bazyloss Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Jak widać woblerem łowią właśnie spinningiem, a nie castem (w przeciwieństwie do większości gum).http://www.fisharrow.co.jp/bass-field-report/928/ ja miałem na myśli łowienie klasycznymi jerk bait minnow 80-160mm basów (u nas ryby j.w) - spinn wtedy to mordęga, cast jest do tego stworzony (szarpanie nadgarstkiem, wybranie luzu, przerwa) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 ok, widzę też, że ma stały balast, tylko po co eksperymentować z jedną jedyną ich konstrukcją, jak jest multum innych, ale Twoje nowe doświadczenia na pewno się przydadząJa lubie eksperymentować w wędkarstwie . Poza tym, te woblery zostały zaprojektowane przez jednych z najlepszych rękodzielników w Japonii i co mnie bardzo zaciekawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naum777 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 może nie wariuje tak jak mocno wygrzbiecone , tonące modele, ale ten jest pływający, więc można spławiać IMG_1673.JPG IMG_1676.JPG IMG_1675.JPGMam takiego, tylko tonący. Na małych rzekach to wobler №1. =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) może, ale tego typu woblery, to zupełnie inny temat i ryby (szczupak, sandacz, okoń), konstrukcja (przesuwny balast) jest stricte pod wodę stojącą inną technikę podszarpywania a nawet zaryzykuję, że pod inny zestaw - castŁapię castem pstrągi od pięciu lat. Jak dla mnie rewelka. Kij nowy i odpowiedni multik i zabawa jest przednia. Jak widać woblerem łowią właśnie spinningiem, a nie castem (w przeciwieństwie do większości gum).http://www.fisharrow.co.jp/bass-field-report/928/ ja miałem na myśli łowienie klasycznymi jerk bait minnow 80-160mm basów (u nas ryby j.w) - spinn wtedy to mordęga, cast jest do tego stworzony (szarpanie nadgarstkiem, wybranie luzu, przerwa)Naprawdę trochę wprawy i odpowiednio dobrany sprzęt daje nam super zabawę. Edytowane 16 Stycznia 2016 przez Myku1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Czołem! Wklejam niżej zdjęcia moich "szarpaków" Strzeble. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Błyskacze. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) a mógłbyś też od góry ? malowania takie bardziej "górskie" (te pierwsze) Edytowane 16 Stycznia 2016 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Szprągi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Bazyloss, no tak mniej wiecej wygladaja strzeble na Kwisie. Jak nagrywałem film pod wodą to praktycznie widać było tylko czarną pręgę. Zdjęć od góry nie mam, nie ja jestem autorem. Autorowi, nawiasem mówiąc bardzo dziękuję Edytowane 16 Stycznia 2016 przez motorhead1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Japańce. Edytowane 16 Stycznia 2016 przez motorhead1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Tylko kurka nie ma za bardzo gdzie poustawiać. Podjadę jutro na Odrę, może się uda coś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 no z tych to bym parę łyknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Szprągi.DSC08042.JPG DSC08053.JPG Japańce. DSC08067.JPG DSC08069.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 tylko wolałbym, aby miały żółty lub pomarańczowy brzuszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Nie ukrywam , że ja także kilka sztuk bym przygarnął. Błyskacze,Japańce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Zabieram się za nową partię. Tak jak wcześniej wspomniałem, malowanie będzie bardziej "japońskie". Będą bardziej błyskające, od "rodzimej fauny". Jak ukończę postaram się wrzucić zdjęcia. Bazyloss, kwestia malowania jest otwarta. Dzięki, pozdrawiam serdecznie:) Edytowane 16 Stycznia 2016 przez motorhead1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 napisze na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) I coś ode mnie Oklejone folią alu czego nie widać niestety na zdjęciach, pięknie odbijają światło 5.5cm 4.60g Edytowane 17 Stycznia 2016 przez kubaS 1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Motor, zacnie wyglądają te Twoje twitchbaity!Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Kolejne kolorki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 przyjechała ta Daiwa Silver Creek 60UL, równocześnie sprowadzałem też 68UL, obie mają delikatne tipy, ale o ile w 68UL jest on OK, akurat do delikatnego podszarpywania małych minnow 3-5cm, to w tej mojej 60UL jest wg mnie za delikatny, to wprost okoniówka do małych gumek 1,5-4g + 2" lub pstrągówka do lekkich jigów, a ja niestety na jigi pstrągów nie łowię i nie umiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 @bazyloss- warto do jigów się przekonać. Nie są cudowną przynętą odczarowującą każdą wodę, ale...trzeba je w pudełku mieć. A łowienie nimi wcale nie jest jakieś arcytrudne. Zwłaszcza dysponując odpowiednim sprzętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Wczoraj chwilkę testowałem wobki Kuby. Bardzo ciekawa praca trochę inna niż tych japońców które mam. Przy podszarpywaniu trochę mniej odjeżdżają na boki, mimo iż nie mam za dużego doświadczenia odnoszę wrażenie że to ich plus. Spotkałem się że pstrąg atakował japońca a ja nie czułem brania (przy matagi jest to niemożliwe) i tak sobie wymyśliłem, że w momencie ataku za bardzo odbijał w bok i ryba nie trafiała w przynętę. Pracują już przy bardzo wolnym prowadzeniu tak więc można i powolutku je prowadzić i delikatnie podszarpywać. Tak na zimową porę samo dobrze. Ryby wczoraj nie były szczególnie aktywne ale jednego 40 skusił właśnie tak wolno prowadzonego, dwa obroty korbką i delikatne 2-3 szarpnięcia i siedział. Później był jeszcze taki około 50 ale ten to na koze Mołdocha. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Andru77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Dziękuję Ci za ten rzetelny opis! To dla mnie bardzo ważne, mieć wieści prosto z placu boju! Powstała teraz wersja trochę cięższa, ale mocniej odjeżdżająca na boki, a przy okazji dalszych działań i rozwoju tego modelu znalazłem spodób na fajną holograficzną poświatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi