Skocz do zawartości

Syrsan - po powrocie

phalacrocorax

Rekomendowane odpowiedzi

@ Guzu

Również nie twierdzę, że są gorsze lub lepsze. Po prosu głośno sie zastanawiałem nad nowym wątkiem na forum mającym na celu podzielenie się doświadczeniami użytkowników odnośnie sterowców i bezsterowców.

Mam nadzieję, że nie będzie to dyskusja w stylu o wyższośći Świąt Wielkanocnych nad Świętami Bozego Narodzenia :D :D

Ale głośna wymiana wad i zalet grup woblerów jet jak najbardziej wskazana. Pozwoli to na bardziej świadomy wybór

Czarek

Widzę, że udziela się nastrój ... naszego wyjazdu Guzu. Zobaczymy czy w tym roku będzie tak szczęśliwie jak w zeszłym. Jeśli szczupaki rozpłyną się po wszystkich zatokach to będzie trudniej. Ja w tym roku spróbuję również na gumy. Przygotowania w toku :D

Pozdrawiam

Remek

Piękna rybka Phala,gratuluję!

Guzu!Myślę że zrobiłeś dobre założenia co przynęt.Ja przez pięć i pół dnia łowienia właściwie nie odkładałem jerkówki choc bałem sie o kondycję,a głownie o ręce(na szczęście kryzys przyszedł dopiero ostatniego dnia :lol: )Owszem czasami łapałem za gumkę dla odpoczynku ale szybko wracałem do slidka bo średnia wielkość ryb nagle spadała.Utarło się nawet na naszej łodzi powiedzonko szczupak sliderowy czyli pow.70 cm. Kolega początkujący więcej łowił na gumy- ilosciowo dwa razy mnie pokonał ale rozmiarówke miał raczej polską :mellow: .Fatso sprawdziło się w jednej zatoce,poza tym królował slider.Fakt ,że miejsca były dla mnie nowe i szukałem intensywnie typowo sliderowych B)

Parę ryb złowiłem na jacka,na skinera dużego ani małego nic choć szczerze mówiąc macałem nimi tylko w miejscach w których słabo sie działo a jak juz trafiliśmy to wpadałem w sliderowy amok i nie myślałem o zmianie przynęty,ew. zmieniałem wersję i kolor :mellow: