phalacrocorax Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Hej,Już jestem w domciu. Widzę że, będę miał bardzo dużo czytania w najbiższym czasie. Ale przejdźmy do rzeczy: Tegoroczna wyprawa była zdecydowanie najbardziej udana ze wszystkich jakie do tej pory odbyłem do szwecji. Zarówno pod względem ryb jak i warunków. Co prawda pogoda nie była typowo szczupakowa (w słońcu temperatura dochodziła do prawie 30*C, prawie nie było wiatru poza 2 ostatnimi dniami). Jesteśmy opaleni jakbyśmy byli nie w szwecji tylko na Teneryfie . Tak jak obiecałem napiszę relację bo jest o czym pisać <_< . Nie będę was trzymać w niepewności i napiszę tylko, że złapaliśmy 3 szczupaki powyżej 1 metra i chyba 7 powyżej 90cm. Do tego pełno mniejszych ryb.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 14 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Nie wiem kiedy uda mi się napisać relację bo po powrocie zawsze jest kupa roboty więc dla niecierpliwych wrzucam jedną fotkę mojego krokodylka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Phala, moje najszczersze gratulacje~!!!!! Rozmiar już znam Piękna ryba! Czekam z wielką niecierpliwością. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Phala gratulacje ...widze ze udaly sie wakacje . Czekam na reportarz choc wiem ze bedzie ciezko bo Remek juz na walizkach ,,,znaczy torbach wedkarskich Na zdieciu rozpoznaje grube Fatso 14 ?Aha witam w Klubie Metrowych Pike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 No, no. Serdecznie gratuluję sukcesów. Już nie moge sie doczekać relacji z wyprawy. Wiosna w Szwecji bywa piękna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 14 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Tak Jureczku to jest Fatso 14. Wszystkie metrówki padły na Fatso 14. A na fatso 10 złowił się... hehe potrzymam was w niepewności <_< Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Phala ...Fatso 14 potwierdza swa skutecznosc choc to nie moj faworyt . Poczekam cierpliwie na wszystkie wnioski i opisy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Drodzy koledzy, jestem gotowy. Jeśli dostanę to w miarę szybko to oczywiście wprowadzę. Phala, ma fajne pióro i wie jak artykuł przygotować więc nie będzie problemu. Później ... tzn. od środy będę na wakacjach no i pewnie na stronę nie będziemy za często wchodzić. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Piekny szczupak Phala, gratuluje! Nie mam w planach polowow na Fatso, wierze w przygotowane zabawki, a jak bedzie...przekonamy sie juz za 5 dni Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Piekny szczupak Phala, gratuluje!Nie mam w planach polowow na Fatso, wierze w przygotowane zabawki, a jak bedzie...przekonamy sie juz za 5 dni Guzu A moża wiedzieć co przygotowałeś ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Jasne, Poza zestawem sprawdzonych Sliderow i Fatsiakow, przygotowalem zestawik wirrowek Dzieki Xavi Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Fajne te wirówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Phala, moje gratulacje! Xavi, wirówki super, dziękuję. pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 @Phala, chłopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 @Marek Cos złowiłeś na wirówki czy tylko popuszczałeś w wodzie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Xavi, nie będę ściemniał - tylko popuszczałem. Łowiłem nimi drugiego/trzeciego dnia a tak jak pisałem były to dni na prawdę trudne. Było tak, że nawet nieco odpuścilem moje ukochane fatso 14F rr i sięgnąłem po mniejszego slidera 12. A potem, gdy brały, to juz nie zmieniałem i na jednej jerkówce mialem fatso 14 a na drugiej slidera 12. Ale chodzą perfekcyjnie, startuja od razu. Po przerwaniu zwijania i opadzie też ponownie startują bez problemu. Po opadzie nigdy listek nie przykleił się do odwłoczka. Na stałe weszły do mojego zestawu pierwszej pomocy dziekuję i pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 @GuzuDzięki za informację. Ale jak widzę nie zabierasz SIEK - ów M. Z moich obserwacji w ciągu ostatnich 3 lat to właśnie Sieki są bardzo łownymi woblerami w Szwecji. Na duże Sieki biorą szczupaki, a na średnie i małe okonie. Radzę wyprobować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Cezorator Dzieki za rade, ale skad ja Ci wezme Sieki M w Barcelonie ? A tak na powaznie, wielka to frajda zrobic sobie samemu wirowke i na nia lapac potem szczupaki. Na okonie wogole sie nie nastawiam, choc wiem ze sa tam ladne sztuki tego gatunku. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Guzu Rozumiem brak Sieków u Ciebie. Ale to nic straconego. Przy najbliższej wizycie w ojczyźnie możesz sobie kupić ich mały zapas :)A będziesz tak miły i napiszesz gdzie sie wybierasz????Zaintrygowały mnie te okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Jedziemy wieksza ekipa. Kierunek Roslagen. Guzu p.s. po zeszlorocznej wyprawie z duza nieufnoscia podchodze do pomyslow rzucania woblerami sterowymi. Wydaje sie ze lepsze do tego sa bezsterowe Slidery i Fatso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 po zeszlorocznej wyprawie z duza nieufnoscia podchodze do pomyslow rzucania woblerami sterowymi. Wydaje sie ze lepsze do tego sa bezsterowe Slidery i Fatso.OOOO, a jaki to jest powód tej nieufności ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Wzgledy praktyczne: 1. Bezsterowce dalej lataja. Wiec mozna oblowic wiekszy obszar. Da sie nimi rzucac calkiem sprawnie bez wzgledu na warunki wietrzne.2. Bezsterwce sie nie placza przy rzucaniu w takim stopniu jak wabiki typu Perch, Rapala Original itd.3. Slider 10 F czy Fatso 10 F daja sie poprowadzic w atrakcyjny sposob w miejscu gdzie miedzy roslinnami a powierzchnia wody jest 30 cm. Punkty 1-3 sprawiaja, ze bezsterowce prowokuja ryby kilkadziesiat % czasu wiecej niz sterowce. Wiec w skali intensywnej wyprawy na 6 dni, okaze sie iz lowie kilka (nascie) godzin wiecej niz jakbym uzywal przynet tradycyjnych i mial co ktorys rzut zmarnowany. Zeby nie popadac w obled z nimi na odmiane wirowki To nie ma byc w moim przekonaniu poczatek dyskusji, tylko dziele sie przemysleniami. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 15 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Dodałbym jeszcze że łowienie sterowcami jest bardziej męczące jeśli łowi się aktywnie (podszarpnięcia, podciągnięcia itp) z racji większego oporu przy prowadzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 @ GuzuDzięki za Twoje spostrzeżenia. Pomimo Twoich zastrzeżeń, że to nie jest początek dyskusji to temat wyższości bezsterowców nad sterowcami wart jest odrębnego tematu na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Cezorator, Nie twierdze, ze sa lepsze. Wiem tylko ze w warunkach Szkierow lepsze szanse wynikow daje uzywanie tych przynet.Swoja zyciowke w zeszlym roku zlapalem na Pike 16SR, byla to jedyna metrowka, ktora padla nie na Slidera podczas naszej wyprawy... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi