biker1 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Porównanie do komfortu łowienia między ABU Revo LT6 a,Curado 51 używka 600 zł, ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 wg mnie kolega się przywitał w odpowiednim dziale o godzinie 10.37 czyli ponad godzinę przed postem w tym wątku, a jerkabait nie notuje postów w dziale Cafe http://jerkbait.pl/topic/29579-powitanie-na-jerkbaitpl/page-88, w którym należy się witać, za to ja się nie przywitałem dotychczas co za chwilę nadrobię Mea culpa bracie:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 51E z Availem i magnetykiem bardzo dobrze znam . I z ciekawości od ilu gramów w miarę komfortowo startuje z takim blankiem ?U mnie 2 gr + paproch, odległości zadowalające.Aczkolwiek z SS Air leci dalej . Ale niższą gramaturą nie łowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Porównanie do komfortu łowienia między ABU Revo LT6 a,Curado 51 używka 600 zł, ??Nie wiem, nie porównywałem( mam oba), pracują u mnie na różnych kijkach, i z innymi gramaturami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 U mnie 2 gr + paproch, odległości zadowalające.Aczkolwiek z SS Air leci dalej . Ale niższą gramaturą nie łowię.Ja czasami w pewnych warunkach łowię na 0.9g + 2" kajtek. Ale to już czasem przy mocnym wietrze sztuka dla sztuki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Nie wiem, nie porównywałem( mam oba), pracują u mnie na różnych kijkach, i z innymi gramaturami.Którego postawisz jako multik który potrafi zejść niżej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 U mnie 2 gr + paproch, odległości zadowalające.Aczkolwiek z SS Air leci dalej . Ale niższą gramaturą nie łowię.na jakim blanku robiłś wędkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 na jakim blanku robiłś wędkę?Blank muchowy 8' #5, teraz robię na #2, 6'6" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 OkW końcu zadam pytanie o rozumienie komfortu i odległości przy 2-5 gramów bo tak rozumiem UL.U mnie to 10-20metrów w porywach może do 25m przy tych gramaturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Którego postawisz jako multik który potrafi zejść niżej??Nie porównywałem, ale przypuszczam że Curado.Z ciekawości muszę sprawdzić. Poinformuję o efektach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) fajnie.... multika bym wybrał ABU REVO LT6-L cenowo na polskie koło 800zł + przesyłka800 by mi zostało na kijek.... u mnie komfort to zapewne na poczatek będzie 4g Edytowane 8 Stycznia 2016 przez biker1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Kiedyś (na początku zabawy w cast) miałem Curado i dawałem radę 3g (a gówno wiedziałem o tej zabawie. Wydaje mi się że teraz poleciało by 2g. Teraz mam LT6 i dla mnie nie ma porównana na korzyść ABU (podpinam pod Phenix Elixsir 1/32-1/4 oz) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 banki takie miałem na mysli.. SJ720-MHX Gr.47mln 1 1,83 0,8-7 4-8 X-Fast Ultra Light 2,0 9,77 260,- lub ten SJ8600-MHX Gr.47mln 1 2,18 1,7-11 6-12 Fast Med/Light 1,8 12,39 340,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 OkW końcu zadam pytanie o rozumienie komfortu i odległości przy 2-5 gramów bo tak rozumiem UL.U mnie to 10-20metrów w porywach może do 25m przy tych gramaturach.Oj to się musimy spotkać, to Ci pokażę. Kilku dobrych stałoszpulowców przy mnie musiało zacisnąć zęby:) moźna. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Nie porównywałem, ale przypuszczam że Curado.Z ciekawości muszę sprawdzić. Poinformuję o efektach.Też tak myślałem, aczkolwiek na Curado nie działałem. Daj znać, to będzie naprawdę ciekawe porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Oj to się musimy spotkać, to Ci pokażę. Kilku dobrych stałoszpulowców przy mnie musiało zacisnąć zęby:) moźna.Zaprosicie mnie? Chciał bym to zobaczyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 OkW końcu zadam pytanie o rozumienie komfortu i odległości przy 2-5 gramów bo tak rozumiem UL.U mnie to 10-20metrów w porywach może do 25m przy tych gramaturach.Dla mnie komfort to dorzucić bezstresowo tam gdzie są ryby.Nie katowac sie zakładając np. 1 gr czy dam radę dorzucić w upatrzone miejsce.Opisze to na innym przykładzie. Chodziłem z castem na Odrze, łowiłem na dość ciężkie gumy ( 15-25 gr) i było dobrze dopóki nie trafiłem na płytką zatokę w której gotowało się od ryb( rejon Siekierek). Łowiłem na TD Zillion z fabryczną szpulką.Założyłem przynętę na główce 6 gr + guma 10 cm. Rzut i stres, nie chce lecieć, mimo różnych ustawień młynka, nie dosięgłem żerujących ryb. Cięższe główki grzęzły w dnie , lub były za szybko prowadzone-0 efektu. Dopiero jak dokupiłem szpulkę I'Ze factory PE Special long cast spool, , multik stał się bardziej elastyczny, łowię od 7 gr do 30, a jak trzeba ciężej to zmieniam szpulkę na oryginalną. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 szkoda że do was koledzy mam tak daleko bo poglądał bym te cudeńka na żywo ...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 O tam. Zorganizuj fajna imprezę to wszyscy się zjedziemy z wszystkimi cudeńkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 na Wrocławski odcinek "NO KILL" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Przecież my wszyscy "no kill" i " no drink" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Przecież my wszyscy "no kill" i " no drink"" No kill" to oczywiste, ale żeby od razu "no drink"? Predzej " drink" , ale "no drunk" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Przecież my wszyscy "no kill" i " no drink"Mów za siebie w drugiej opcji:) a co do spotkania, to fakt - castingowcy łączmy się! Róbmy spotkania nie tylko na Brackiej w Warszawie, przecież @Bob1 ma nowy samochód to możemy pojeździć po kraju:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 coś Wam się wątek rozłazi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 coś Wam się wątek rozłazi W końcu dojdziemy do sedna Kamil, dzięki za czujność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi