Krzysiex Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Witam, chciałem Was koledzy poprosić o poradę na temat wyboru odpowiedniego kijka spiningowego. Przedstawia najpierw do czego potrzebuję itd.: -łowienie z małego 1-os. pontonu (max. 2,4m)-wody stojące, oraz nieduże rzeki (biebrza, narew w górnym biegu)-Zakres wagowy przynęt: 5-20gr-Ryby łowione: 70% nastawienia na szczupaka, 20% okoń, 10% sandacz Jak narazie macałem kilka kijków i podobał mi się bardzo cormoran tr4 240cm 7-30gr, co sądzicie? Jeżeli chodzi o cenę to im taniej tym lepiej ale górny próg to 250zł (no chyba że już by było jakieś cudo to do 300) Z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Na co łowisz te szczupaki, okonie i sandacze?? Pamiętaj, że za długi dolnik przeszkadza przy wędkowaniu z tak małego pontonu... Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 22 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Zapomniałem dodać, że nie może mieć długiego dolnika:) Jeżeli chodzi o przynęty to wszystkiego po trochu:65%gumy, 15% blachy, 20% woblery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan333 Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 http://allegro.pl/wedka-shimano-aspire-ax-240mh-spinning-pro mocja-i1235692368.htmlWiem cena mialo byc do 300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 22 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Dzięki za zainteresowanie, ale to nie jest odpowiedź na moje kryteria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Myślałem, że głównie gumy, jeżeli tak by było zaproponowałbym Shimano Catanę Super Sensitive. Napisałeś, że kij ma mieć do 2,40m. Czy pasowałoby Ci coś w okolicach 2m i mniej?? Takie kije mają właśnie krótkie dolniki, znajdziesz modele średnie, do 30g w ofertach firm Jaxon, Dragon. Jeszcze większą masz ofertę na rynku US, ale pewnie nie myślałeś w ogóle o tym. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 23 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Powiem szczerze ze kij poniżej 2m odpada. Jestem przyzwyczajony do kijków 270-300 i narazie jak macam kijki 210cm to wydaje mi się to absolutnym minimum.Bylem wczoraj w sklepie i oglądałem Shimano Beast master 240, 7-21gr i też mnie zauroczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Krzysiex Powiem szczerze ze kij poniżej 2m odpada. Jestem przyzwyczajony do kijków 270-300 i narazie jak macam kijki 210cm to wydaje mi się to absolutnym minimum. też mi sie kiedyś wydawało, że 2,40m to już krótki kij, a poniżej to już podlodówka. Owszem mam taki (2,40m) do łowienia z łódki, ale jak sprawiłem sobie 2,05m to dopiero była wygoda w prowadzeniu przynęty. Jeżeli pytałbyś o łowienie z brzegu, to jak najbardziej, jestem zwolennikiem długiej wędki, jednak na łódkę to ~2m w zupełności wystarcza. Zanim kupiłem wędkę o długości 2,05m to miałem obawy:gdzie ja dam radę tym kur*a zarzucić???!!! Jednak po namowach kolegi zdecydowałem się i nie żałuję, sam nie podjąłbym decyzji o kupnie takiego króciaka.Wracając do tematu, jeżeli uda Ci się znaleźć okazję i zmieścić w budzecie, możesz rozpatrzyć kandydaturę Robinson Diaflex 2,40 8-32g. Do takiego łowienia do jakiego otrzebujesz może być dorbym rozwiązaniem, ale to oczywiście moje subiektywne zdanie (jak zresztą każde na forum ).Połamania i udanych zakupów zyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 23 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Mysle ze diaflexa nie dostane w interesujacej mnie cenie, ale ogladalem wczoraj model niższy czyli robinson cortez o c.w. 6-20gr i bardzo mi przypadl mi do gustu. Musze jeszcze namierzyc robinson cortez 9-25gr. i mysle ze to moze byc strzał w dziesiątkę Co do kijkow 210cm to moze podacie jakies modele bo chyba nie ma ich za wiele na rynku, do takiego celu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwer411 Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Witam, jestem nowy na forum, ale już kiedyś łowiłem .Osobiście często łowie z jednoosobowego pontonu, i uważam że jednoczęściowe wędki QUARROW Detur ML4 to rewelacja.. Nie są to kijki tanie , ani z tego co wiem łatwo dostępne w Polsce, ale jeśli chodzi o czułość bran, wagę, trwałość i estetykę wykonania nie maja sobie równych w swojej klasie. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 23 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Czasem się zastanawiam jaki sens mają takie posty chyba chęć pochwalenia się, błyśnięcia albo nie wiem czego jeszcze Przypominam, zakres cenowy do 250, ew. 300 zl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwer411 Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Sens tego postu był taki że może warto poczekać troche i dolożyć 100 czy 200 zl i mięć wedke z gwarancją na całe życie, a takie daje ta firma. No to teraz juz wiesz.Gdybym chcial blysnac to bym Ci zaproponował wędki za 4000 zł a takich tez używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 23 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Myślę, że też by ci się nie udało. Ale tak czy inaczej dzięki za odpowiedź i dodatkowy głos porady. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwer411 Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 http://www.bocarde.com/catalogos/Spin&Cast.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwer411 Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Jesli nie ml4 to może ml1 są równie dobre i bardziej w Twoich kryteriach. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 23 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Problem w tym, że w Polsce nigdzie nie będę mógł obejrzeć i pomacać tych kijków a wiadomo że kij musi leżeć w łapie, a tego nie sprawdze przed zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwer411 Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Z tym „pomacaniem” to zgadzam się całkowicie, dotykasz i już wiesz… <_< Możesz popytać tu i tam kto wie może się gdzies trafi. Jedno mogę zapewnić nie zawiedziesz się. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 ad serwer411 wędki za 4000 zł a takich tez używam. możesz wrzucić informacje nt tych wędek, może jakieś zdjęcie? Zgaduję też, że masz więcej niż jedną? Rozumiem, że cena może być taka jaką klient jest gotów zapłacic, ale 4000 (cztery tysiąca złotych) to lekka przesada... chyba, ze o jedno 0 (zero) Ci się pierdyknęło ? Przepraszam za OT Poza tym Krzysiex określił budżet i dał chyba do zrozumienia, że budżet ma nieprzekraczalny. Mi się udało kupic tego Diaflexa za 345zł (nowego w sklepie) wiec założyłem, że jeszcze 45zł można ten budżet nagiąć, ale nie mnożyć go razy dwa albo razy trzy. Mnożąc razy dwa można mieć juz jednoczęściówkę z pracowni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 25 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Podjąłem już decyzje, wybór padł na Robinson Diaflex spin 2,4m 8-28g. Narazie udało mi się najtaniej znaleźć za 260zł, ale jeszcze szukam dalej:p Dzięki wszystkim za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwer411 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Ml 1 nie przekracza budżetu określonego przez Krzysiem, poza tym każdy budżet można przekroczyć, spytaj jakiegokolwiek polityka Na zdjęciach jedna z wędek i rybka Jak powiem że łowię w miejscach że takich rybek czasami wychodzi 5 w ciągu dnia to pewnie też będziesz powątpiewał, ale to już Twój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwer411 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Wędka,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwer411 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Nie potrafie bardziej zmniejszyć tych zdjęć, ale podaj adres emaill to Ci je prześle, Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwer411 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 ...a jednak potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwer411 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Jedna z wielu jakie sie tu lowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi