yffea Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Słabo widać.Wobler taki duży, czy pstrąg tak mały? Wobler 6,5 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Panowie, czy ktoś może się orientuje, gdzie można nabyć takie wobki?http://luckyjohn.info/products/hard-lures-products/%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%80%D1%8B/basara-70f-70sp/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 woblery z przesuwnym dociążeniem moim zdaniem raczej średnio nadają się na rzekę, to bardziej jekbait minnow na stojącą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) ma ktoś może namiar ? Edytowane 14 Lipca 2016 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 też się nada http://rapala.fishing/products/x-rap-countdown Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 też się nada http://rapala.fishing/products/x-rap-countdownJeżeli chodzi o kolor to czemu nie.Natomiast XRCD-7 nie za bardzo sprawdził mi się na "moich" rewirach. Oczywiście w kolorze "brown". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 myślę raczej o 5cm, 7cm to 10g, ta piątka lusterkuje drobno w opadzie i ma niezbyt duże odejścia na boki przy podszarpywaniu, więc można też pod prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 "5" niestety nie mam i nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Próbował może ktoś tymi przynetami łapać inne ryby, np klenie?Klenie lubią jednostajnie prowadzoną przynętę.Z moich doświadczeń to tylko okoń,szczupak i pstrąg lubi takie przynęty.Lecz duże pstrągi na dużych rzekach bardzo umiarkowanie lubią te wygibasy woblera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 (edytowane) dodałbym bolenie i sandaczei wychodzi, że większość ryb drapieżnych to lubi, tylko nie zawsze i nie każdym tempem Edytowane 21 Lipca 2016 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Jeżeli chodzi o kolor to czemu nie.Natomiast XRCD-7 nie za bardzo sprawdził mi się na "moich" rewirach. Oczywiście w kolorze "brown". Moje pierwsze próby z 5 cm/5g X-Rap CD wykazują, że "stary" Count Down jest skuteczniejszy, pomimo skromniejszej kolorystyki.(balsa nadal górą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 ale w Twitchingu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 ale w Twitchingu ? Miałem publicznie nie ujawniać,aleskoro pytasz - tak w Twitchingu ! Wystarczy obrzezać,lub wy...ster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 a po co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 a po co ? Przypadkowe odkrycie. Jak spróbujesz to zauważysz, że bez steru to ten wobler jest "stworzony"do Twitchingu. (Strzebla / Poprad ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 może coś w tym jest, bo trochę mocno zamiata przy jednostajnym zwijaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 (edytowane) Jeszcze uzbroić i można wystartować na wodę. Edytowane 30 Lipca 2016 przez Andru77 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 no ładne Panie, czyja robota, jak praca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Jest kilka modeli. Pracę widziałem tylko jednego. Wiecej coś powiem jak je dobrze potestuje. Wobki to dzieło Piotra Moldocha. Udalo mi się kilka sztuk przed targami wysepic. Zapowiadają się calkiem przyzwoicie a najważniejsze że ryby są nimi zainteresowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 a najważniejsze że ryby są nimi zainteresowane. znaczy dzwonią i pytają się o dostępność sorrki, ale nie mogłem się powstrzymać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 (edytowane) Moja propozycja twichów pod pstrąga jest bardziej krajowa w designu oraz pracy. Po części dlatego, że jest to wynik moich doświadczeń z pstrągami, niż zapatrywanie się na rozwiązania Japończyków. Póki co mogę śmiało polecić pływające szóstki o masie 4g wraz z kotwicami. Balast stały, lotne i celne, na pierwszy ogień dwie wersje, płytka SR do 0,6m i R do 1,2m. Poza twichowaniem Boss60 jest świetnym klasykiem o akcji iksowo-lusterkującej. Zapraszam na priv. Edytowane 31 Lipca 2016 przez joker 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 A masz takie tonące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Jak wspomniałem, póki co tylko ten. Tonące ze sterem nie w tym roku, nie mam na nie czasu.Polecam też do twichowania za pstrągiem bez-sterową tonącą Komę 35/2g albo 45/3g. To te dwa maluchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 woblery z przesuwnym dociążeniem moim zdaniem raczej średnio nadają się na rzekę, to bardziej jekbait minnow na stojącąA czemuż to? Chodzi o to, że nurt wody może zmieniać pozycje samego woblera, a co za tym idzie również obciążenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 bardziej chodzi o to, że w nurcie nie wykorzystasz do końca ich potencjału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi