Line 46S 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 jak Ci się spisują woblery SMITH ?, ciężkie już cholerstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naum777 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) Najlepsze.U mnie woblery smith są na pierwszym miejscu jeżeli mówimy o lowieniu pstrągów. Edytowane 14 Stycznia 2016 przez Naum777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 50-ki już dla mnie za ciężkie, spróbuję tego http://www.smith.jp/product/trout/dcompact/dcompact.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naum777 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 A jaką wędke masz pod tego typu woblery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) do mnie dotarły też te Huntery, dla mnie to stary model D-Compact 50 Balsa (wzór korpusu i steru) Edytowane 14 Stycznia 2016 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 A jaką wędke masz pod tego typu woblery? jeszcze nie mam, zamówiłem Daiwę Silver Creek 60UL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 albo jednak ten https://www.youtube.com/watch?v=69Dr_bR_uLs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Zgodzę się, hunter mocno zainspirowany smith'em. Miałem kiedyś d-contacty. Smith ma dużo ciekawych modeli, jest co testowac hehe Edytowane 15 Stycznia 2016 przez motorhead1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casdamato Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 może Hunter jest zainspirowany smith-em ale prace ma inną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 może nie wariuje tak jak mocno wygrzbiecone , tonące modele, ale ten jest pływający, więc można spławiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 nie używałem SMITH, miałem kiedyś właśnie ten stary model D-Contact Balsa, jakiś do dupy był wcale "nie chciał pracować" :) dałem komuś w prezencie , teraz by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Panowie nie chwalicie się tylko podzielcie tym dobrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Ciekawe jak spisze się nowy wobler od Fish Arrow. Niestety nie miałem go jeszcze w rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 ten 80SP to klasyczny jerk bait minnows, na wodę stojącą (bass), tego mniejszego nie pokazują, ale ma raczej za duży ster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 ten 80SP to klasyczny jerk bait minnows, na wodę stojącą (bass), tego mniejszego nie pokazują, ale ma raczej za duży sterBędę miał to sprawdzę i napiszę. Coś mi się jednak widzi, że na Sanie i Dunajcu będą łapać. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) może, ale tego typu woblery, to zupełnie inny temat i ryby (szczupak, sandacz, okoń), konstrukcja (przesuwny balast) jest stricte pod wodę stojącą inną technikę podszarpywania a nawet zaryzykuję, że pod inny zestaw - cast Edytowane 16 Stycznia 2016 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) może, ale tego typu woblery, to zupełnie inny temat i ryby (szczupak, sandacz, okoń), konstrukcja (przesuwny balast) jest stricte pod wodę stojącą inną technikę podszarpywania a nawet zaryzykuję, że pod inny zestaw - castMniejszy wobler był przygotowany pod pstragi i haki. Potwierdza to również producent w rozmowie i na swoim blogu.http://www.fisharrow.co.jp/official-blog/2761/ Edytowane 16 Stycznia 2016 przez yffea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 może, ale tego typu woblery, to zupełnie inny temat i ryby (szczupak, sandacz, okoń), konstrukcja (przesuwny balast) jest stricte pod wodę stojącą inną technikę podszarpywania a nawet zaryzykuję, że pod inny zestaw - castJak widać woblerem łowią właśnie spinningiem, a nie castem (w przeciwieństwie do większości gum). http://www.fisharrow.co.jp/bass-field-report/928/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 ok, widzę też, że ma stały balast, tylko po co eksperymentować z jedną jedyną ich konstrukcją, jak jest multum innych, ale Twoje nowe doświadczenia na pewno się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi